Dodaj do ulubionych

planujecie wakacje?

04.03.05, 07:45
myślę o tym czy ostatnie miesiące ciąży to dobry czas na wyjazdy, czy
zdecydujecie się np. na podróż przez całą Polskę czy jednak będziecie się
oszczędzac, mam taki dylemat własnie,nie wiem czy planować czy nie, termin
mam po 20 września
Obserwuj wątek
    • kika_kika Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 09:14
      z wyjazdu na "obce" - czyli nie do rodziny zrezygnowałam, tym bardziej, że
      planowaliśmy wyjechać albo do Portugalii albo na Kaszuby wink ale.. i tu i tu do
      lekarza daleko i zbyt duże ryzyko. Prawdopodobnie wakację spędzę u rodziców pod
      Krakowem, lub u teściów nad morzem smile) tu i tu będzie fajnie. Przeraża mnie ta
      kilkugodzinna podróż w pociągu ... no, zobaczymy jak to będzie!
    • patoga Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 09:17
      Ja raczej nie planuje, chociaż teraz czuje się wspaniale, bo ani brzucha itp.,
      ale lipiec i sierpień to będą miesiące gorące a no i jeszcze ten brzuszek.
      Wybiorę raczej basen który mam 5 min. drogi z domu niż morze w którym nawet nie
      mogłabym się wykąpać, no a chodzenie po górach odpada całkowicie smile Moja
      znajoma która ma 4 miesięczneo synka też chciała na wakacje wyjechać ale jak
      przyszło co do czego to całe wakacje spędziła na balkonie smile

Pozdrawiam
      • aniapatryk Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 10:58
        Koniec maja, mam zjazd rówiesników mojego synka, 200 km odemnie i oczywiscie
        jade, jak bedzie ok. Koniec czerwca na tydzien jade do Łeby, 600km odemnie.
        W ciązy z Patrykiem tez byłam nad morzem koniec 7 m-ca i zapierniczałam jak
        samochodzik, cały dzien na nogach zwiedzanie Gdanska,Gdyni, ZOO itp. Mam
        nadzieje ze i teraz bede miec tyle siłysmile))
    • asia.mod Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 12:36
      Ja mam termin na 25 września. Planowaliśmy wyjazd w majowy weekend, jest w tym
      roku wyjątkowo długi, ale niestety mamy ślub 30 kwietnia, w dodatku moj mąż
      jest świadkiem, więc nic z tego. Zawsze wyjeżdżaliśmy w sierpniu, ale w tym
      roku raczej odpada, ale może czerwiec, zobaczę jeszcze co powie lekarz. No i
      przede wszystkim jak będziemy się czuli. Ja osobiście uwielbiam podróże.
      Pozdrawiam!
    • majka.majka Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 12:54
      Chyba raczej wakacje w domu. Otworzyliśmy z mężem nowy biznesik i na razie
      trzeba pilnować żeby wszystko było ok, a później lipiec - sierpień chyba już się
      trochę będę bała jechać gdzieś , gdzie nie znam lekarzy i szpitala. Więc te
      wakacje pewnie całe w domku i parku obok.
      Pozdrawiam (14 tydz. się kończy)
      • agnieszkaela Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 13:10
        A ja planuje,i to nawet dlugi wyjazd bo 800km do Polski (z Holandii) do
        rodzinki. Jakos nie wyobrazam sobie ze moglabym spedzic caly urlop tutaj, bo to
        jedyny czas kiedy moge pobyc dluzej z rodzina. Oczywiscie wszystko zalezy od
        tego jak sie bede czula, ale szczerze mowiac nie wydaje mi sie zeby podroz
        samochodem nawet tak dluga byla niebezpieczna. Samochod wygodny, moge wlasciwie
        lezec, drogi dobre wiec zadnych wstrzasow nie bedzie, klima jest- a zreszta
        mozemy jechac noca aby uniknac upalow... co moze mi zaszkodzic? Przeciez nie
        urodze z powodu siedzenia w samochodzie?
    • gocha34 Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 14:04
      ja mam termin na 1go wrzesnia.Lipiec i sierpień odpadają ,choćby z tego powodu,
      że mąż na dostanie tyle urlopu.Planuje na wrzesień ,żeby pobyć trochę ze mną i
      nowonarodzonym Dzieciątkiem.Biorąc pod uwagę to ,że mamy 3letnią córeczkę i Jej
      też się coś należy planujemy w czerwcu "ukraśc " jakiś tydzień ,żeby gdzieś
      wyskoczyć,ale nie za bardzo daleko!
    • isia_50 Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 14:09
      Ja już zarezerwowałam apartament we Włoszech ostatnie 2 tygodnie maja. Do tej
      pory odkąd córa skońćzyła 10 miesięcy jeździliśmy tam przynajmniej raz w roku
      (zawsze maj lub wrzesień).
      1. taniej niż w Polsce - za cały apartament dla 3 osób płacę 20 EUR / 1 noc. (w
      Jastarni zapłaciłam w czerwcu zeszłego roku 120,-zł / 1 noc). Jedzenie zabieram.
      2. Drogę mam tą samą - samochodem do 10 godzin.
      3. "jakby co" opieka medyczna we Włoszech jest wg mnie lepsza niż w Polsce.
      Widziałam ich podejście do dzieci.
      4. w maju nie ma upałów, ale jest już ciepło i przede wszystkim morze jest
      ciepłe! Można się kąpać.
      A jak ma się coś stać i tak się stanie czy tu czy tu.
      • aconcagua3 Re: planujecie wakacje? 08.03.05, 16:45
        Isa, tez bym pojechala do Wloch w maju, jestem zaskoczona ze mozna sie kapac
        juz w maju!!! to super, mam termin na przelom wrzesnia i pazdziernika wiec
        chcialabym wyjechac jeszcze w drugim trymestrze, jesli mozesz to daj mi namiar
        na te apartamenty! brzmi super pozdrawiam
        kasia
        • isia_50 Re: planujecie wakacje? 15.03.05, 16:08
          podaj adres e-mail, wyślę Ci maila.
    • aisza24 Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 17:28

--My mamy 18 czerwca slub i wesele,chetnie odbylibysmy jakąs wymarzoną podroz
      poslubna, tym bardziej, ze zawsze marzylismy o Egipcie. Jednak nasze podroz
      bedzie musiala poczekac ze dwa lata albo odbedziemy ja np. do ukochanego
      Zakopanego.Lepiej nie jezdzic w te gorace klimaty,choc ponoc i u nas lato ma na
      niezle dopiec.Pozdrawiam
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;33/st/20050924/dt/7/k/e987/preg.png
      • kaminia76 Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 17:42
        hej
        my w wakacje chyba nigdzie nie pojedziemy, no chyba ze nad morze na pare dni do
        Dziwnowa bo nasi przyjaciele maja tam interessmile
        na razie czuje sie swietnie i nasz dobry znajomy Szwajcar zaprasza mnie i
        mojego meza i poniekad nasze dzieciatkosmile do swojego domu do szwajcarii... ja
        sie boje jechac bo to mialoby byc w dlugi majowy weekend ale jeszcze zobaczymy
        moze sie zdecydujemy i sobie zrobimy wczesniejsze wakacje, tym bardziej ze w
        maju ma byc juz cieplo...musze sie tylko pozbyc fobii ze cos sie stanie a
        przeciez tym razem NIC SIE NIE STANIE i we wrzesniu urodze nasze pierwsze
        wyczekane malenstwosmile)))
        pozdrawiam paaaa
        kaminia
    • sdomitrz Re: planujecie wakacje? 04.03.05, 18:05
      Ja to będę siedziała spokojnie w domciu smile.
      Mam niestety nie najlepsze doświadczenia z pierwszej ciąży, gdy po podróży do
      Gdańska/Sopota (ok. 5 godz. tam i za 3 dni 5 godz. z powrotem do W-wy),
      wylądowałam na patologii z zagrożeniem porodem przedwczesnym w 29 tygodniu
      ciązy. Spędziłam tam prawie 2 mies na kroplówach, Fenoterolu, innych środkach.
      Niestety źle znoszę upały i drogę w ostatnich miesiącach ciąży, więc tym razem
      będę się oszczedzała jak się tylko da.
      • hautnah Re: planujecie wakacje? 05.03.05, 21:15
        jade w maju do Polski (840km). no a potem w czerwcu przeprowadzka do wiekszego
        mieszkanka i lato w nowej "dziupli". mieszkam nad morzem, wiec jest tu jak na
        urlopiesmile
    • gosia152 Re: planujecie wakacje? 06.03.05, 07:59

• kasia1103d Re: planujecie wakacje? 07.03.05, 15:18
      Ja mam termin na około 8 września, ale z wakacji na pewno nie zrezygnuje bo
      ponoć lato ma w tym roku być potwornie upalne!!
      na szczęście nad morze do Dziwnowa (bo to nasze ulubione miejsce) mam troszkę
      ponad 200km więc to nie jest aż tak daleko! będę leżała na leżaczku pod
      parasolką i sączyła (tym razem nie piwko smile)a jakiś zimny napój!!
      • kaminia76 Re: do kasi1103d 07.03.05, 15:27
        hej
        ja rowniez prawdopodobnie bede w Dziwnowie smile)) jezdze tam od dwoch lat bo
        przyjaciele prowadza kawiarnie Venezię moze kojarzysz?? moze wiec uda nam sie w
        to lato spotkac nad morzemsmile ja mam tez kawalek w to miejsce bo mieszkam na
        Kujawach
        pozdrawiam
        pa k.
        • kasia1103d Re: planujecie wakacje? 08.03.05, 15:26
          Chyba kojarzę ta knajpkę, to chyba pizzeria prawda?? smile)My tez jeździmy tam juz
          jakiś czas nawet dokładnie nie pamiętam który to juz rok?! bardzo lubie to
          miasteczko. Swego czasu mieszkaliśmy na polu namiotowym przy cmentarzu smile, a
          ostatnio w zupełnie nowej kwaterze u bardzo miłej babki! moze sie spotkamy
          gdzieś na ulicy, także wypatrujmy kobiet w wysokiej ciąży wink))
        • miska28 Ale wam zazdroszcze.... 10.03.05, 10:33
          No niestety ja tez bym chetnie zaplanowala wakacje, ale....
          Termin mam na 1 wrzesnia a ostatnio na USG wyszedl 31 sierpnia.
          Zatem juz od polowy sierpnia moge trafic na porodowke.
          Marzylam o wakacjach nad morzem, ale chyba to nie wypali. Zostalby tylko lipiec.
          Mieszkam w Warszawie, do Kolobrzegu - tam gdzie uwielbiam jezdzic i mam juz
          stala kwatere jest 500 km.
          A najgorsze to to ze chce zostawic sobie urlop na po porodzie, bo nie planuje
          brania wychowawczego tylko macierzynski + urlop.
          Na zwolnienie pewnie pojde od poczatku sierpnia czyli na ostatni miesiac. A w
          lipcu raczej nie bede mogla wziac ze wzgledu na prace. Sezon urlopowy i moze
          sie okazac ze zostane sama na dyzuze w dziale.
          Tak wiec najblizsze wakacje spedze chyba juz w czasie sierpniowego zwolnienia u
          rodzicow pod warszawa na lonie natury. I do szpotala bede miala blisko.

A w lipcu...zostana weekendy na swiezym powietrzu...
          Nastepne wakacje pewnie juz z maluszkiem...ehhe
      • gocha34 Re: planujecie wakacje? 11.03.05, 10:27
        Te wakacje nad morzem są naprawdę godne pozazdroszczenia...niestety u nas to
        odpada-zbyt duża odległośc,nie mam na tyle odwagi żeby jechać pez całą Polskę w
        8-mym m-cu ciąży .Mieszkamy 2 km od przejśćia granicznego z Czechami!
        Zorganizujemy orlop gdzieś bliżej,jeszcze dokładnie nie mamy sprecyzowane
        gdzie,najchętniej jakaś cicha wieś z jeziorkiem!Ze względu na starsze dziecko
        myślimy o gospodarstwie agroturystycznym.
    • chelis Re: planujecie wakacje? 11.03.05, 11:32
      Witam,

A ja prawdopodobnie pojadę nad morze, owszem, ale w kwietniu (!), bo bierzemy
      ślub i pozwolimy sobie zaraz potem na mały wypadzik na jakiś tydzień. Skoro
      zapowiadają, że już od kwietnia ma być ciepło - to a nuż nam się uda z
      pogodą ...smilesmile
      Przynajmniej o tej porze więcej jodu w powietrzu (podobno...) a mnie będzie
      wygodniej bez taaakiego brzucha, no i upały i tak by mi nie były potem
      wskazane, ani męcząca podróż (bez autka niestety).
      Tak sobie to tłumaczę, żeby się pocieszyć, bo latem to tylko jakieś krótkie
      wypady pozostana, i to PKSem chyba, hahaha. Szkoda, że rower odpada, bo tak
      lubię...
      A na dodatek mąż będzie próbował wyjechać w lipcu za granicę (może do Anglii)
      aby zarobić choć trochę kasy na wydatki noworodkowe, więc bedę świeżą słomianą
      wdówką z brzuchem.smile
      A tak przy okazji, przepraszam za wykorzystanie sytuacji, ale gdyby któraś z
      Was wiedziała o jakiejś możliwości dorywczej pracy w Anglii dla pracowitego,
      zmotywowanego przyszłego tatusia, to bylibśmy strasznie wdzięczni.
      A tymczasem - niech już ta wiosna przyjdzie, bo brak zieleni przez tyle czasu
      jest już przygnębiający.
      Pozdrawiam cieplutko, na przekór.
      smile
      Chelis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka