Dodaj do ulubionych

DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI???????????

09.12.04, 22:52
JUż raz zaczęłam wątek mam pięciolatków...ale jakoś niewiele was było!!!!!!
czy wtedy był niż demograficzny???smilesmilesmilesmileodezwijcie się mamysmile
Obserwuj wątek
    • kacperka211 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 10.12.04, 21:20
      Mam "na stanie" jednego pięciolatka. Ten Zaduszkowy chłopak (ur.2 XI 1999 r.)
      jest niezłym łobuziakiem! Uwielbia malować, czytać, rozmawiać i skakać! Od
      niedawna ćwiczy aikido, bo gdzieś tę energię musi wyładować. Nie lubi
      przedszkola, jest nieśmiały w stosunku do ludzi, których nie zna.
      Mój Skorpionik to straszny uparciuch (lepszy niż mama i tata razem wzięci)!

Pozdrawiam wszystkie mamy!
      • miriam_b Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 11.12.04, 21:41
        ojć moja to też uparciuch nieziemski!!!ale "raczek"więc bardzo wrazliwa chociaż
        odważnasmilesmileaż za bardzo lubi obcychsmile
    • ganeta27 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 12.12.04, 01:48
      ja też jestem mamą 5 - latka właśnie robimy przygotowania do kolejnych urodzin -
      bo nasz rozrabiak jest z 16 grudnia. Też chciałam zapisać swojego na jakieś
      zajęcia aby mógł rozładować energię ale jakoś nam nie wyszło tak więc swoją
      energię rozładowuje ucząc 9 miesięcznego braciszka wspinaczki na meble - o
      zgrozo. Pozdrawiam wszystkie mamy 5 latków.
      • myszka.mala1 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 24.01.05, 18:00
        witam ! Jestem mamą 5-latka. Małego muszę zapisać na jakieś kółko, ale nie mam
        na razie pomysłu. Teściowa podsuwa taniec ale ja nie jestem za moze ktos mi
        pomoże?? Dziecko jest bardzo ruchliwe. pozdrawiam
        • abkmycha Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 27.01.05, 21:41
          Cześć!
          Mam energicznego i rozgadanego 5 latka,Kubusia(19.05.1999),właśc iwie to prawie
          6 latek.Czasem również miewam kłopoty z nadmiarem energii i sposobem jej
          rozładowania.Próbowałam zajęć muzycznych,bo sportowe niezbyt go na razie nie
          interesują,ale jest trochę wstydliwy(przez pierwsze 5 minut)iwszędzie chce
          żebym mu towarzyszyła.Nie mam niestety bliskiego kolegi w okolicy ,do
          towarzystwa dla kubusia,to chyba byłby najlepszy pomysł na wstyd.
          Pozdrawiam, Ania
    • mamazuzinki Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 28.01.05, 18:37
      Moja juz 6-cio latekbig_grin
    • alusia2405 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 07.02.05, 10:53
      Witajcie smile)))

Mój też już 6-cio latek. Kamil urodził się 13 stycznia 1999 r.
      Czy Wasze dzieci chodzą do przedszkola? Kamil chodzi i bardzo lubi. Umie już
      czytać - a to dzięki starszemu braciszkowi.

Pozdrawiam.
      • asiaal Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 07.02.05, 12:41
        cześć! Mój - też już sześcioletni Patryk, miał sie urodzić 13.01. ale poczekal
        jeden dzień i urodził sie 14.01.1999. Nie sądzisz,że koziorożce sa b.b.b.
        uparte?
        • alusia2405 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 07.02.05, 20:55
          Oj są i to bardzo. I do tego zadziorne. Miło poznać chłopca urodzonego niemalże
          tego samego dnia co Kamil. A Kamil urodził się ok. tygodnia przed terminem.
    • salma75 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 08.02.05, 00:17
      Hejka!
      Ja też mam synka z 1999 roku, dokładnie z 7 maja. Jest niesamowiecie energiczny,
      od zawsze. W przedszkolu jest zapisany na wszystkie zajęcia, aby miał sie gdzie
      wyszaleć - basen, narty, kółko taneczne, dla uspokojenia - plastyczne. Pochwale
      sie - jest bardzo zdolny smile. Od 3 roku życia czyta samodzielnie (w tej chwili
      jego ulubiona książka do poduszki to Akademia Pana Kleksa) i liczy - biegle
      dodaje i odejmuje w pamięci - nie do 10, zna zasadę więc liczy już na tysiące
      smile, a teraz z tatą uczy się dzielenia. Michał jest wysokim chłopcem - ma 122 cm,
      z wyglądu anioł, dusza diabełka smile. No i ma ukochaną siostrę Amelke (20m-cy),
      której daje się wykorzystywać bez mrugnięcia okiem smile
      Kocham dwa moje Skarby.
      Magda
      • jemma Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 10.02.05, 22:11
        Moja Marysia\7.06\kochana Mysia to też wulkan energii,taniec to teraz jej
        największa miłość,szczególnie balet.Co wieczór prawie mamy w domu balet na żywo
        w jej wykonaniu,za każdym razem inny repertuar.Pozatym ma dobre serduszko i
        kocha wszystkie zwierzęta,nawet ślimaki i mrówki,rozmawia z nimi.Chodzi do
        przedszkola i się świetnie dogaduje z dziećmi,to też mała-wielka gaduła,która
        na każdy temat ma coś do powiedzenia i wszystko ją interesuje.Kocham mojego
        Słodziaka i nie wyobrażam sobie życia bez Niej.Pozdrawiam Mamy 5,no prawie 6-
        latów.
    • renia73 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 13.02.05, 07:52
      Jestem pracująca mamą 5-letniej Mai. Urodziła się 24 grudnia, choc planowo
      mialo byc 5 stycznia 2000. Mimo, że grudniowa jest dużą dziewczynka, obecnie ma
      jakies 113 cm wzrostu. Jest wesoła i baardzo lubi towarzystwo innych dzieci.
      Lubi tańczyc i rysowac. Niestety nie udało nam sie zapisac jej na jakies
      zajecia pozaprzedszkolne, bo po pierwsze jest codzień w przedszkolu do 17,a po
      drugie ofert zajęc w sobotę jest naprawde niewiele. Może któraś z mam słyszła o
      tańcu dla dzieci w soboty - mieszkamy w Warszawie?
      • elela Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 17.02.05, 19:04
        witam,
        ja jestem mamą 5-cio letniej Kasi ur. 1 lipca 1999. reniu wiem, ze są fajne
        kursy tańca, zajęcia plastyczne i inne na Tarchominie a Championie. Nie znam
        dokładnych terminów , ale jest strona internetowa i tam mozna wszytsko
        sprawdzić. Nie jestem pewna, ale chyba www.studioanimacji.pl
        Pozdrawiam, Ela
        • renia73 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 19.02.05, 21:30
          Wielkie dzieki Elu!
          Mieszkamy na drugim koncu Wawy, ale jakos damy radesmile) Moja pieciolatka
          niestety znow chora...dlatego odzywam sie dopiero dzis.
          Pozdrowionka, Renia
    • betisch Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 18.02.05, 23:59
      Witam wszystkie mamusie. Mój synuś urodził się 31.03.1999 - mąż bardzo żałował
      że nie 1. kwietnia smile ale lekarz stwierdził że porodu już nic nie zatrzyma
      Jest najpiękniejszy i najmądrzejszy - dokładnie tak jak Wasze dzieci. Od pół
      roku ma braciszka( znowu chłopak !!). Tomcio chodzi do przedszkola , uwielbia
      oglądać bajki - niestety te które mnie się nie podobają , komputer obsługuje
      lepiej ode mnie ( jak on to robi , przecież nie umie czytać) i jest
      zafascynowany transformerami , spidremenem i innymi takimi których nazw nawet
      nie umiem wypowiedzieć.
      Pozdrawiam serdecznie
      Beata
    • dethy Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 19.02.05, 19:05
      Witajcie!
      ja tez mam na stanie 5-cio,a wlasciwie juz prawie 6-tke surprised Ma na imie Zuzia i
      jest bardzo ruchliwa.Uczy sie karate,a niedawno chodzila tez na basen i
      taniec.Teraz nauke tanca disco ma tylko w przedszkolu.Obecnie ma jakas faze na
      krzyki i na milosc.Zazdosna jest o swojego brata,a nawet o psa.
      • kecaj40 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 20.02.05, 22:01
        Agtaka z sierpnia 1999 , braciszek 8 m-cy .Nie jest zazdrosna.Kocha braciszka
        i chętnie się nim zajmuje.Uwielbia przedszkole -jest na etapie miłości
        przedszkolnej- co dzięń to inny chłopak haha.Czyta sama-chętnie-ten rok chodzi
        z grupa zerówkową.Od września prawdziwa jej zerówka ale równiez w przedszolu.A
        Wy dziewczyny dajecie dzieciaki do szkoły do zerówki czy zostawiacie w
        przedszkolu.Agata uczęszccza na taniec - w przedszkolu.Chetnie śpiewa, układa
        puzzle, gra w gry planszowe no i komputerow\e.
        • alusia2405 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 20.02.05, 23:50
          Witaj kecaj40.
          Mój Kamil też chodzi z grupą zerówkową do przedszkola. A od września zerówka
          też w przedszkolu. W pobliskiej szkole nie ma już zerówki.
          Kamil też lubi układac puzzle, gra z bratem w różne gry planszowe, a z
          czytaniem nie ma problemu.
          • evita33 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 23.02.05, 14:33
            hej - no to fajnie.Teraz chciałabym zapisac moja młoda na jakieś dodatkowe
            zajęcia co by jej czas zapełnic.Ale zbytnio nie mam pomysłu bo jednak wszędzie
            trzeba dojechać a ja jestm uziemiona bo mam 7 miesięczne dziecko.Chciałabym
            gdzieś blisko domu.Haha i narazie zostaje mi tylko chórek w kościele.Ale czy ja
            wiem ??????????/
        • miriam_b Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 27.02.05, 21:18
          mam ten sam problem z moją urwisicąsmileale raczej zostawie ja w przedszkolnej
          zerówce a niech dziecko ma jeszze troszkę radochysmilesmilesmilei zabawy...do szkoły to
          się jeszcze nachodzi jak dobrze pójdzie kilkanaście latsmile
    • anax2 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 25.02.05, 18:27
      witam.Mój Szymonek ma już 6 lat.skończył je 15 stycznia.Od września idzie do
      zerówki i jest tym strasznie przejęty.Na dzień dzisiejszy chodzi do przedszkola.
      ma swój pokój w którym się bawi.Ostatnim jego chobbi jest słuchanie
      muzyki.dostał radio od prababci i jest przeszczęśliwy.nie ma rodzeństwa.jemu to
      pasuje ale mi nie.niestety narazie plany się zmieniły i nie planuję.
      • ithilhin Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 26.02.05, 12:01
        a moja Maja urodzila sie 26 marca 99 i teraz jest dzielna Strasza Siostra, bo jej brat Maciek
        pojawil sie 14 lutego 2005 smile
        • renia73 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 26.02.05, 19:45
          a moja Maja urodziła się w grudniu 99 i będzie mam nadzieje również dzielną
          Starszą Siostrą, bo jej brat Piotruś (prawie pewne...)urodzi się w czerwcu
          2005.
          Pozdrowienia,Renia
          • beti262 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 27.02.05, 22:06
            witam!Moja Nikolka urodzila sie 27 lipca 99roku.Ma tez starsza o 2 lata siostre
            Ewelinke.Obie maja razem pokoj i w miare dobrze sie rozumieja.Nikola jest
            straszna gadula,ze czasami az uszy bola hi,hi.pozdrawiam goraco
            • evita33 no udało się 06.03.05, 23:03
              Agatę zapisałam na schlkę dziecięcą do kościoła.BYła raptem na 2 próbach ale za
              to już 2 razy śpiewała na mszy dziecięcej.Super.Do tej pory tak średnio chciało
              jej sie chodzić do KOścioła a teraz w sobotę ( próba) w niedziele msza od
              samego rana nie moze się doczekać.Narazie może byc.Zobaczymy ile ten zapał
              potrwa.
    • ask77 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 30.03.05, 13:38
      Jestem mamą Michała (26.03.99).Mój 6 latek od ponad 3 lat dzielnie chodzi do
      przedszkola. Od września -jak wszystkie dzieci z 99- czeka go zerówkasmilesmile-kiedy
      to dziecko tak wyrosło??
      Straszna z niego gaduła- buzia zamyka mu sie tylko wtedy gdy czytamy książki i
      gdy śpi- chociaż nawet wtedy nie zawszesmileZainteresowania typowo chłopięce-
      roboty, spidermeny inne potwory, miecze i walki z tatą, które najczęściej
      kończą się płaczem .
      Na razie jest jedynakiem i, sądząc po reakcji na 1,5 rocznego kuzyna, dobrze mu
      z tym.
      Pozdrawiam poświątecznie smile)))
      • joannaoa Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 21.04.05, 12:41
        a mój Michaś jest z 27 marca '99, też gaduła, uwielbia przedszkole
    • marzenkak1 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 13.04.05, 23:57
      moja Dominika ma 5,5 roku. Chodzi juz trzeci rok do przedszkola. Drogie Mamy,
      czy Wasze dzieci tez sa tak niesmiale i boja sie zostawic mame na 5 minut?
      Srednio 2 tygodnie na kwartal przechodzimy horror z przedszkolem; placze,
      widac, ze sie boi, wymiotuje ze strachu, chce zeby odbierac ja wczesniej.
      Pytalam sie pan w przedszkolu i jest wszystko w porzadku, dzieci ja lubia,
      chetnie bierze udzial w roznych zabawach, wyglada na to, ze jest ok. Drugi
      problem, to fakt, ze nie chce nigdzie zostac beze mnie, nawet z tata. Gdy
      czasami musi zostac u Babci jest placz i dramat; podobnie jest gdy jakies
      dziecko urzadza urodziny to tylko ja jedna mama siedze ze swoim dzieckiem,
      reszta przyprowadza dzieci i wychodzi. Ja zrobilam to raz i po 20 minutach
      wracalam biegiem do rozhisteryzowanego dziecka. Teraz siedze caly czas o ona
      przybiega co 10 minut aby przeslac mi buziaka lub tylko zobaczyc czy nigdzie
      przypadkiem nie poszlam. Przyznam, ze martwi mnie to bardzo ale i denerwuje bo
      nie ma w niej nic samodzielnosci, checi do poznawania czegos innego. Kiedys
      bylam z nia u psycholaoga ale wyszlo ze dziecko jest ok, tylko mama cos nie
      tak. Szczerze powiem, choc to moja corka, ale nie znam drugiego takiego cycola
      i beksy. Moze ktoras Mama ma podobne doswiadczenia i bedzie chciala podzielic
      sie nimi ze mna? Pozdrawiam
      • evita33 Rolki dla 6 latki 14.04.05, 14:32
        czy Wasze dzieciaki maja rolki. ??? Zastanawiam się czy da radę jeździć - bo na
        rowerze zbytnio jej sie nie chce i mnie denerwuje.
        • ask77 Re: Rolki dla 6 latki 21.04.05, 22:11
          moj synek tylko hulajnoga.Nijak go zachęcić do roweru
          • ask77 Re: Rolki dla 6 latki 23.06.05, 10:57
            I proszę - minęły dwa miesiące a Michał śmiga na rowerze na dwóch kółkach aż
            miło.
      • joma2 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 03.05.05, 22:30
        Jestem mamą prawie 6-letniego Grzesia i mam podobne problemy jak z Dominiką.
        Grześ dwa razy zaczynał chodzić do przedszkola,nawet od 9-13-tej był problem
        ciągłe dopytywanie się czy punktualnie przyjdę.Raz zdarzyło się że przyszłam
        10 minut po pierwszej to nie zapomniał mi do dzisiaj.Wtym roku chodzi do tzw
        MDK i jest niewiele lepiej.Siedzieliśmy z nim pierwszy cały miesiąc a dalej
        chodzi niechętnie.Grześ z nikim oprócz mamy i taty nie zostanie.Ma też tylko
        dwójkę rówieśnikow z którymi się bawi.Za to uwielbia pieski i wszystkie robaczki
        i owady.Dobrze liczy,składa litery ale nie lubi.Ulubione zajęcie bionicle
        i komputer gry Królik Bystrzak trzy poziomy.Sam nie je,bo gdyby mu nie dać do
        buzi to by nie zjadł nic, marnie się ubiera sam.
    • eleanna Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 15.04.05, 16:51
      Witajcie. Ja też mam Dominiczkę z 1999 r. Urodziła się w listopadzie. Chodzi do
      przedszkola,jest bardzo pogodna, uwielbia rysowanie i wszelkiego typu zajęcia
      manualne. We wrześniu idzie do zerówki {jak ten czas leci}
      Pozdrawiam serdecznie.
      • matella Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 26.04.05, 11:08
        Witam, jestem z Poznania mam Maje urodona troche za wcześnie 12-07-1999. Maja
        to anioł z wyglądu z zachowania nie zawsze. Pięknie pływa od 2 roku zycia
        chodzi na basen, który uwielbia, jeżdzi na nartach na razie dość ostrożnie ale
        robi postępy. W tym roku zaczeliśmy nauke jazdy na rolkach, jest chętna nie
        poddaje się ale temat nie jest łatwy, zaczyna również jeżdzic na 2 kołach na
        rowerze. Chcemu bardzo żeby uczyła sie tańca, baletu albo brała udział w
        ćwiczeniach ruchowych, jeśli macie fajny kontakt w Poznaniu będę wdzięczna.
        Jest tylko jedna rzecz, która u Maji nas troche niepokoi, mianowicie nie ma
        absolutnie ochoty do nauki liter, cyfr itd. Zna je ale wciąż jej sie bardzo
        mylą. Nie chce robić niczego na siłe ani przedwcześnie ale jeśli znacie metody
        albo sztuczki smile jak zachęcic dziecko do nauki czytania, liczenia itd będę
        wdzięczna
        • renia73 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 26.04.05, 11:14
          Ja tez mam Maję (24/12/1999)- tez jezdzi na nartach, z basenem gorzej - bo jest
          alergiczna i dostaje wysypki od basenowej wody...
          Jesli chodzi o liczenie - to moje dziecko chce liczyc wszystko łacznie z liścmi
          na drzewie i trawa na łące - co czasem jest dosc meczace. Z tego co wiem to
          dzieci idące do zerówki musza znac literki i liczyc do 10. Napewno warto liczyc
          na spacerze, w sklepie, itd. i zachecac dziecko ...DO wrzesnia jeszcze jest
          troche czasu...
          • eleanna Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 26.04.05, 17:52
            Z tego co wiem to
            > dzieci idące do zerówki musza znac literki i liczyc do 10.

Nie,nie muszą. To w zerówce bęsą się tego uczyć.
            Moja córka liczy chętnie ale literki też jej się jeszcze mylą. Nie martwię się
            tym ma jeszcze czas na naukę.
            Moja Mała ładnie rysuje,lubi rozwiązywać zadania typu łączenie punktów,
            szukanie różnic w obrazkach, ścieżek w labiryntach, dorysowywanie brakujących
            elementów. Takie ćwiczenia uczą spostrzegawczości i wyrabiają precyzję uczą też
            logicznego myślenia.
            Pozdrawiam serdecznie.
            • renia73 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 26.04.05, 20:32
              Chyba faktycznie cos pomyliłam - raczej to jest program zerówki! Moja corcia
              jest w starszakach,ale Panie wprowdzaja juz nauke liczenia i znajomosci literek
              poprzez zabawe. U nas z liczeniem ok, z literkami troche gorzej...
              Moim zdaniem jesli chodzi o liczenie to proponuje jakies gry z kostką np.
              Grzybobranie (Posuwasz sie o liczbe wyrzuconych oczek i zbierasz grzybki) - na
              poczatku rodzice wyrzucaja i licza na glos pola, dzieci bawi zbieranie grzybków.
              Poza tym moze "Piotruś" (karty są ponumerowane ale z obrazkami - zbieramy pary)
              Dzieci bawia sie obrazkami a uczenie liczenia jest podświadome...
              Nauke literek zaczelismy od gry w MEMO (zbieranie par kart z takimi samymi
              obrazkami - na kazdym jest tez literka na która zaczyna sie obrazek)
              Wydaje mi sie ze wazne jest, aby dziecko zauwazyło przydatnosc np. liczenia w
              codziennym życiu - trzeba wiec liczyc przy kazdej mozliwej okazji na glos...
              • jennie24 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 27.04.05, 01:21
                Moja Ola 25.03.1999
                Ola mowi ze glupio ze nie umie czytac, bo tyle fajnych rzeczy mozna sie z
                ksiazek sie dowiedziec. Literki zna wszystkie, juz od dawna. Ostatnio sama z
                siebie zaczela je laczyc w wyrazy i naprawde niezle jej to idzie. moze czasem
                jaks samogloske zje, bo pisze ze sluchu ale nie moge sie nadziwic, bo naprawde
                sama z siebie zaczela. mamy magnesiki na lodowce od danonkow i tu tez jej
                dobrze idzie. Chyba dam jej scrabble, do ukladania wyrazow. Od roku mamy
                kartoniki z literkami i obrazkami, dostala od babci, ma tez gre w ktorej sie
                laczy sylaby w wyrazy. Cyferki tez zna, umie dodawac i odejmowac, a nawet
                mnozyc. Oczywiscie w malym zakresie, do 20, ale rozumie zasady. I rozumie
                ulamki. wie ze 1/3 to trzeba podzielic na 3 i wziac jedna czesc. Mysle, ze
                dobrze jej idzie, bo ma kuzyna o 2 lata starszego, pierwszoklasiste. Ola go
                podpatruje i wszystko szybko lapie. Czytam jej duzo ksiazek. Sama czyta tytuly
                bajek, ale drukowane literki. Uwielbia wszelkie robotki. No i komputer, paint,
                word to dla niej zabawa. Byla malutka jak sama sobie drukowala malowanki, a
                tylko podpatrzyla i wykorzystywala moment zeby sobie pieski drukowac.
                Najbardziej na swiecie uwielbia sie bawic maskotkami i dziwi sie jak inne
                dziewczynki wybieraja barbie. Sama ma kilka, ale uzywa ich podczas wizyty
                kolezanek.
                Ale nie lubi sprzatac, nic a nic. odkurzac owszem, ale zabawek nie ulozy, mowi
                ze nie potrafi. I nie moze sie doczekac zerowki.
                Ale jak cos jej nie wychodzi, wie ze pani ja w szkole najlepiej nauczy.
    • annax1 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 27.04.05, 20:56
      Witam jestem amą 2 chłopaków. Starszy urodził się 8 kwietnia 1999r..Ma na imię
      Tomek. Pozdrawiam wszystkich.
      Ania
      • jennie24 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 27.04.05, 23:41
        A mlodszy o ile mlodszy?
        pozdrawiam

LICZNIK
        • annax1 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 26.06.05, 20:41
          młodszy jest młodszy o 4 lata smile
          pozdrawiam
    • mmsol Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 28.04.05, 10:46
      Witam wszystkie mamy !
      moje słoneczko - Agnieszka urodziła się 09.10.1999 w Reptach koło Tarnowskich
      Gór.
      Jest bardzo energiczna - można powiedzieć nazbyt energiczna...
      Mały uparciuch z niej i wszystko wie lepiej.
      W tej chwili do pszedszkola nie chodzi ze względów zdrowotnych , ale do zerówki
      pójdzie.
      Lubi jeździć na rowerze i hulajnodze, tej zimi zaliczyłyśmy kilka razy
      lodowisko. Kocha wszystkie zwierzątka .Uwielbia słodycze.
      Brakuje jej towarzystwa rówieśników, ale tak się składa że nasi znajomi nie
      mają jeszcze dzieci lub mają bardzo malutkie , a w rodzinie dużo starsze...
      pozdrawiam !
      mmsol
      • abatka32 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 25.10.05, 17:11
        Cześć
        Mam córeczkę Hanię (maj 1999). Śliczna i bardzo mądra dziewczynka, tylko hiper
        wrażliwa. A to bardzo przeszkadza w życiu.
        Hania chodzi teraz do zerówki do przedszkola. Uczą się pisać literkę "o", mają
        zeszyty, które przynoszą na weekend i ćwiczą pisanie literek. Pozdrawiam
        rówieśników Hani!
        Beata
        • ninka71 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 29.10.05, 23:53
          mam córeczkę też maj tez99 i tez wrażliwus jakich mało Ciekawe czy to przypadłość "byczych" dziewczynek? a na dodatek jak poszła do "0" to zaliczyłyśmy ; przeziębienie, anginę zapalenie krtani , a dzięki Bogu , listopad dopiero
    • mamuska85 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 06.05.05, 18:22
      Moja Julka urodziła się w Sieradzu 20.12.1999 rok. Jest bardzo energicznym
      dzieckiem i bardzo rozpieszczonym- jest jedynaczką i jedyną wnusią w rodzinie.
      Od września idzie do zerówki i bardziej się boje od niej. Pozdrawiam wszystkie
      dzieciaki z rocznika 99
      • machacha Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 10.05.05, 15:49
        Moja Julia urodzila sie 10.07.1999r. Jest z natury niesmiala. Od 16.12.2003r.
        jest siostrzyczka Oliwiera. Fajnie sie razem bawia i przepadaja za soba. Julia
        okazala sie wielka opiekunka dla swego braciszka... Martwie sie zerowka - jak
        to wszystko bedzie. Ona nigdy nie chodzila do przedszkola...
    • dotesia Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 08.05.05, 15:56
      Czesc, sa dwa watki 1999, czy nie daloby sie ich jakos polaczyc?
      • anisr Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 08.05.05, 21:36
        No własnie?????????????Tam się już wpisałam...sad((((
    • asia9931 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 11.05.05, 15:33
      Moja Adunia właśnie dziś 11.05. ma 6-te urodziny i czekamy na gości, tort z
      świeczkami już stoi na stole. Pozdrowienia.
    • agakuma Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 20.05.05, 11:26
      Wita Was Agnieszka mama 6-letnego Kuby i 4-letniego Macieja. Kuba jest aktywnym
      chłopcem, kocha basen /prawie pływa/, od ostatniego sezonu pokochał także
      narty, w ciepłym sezonie mógłby nie schodzić z rowera. Chodzi do przedszkola od
      niespełna 3-go roku życia. Jest bardzo wrażliwy i płaczliwy. Zawsze zwracałam
      uwagę, by nie robił nikomu krzywdy i myślał o tym, jak czuje się ktoś inny, ale
      jego serduszko jest miększe niż myśłałam.... Dziewczyny, jak to dobrze
      usłyszeć, że Wasze Maluchy też jeszcze nie przykładają się do czytania, może to
      jeszcze nie czas. Kuba właśnie taki jest. Podjemowane próby nauki czytania nie
      dały rezultatów, spowodowały tylko niepotrzebny stres. Czekam na jego
      gotowość. Wiecie, często mówi: Mamusiu tak cię kocham. Wymiękam wtedy.
      • qqqq33 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 25.06.05, 19:41
        Mój 6-latek jest ze stycznia. Jest super facetem, chociaż też trochę za bardzo
        płaczliwy. Dzisiaj powiedział,że zawsze będę Mu potrzebna. Nie lubi się bawić,
        liczy wyśmienicie, a w ubiegłą sobotę zaczął czytać prosty tekst chociaż nigdy
        Go tego nie uczyłam. Myślę,że duży wpływ miał na to fakt,że chodzi w przedszkolu
        do grupy "mieszanej" tj. razem z dziećmi zerówkowymi. Kocham Go bardzo mocno! Inka
    • iffona Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 03.07.05, 21:33
      h3ej moze rozruszamy jakos watek ?

moj Piotrus 6 lat skonczyl 27 kwiettnia, nie wiem czy jest wysoki, raczej nie,
      na bilansie mial 124 cm i 23 kg
      w zeszlym roku zaczal przygode z basenem i w kwietniu zdal na karte plywacka,
      bardzo ladnie juz plywa, jezdzi na nartach, rower opanowany w wieku 4 lat,
      obecnie mysle nad zmiana roweru (ma 20 calowy), ale z tym poczekam do
      przyszlego roku, wtedy mlodszy przerzuci sie na jego a on dostanie nowke wink

rolki dostal na urodziny, nawet szybko zalapal, ale szczerze mowiac za cieplo
      jest na rolki, teraz w chlodniejsze dni, wyciagne je z szafy, bo juz cos
      wspomnial ze chce i zaczniemy razem jezdzic smile
      chodzil w roku szkolnym na karate i judo - sam chcial i sam pilnowal terminow
      treningow, w przyszlym roku troche spasujemy, bo idzie wczesniej do szkoly i
      nie wiem jak uda sie mu polaczyc obowiazki ucznia z zajeciami dodatkowymi,
      czyta w miare, tzn nie jest to plynne czytanie, ale nie robi bledow, , liczy
      tez dobrze, a dzielenie i mnozenie rozpoczal z jakims programem edukacyjnym,
      ale go do tego zdiechecam

jakie teapy przechodza Wasze dzieci ?
      bo ja musze powiedziec ze z 5 latka zrobil mi sie szalenie samodzielny 6 latek,
      a jeszcze tak niedawno bez mamusi nic nie potrafil zrobic, a teraz wczerwcu byl
      na 6 dniowej zielonej szkole i bylo swietnie smile

czy sa jakies zachowania ktore Wam sie nie podoabaja u Waszych 6 latkow ?
      podobno istnieje cos takiego jak bunt 6 latka i nie wiem czy ja juz aktualnie
      jestem za nim czy moze jeszcze przed nim wink

odezwijcie sie smile
    • iffona Re: zeby 03.07.05, 22:54
      zapomnialam sie zapytac o zeby
      wypadaja juz mleczaki ?
      mojemu dopiero rusza sie jedynka dolna, (juz drugi miesiac sie rusza,ale chyba
      juz niedlugo wypadnie wink )
      no i roznie zostka, jeszcze nie na tyle aby ja zalakowac, ni ma na wierzchu
      jeszcze calej korony zeba

a jak u Was ?

czty wasze pociechy potrafia czytac ? - zapomnialam sie zapytac w poprzednim
      poscie, i jak sobie radza ?
      • renia73 Re: zeby 04.07.05, 10:47
        Maja ma dwie stałe jedynki na dole (ma dokladnie 5 i pół lat)
        • ask77 Re: zeby 04.07.05, 14:08
          a mój syn ma dwie dolne jedynki stałe- jeszcze nie całkiem wyrosnięte i dolne
          szóstki- jedna juz zalakowana, druga musi podrosnąć.
          a co do czytania to od kilku miesięcy składa literki w wyrazy.Całkiem dobrze
          radzi sobie z dodawaniem i odejmowaniem.
          • dotesia Re: zeby 06.07.05, 12:22
            Mój synek ma jeszcze same mleczaki i nic sie nie rusza, pewnie niedlugo zaczna.
            • iffona Re: zeby 06.07.05, 14:50
              dotesia, spokojnie ma czas , zobaczysz jak zaczna mu wypadac to od
              razu "kasownik" sie z niego zrobi pelna buzia smile
              ja pamietam, ze wypadla mi gorna jedynka na przedstwieniu w pierwszej klasie z
              okazji dnia matki, czyli mialam skonczone 8 lat, wiec nie spodziewam sie super
              szybko u moich chlopcow smile

a bylyscie juz na bilansie szesciolatka ???? jak Wam wypadl ?
              • dotesia Re: zeby 06.07.05, 15:37
                Mój jest pazdziernikowy, takze dopiero wtedy pójdziemy na bilans. Tak
                porównawczo z grupa przedszkolna to jest sredniego wzrostu i chudziutki.
                • iffona Re: zeby 06.07.05, 20:39
                  dotesia my chyba mamy dzieci z tych samych rocznikow '99 i 02' - czy dobrze
                  doczytalam ?
    • lolak11 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 06.07.05, 10:20
      Mój synek urodził się 27.09.99r.Jest bardzo żywym dzieckiem nie usiedzi nawet
      na minutkę chyba że przed komputerem to tak.Literki zna,prostsze wyrazy składa,
      liczy tzn. dodaje i odejmuje nawet do 100 i zacząL ostatnio mnożyć do 20.Ząbki
      już mu 2 wypadły-dolne jedyneczki.A tak naprawdę to kochane dziecko.
    • eleanna Zęby 06.07.05, 19:44
      Moja córcia też ma jeszcze same mleczaki. Urodziła się w listopadzie.
    • dotesia Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 07.07.05, 11:39
      Czy wasze dzieciaczki mówia 100% prawidlowo? Mój ciagle sepleni. Najlepiej
      wychodzi mu "sz", ale tylko gdy sie stara, z "cz" i "rz" jest jeszcze trudniej.
      Chodzil w przedszkolu na logopedie, ale na razie rezultaty sa niewielkie.
      • iffona Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 07.07.05, 20:49
        dotesia moj mowi bardzo wyraznie , juz dlugo, ale bardzo dlugo nie mowil r,
        dopiero zaczal jak mial dokladnie 5,5 roku, potem sie tym rrr delektowal i
        wstawial wszedzie wmiejsce litery l, np are fajnie bylo wink

jak dlugo chodzisz do logopedy ?
        moja kuzynka z racji rozszczepu podniebienia chodzi do logopedy odkad zaczela
        mowic i mozna bylo z nia wspolpracowac, ale szczerze mowiac te pierwsze 2-3
        lata byly stracone na niefajnych lekarzach, dopiero teraz znalezla przypadkiem
        innego i w przeciagu 2 miesiecy zaczela slicznie mowic sz cz dz f w , nie
        sugeruje zmiany lekarza, ale moze podpytaj sie innych rodzicow czy sa
        zadowoleni i widza postepy u swoich dzieci z tym do ktorego chodzisz? moze
        on/ona nie ma podjscia do dziecka i jakos slabo go motywuje..? a czy Ty jestes
        obecna przy tych zajeciach ?
        • dotesia Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 14.07.05, 11:49
          Na razie jest to logopeda w przedszkolu (na zajeciach mnie nie ma), zajecia raz
          na tydzien lub nawet rzadziej trwaja okolo 15 minut, takze jest to malo. On
          umie powiedziec dobrze, ale musi sie starac i o tym pamietac, jak cos szybko
          opowiada to zaczyna seplenic.
    • marudka1980 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 20.07.05, 22:24
      Teraz sie zacznie-wydatki do zerowkisadNajgorsze w tym wszystkim jest to ze moj
      maly urwis nie chce do szkoly!!!!
      • dotesia Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 27.07.05, 15:49
        U nas chyba nie bedzie zbyt duzych wydatków, bo zerówka w przedszkolu i nie
        przewiduje zadnych specjalnych zakupów.
        • iffona Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 04.08.05, 11:17
          podreczniki i wyprawka czyli bloki kredki fabry to bedzie wydatek okolo 100 zl
          • margo.p Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 13.10.05, 18:01
            Witam, jestem mamą 6 letniego Antosia, chodzi do zerówki i strasznie się nudzi
            Oczywiście według niego wszystko to nuuuda. Jak tam mleczaki u waszych
            dzieciaczków. Mój synuś ma już stałe jednki dolne i 3 szóstki, własnie
            lakowaliśmy, no i u góry nie ma trzech ząbków. Taki mały "wampirek". Wygląda
            naprawdę ciekawie.
            Pozdrowienia
            Gosia mama Antka/15-09-05/ i Ali/24-10-03/
      • matea4 Re: DZIECIAKI 1999...MAMY CO Z WAMI??????????? 01.11.05, 21:48
        Moje "małe"dziecię majowe uwielbia "o" w szkole,Pani wie wszystko i zawsze ma
        racje. Tylko czemu sobota i niedziela jest wolna? Jeszcze jedno dziewczyny
        istnieją? Mój synek twierdzi że nie i mówi "Chłopaki górą a dziewczyny
        kanałami" ale się doczekałam. Mamusia
        • margo.p Re: Dzieciaki1999...??????????? 13.10.06, 11:49
          Halo, Jest tu kto??
          Czyzby wątek upadł??
          Jak tam nasi pierwszoklasiści??
          • margo.p Re: Dzieciaki1999...??????????? 13.10.06, 11:53
            Mam nadzieję, że znowu rozkręcimy ten wątek, chyba że ktoś ma namiary na podobny
            • leila19761 Re: Dzieciaki1999...??????????? 16.11.06, 10:38
              Witam.Jestem mamusią Ewci(15.07.99).Chętnie porozmawiam o
              problemach "pierwszaków".Pozdrawiam
              p.s.Starsza Weronika ma 12 lat
              • margo.p Re: Dzieciaki1999...??????????? 18.11.06, 10:56
                No właśnie, teraz się zaczęło. Zupełnie inny świat, do kórego ja chyba tez muszę dorosnąć Nie martwię się o naukę, bo to zależy od dziecka, raz lepiej raz gorzej.
                Bardziej martwi mnie to jak ja mam sobie to poukładać, żeby nie wystraszyć Antka.
                No i w końcu wbić sobie do głowy, że mam już w domu samodzielnego pierwszakasmile.
                Wiem o tym, ale cięzko mi to pojąćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka