orgovana 01.02.05, 11:36 Witajcie, wczoraj bylam pierwszy raz na usg zobaczylam malego czlowieczka z glowka oczkiem i bijacym serduchem , wreszcie uwierzylam ze to sie dzieje naprawde bo ciaze mam bezobjawowa oporcz lekkich boli brzucha, aha 8 tyg i 3 dni Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewetka Re: Pierwsze USG, uwierzylam ze mam bobo :) 01.02.05, 11:57 Też masz termin na 11 września? Zazdroszczę Ci, ja dopiero pójdę za 4 tygodnie na badanie przezierności fałdu karkowego (w 12 tygodniu). Już się nie mogę doczekać. Kiedy pierwszy raz usłyszałam serduszko Maciusia (właśnie w 12 tygodniu) popłakałam się. A mąż śmiał się, ze mam w brzuchu aliena, tak śmiesznie wtedy wyglądał (Maciuś oczywiście). Pozdarwiamy Ewa i Maciuś (19.11.2003) i Kruszynka (8tc) Nowy portrecik src="lilypie.com/days/050911/0/25/1/+1" alt="Lilypie Baby Ticker" border= Odpowiedz Link Zgłoś
orgovana Re: ewetka 01.02.05, 12:23 Wiesz , ja mam sie co 2 tyg stawiac na usg a co miesiac na rutynowe badanka, termin sobie sama wyliczylam na 10 wrzesien , bo lekarka na razie ostrozna i mysle ze w 12 tyg podejmie szersze dzialania Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: ewetka 03.02.05, 14:04 co 2 tygodnie? nie sadzisz ze to przesada? jesli nie ma powodow do podejrzewania zagrozen to cos mi sie zdaje ze pani doktor chce cie naciagnac na kaske... Odpowiedz Link Zgłoś
orgovana Re: ewetka 03.02.05, 15:23 nieeee, jestem za granica a wszystko placi ubezpieczalnia takze spoczko nie sadze ze przesada, ciesze sie ze co 2 tyg popatrze na potomka i upewnie sie ze wszystko gra i czy serducho bije , Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Pierwsze USG, uwierzylam ze mam bobo :) 05.02.05, 13:15 ja na USG w poniedziałek 7 lutego! jestem ciekawa-STRASZNIE!!! a to mój dzidziuś lilypie.com/cache2/0/23200041.png Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Re: Pierwsze USG, uwierzylam ze mam bobo :) 05.02.05, 22:15 A ja musze czekac jeszcze 2 tygodnie do pierwszego usg (18 luty)Juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze swoje malenstwo. A to moje malenstwo src="lilypie.com/days/050903/0/0/1/+0" alt="Lilypie Baby Ticker" border="0"/></a> Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: Pierwsze USG, uwierzylam ze mam bobo :) 03.02.05, 21:30 A ja właśnie dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i zobaczyłam mały pykający punkcik. )))))) Teraz już też uwierzyłam, że jednak malutki cud we mnie rośnie. )) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: Pierwsze USG, uwierzylam ze mam bobo :) 05.02.05, 18:02 A ja do pierwszego usg mam jeszcze 2 tygodnie i juz nie moge sie doczekac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mag-da Re: Pierwsze USG, uwierzylam ze mam bobo :) 07.02.05, 12:11 Cześć ale wam zazdroszcze. Ja mam pierwsze USG dopiero 8 marca. Mieszkam w Anglii i tu robią USG tylko dwa razy (oczywiście jeżeli nic się nie dzieje i oczywiście piszę o państwowej opiece) A czy tę fałdkę o której wspomniała koleżanka powyżej to widać też w 11 tyg? Wg moich obliczeń 8 marca będę dopiero w 11 tyg. Hmmm nie wiem co o tym myśleć. Przysłali mi pocztą list ze szpitala że tego dnia o 9.40 mam się zgłosić, mam nadzieję że wiedzą co robią a nie że się pomylili. Pozdrawiem Odpowiedz Link Zgłoś
ilonaak Re: Pierwsze USG, uwierzylam ze mam bobo :) 07.02.05, 13:18 w ogole sie nie przejmuj. ja tez pierwsze usg bede miala dopiero w 12 tyg. najpierw strasznie mnie to wkurzalo ze tak pozno, az moj maz poszedl do ginki i ja zapytal czy nie mozna wczesniej ale ona powiedziala ze to bez sensu i ze jak prowadzi ciaze kolezankom to tez dopiero w 12 tyg. je wysyla. wczesniej po prostu nie widac nic sensownego. widac ze jest dzidzia ale czy jest OK - nie wiadomo. poza tym (zaraz tu na mnie naskocza) tak do konca nie wiadomo czy takie czeste ultradzwieki nie wplywaja zle na dzidzie. wiem ze to wiekszy stres jak sie tak dlugo czeka ale tez wieksza radocha jak sie zobaczy pierwszy raz cos wiecej niz maly punkcik. zycze cierpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Do ma-gda 07.02.05, 15:35 Do mag-da.Ja tez mieszkam w Angli (a dokladnie w Londynie)i pierwsze usg mam 18 lutego.To bedzie moje pelne 12 tyg ciazy, wiec ty i tak swoje usg masz wczesniej niz ja.Z tego co sie orientuje to powinnas miec 3 razy usg.Ja nastepne usg mam miec miedzy 20 a 22 tc,a trzecie usg jakies 3-4 tyg przed porodem.Wiem ze niektore szpitale robia 2 usg w calej ciazy ,ale wtedy pierwsze usg jest dopiero okolo 20-22 tc, wiec wydaje mi sie ze powinnas miec 3 usg,ale moze sie myle,mi w kazdym badz razie powiedziano ze bede miala 3 usg. Powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mag-da Re: Do młodej25 08.02.05, 19:15 Cześć, A w jakim jesteś szpitalu? Bo ja w Chelsea&Westminster. To będzie już moje drugie dziecko, które tutaj rodzę i miałam robionę USG tylko dwa razy w 12 i w 22 tyg. To pierwsze powinno się wykonać między 11 a 13 tyg. Czyli niby sie zgadza. Może uda nam kiedyś spotkać, mieszkam na Putney. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Re: Do młodej25 09.02.05, 10:29 Ja bede rodzila w St. Ggeorge's Hospital,na Tooting Broadway.Moja kolezanka rodzila na Hampstead i miala 3 usg,ale nie wiem tutaj wszystko jest mozliwe.Zobaczymy jak bedzie z nami.A mieszkam na clapham common.Dosyc blisko siebie mieszkamy.No pewnie ze sie spotkamy.Bedziemy w kontakcie.Ja jeszcze pracuje i planuje pracowac do 6 m-ca,moze troche krocej to bedzie zalezalo jak sie bede czula. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mawa73 Re: Pierwsze USG, uwierzylam ze mam bobo :) 09.02.05, 15:07 Witam, ja z Polski ) Właśnie wróciłam z usg i dzielę się swoją radością: jest pikające serduszko. Tak samo 8 tydzień i 3 dni. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś