mamaaga5 11.03.05, 11:13 mam termin na 15 czerwca i będę rodzić na Żelaznej. Kogo mam szansę spotkać????? Dopisujcie się Mamusie, jak przygotowania, jakie plany (czy macie np. wynajęte położne itd). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jimg Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 11:22 ja ma termin na 24 ale różnie może być nie będę wynajmować położnej bo stwierdziłam że to nie ma sensu a u Ciebie jak? Odpowiedz Link Zgłoś
netka334 Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 11:24 Cześć,ja mam termin na 16 czerwca i chciałabym rodzić na Żelaznej, ale obawiam się że z braku miejsc mnie nie przyjmą. Dlatego zastanawiam się nad opłaceniem położnej i sali do porodów rodzinnych, chociaż będę rodzić sama bez męża. Sama nie wiem jeszcze co zrobić, a na żywioł z porodem to troszkę się obawiam iść, bo nie chcę żeby mnie odsyłano ze szpitala do szpitala z powodu braku miejsc. Świat wariuje co to się robi, nawet rodzić musimy w nerwach. Pozdrawiam i do zobaczenia może na Żelaznej. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 11:45 Dziisaj rano sie wlasnie zastanawilam jak to bedzie jezeli nie bedzie miejsc w szpitalu, ktory wybralam a ja tu bede rodzic. To jest jakas paranoja. Wlasnei ostatnio moja kolezanka miala taka sytucaje, ze nie bylo miejsca i musiala jezdzic po innych szpitalach, az w koncu przyjeli ja na patalogie ciazy bo przenosila tydzien. Mozecie mi powiedziec, jak to jest dokladnie z tym wynajmowaniem poloznej? Czy to znaczy, ze jak sobie ja "wynajme" to jest gwrant, ze bede miala miejsce czy chodzi tutaj traczej o zyczliwa osobe z "obslugi" w trkacie porodu? I czy moze sie orientujecie czy zamaist meza moze byc np. kolezanka przy porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
rosanna Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 11:52 Mozesz rodzic z kim chcesz. Moja kolezanka tez byla w podobnej sytuacji, odeszly jej wody, ale i tak nie przyjeli jej do wybranego szpitala. Wlasnie mni. z tego powodu raczej odpuszcze sobie Zelazna i Karowa. Chyba nie ma sensu wynajmowac poloznej, skoro bedziesz miala rodziny. Do mnie przy rodzinnym ciagle zagladala polozna. Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 12:08 Ja w pierwszym podejściu pojadę na Starynkiewicza, jak mnie by nie przyjęli kieruje się na Żelazną. Tak było jak mnie pokłuwało w pachwinie na Starynkiewicza mnie olali, a Żelazna kazał przyjechać. Jak się okazało wszystko było w pożądku. Termin mamy na 21 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga5 Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 12:06 Ja się tak bardzo bałam porodu, że juz od jakiegoś czasu jueżdziłam sobie po szpitalach i robiłam "rekonesans". I jestem na 100% pewna, że chce rodzic na Żelaznej. Rzeczywiście zdarza się, że mogą mieć taki tłok, że cię nie przyjmą (chyba że poród jest już bardzo zaawansowany, wtedy muszą). Żeby czuć się pewniej i zagwarantować sobie to miejsce, to zdecydowałam się na wynajęcie położnej. Przestudiowałam wszystko nt. temat na forum i wybrałam M. Droździel. Już się z nią widziałam, i wiecie cio? Po tym spotkaniu się tak wyciszyłam i uspokoiłam, że nie boję się już wcale. Wiem, że będę w dobrych rękaqch, chociaż tam wszystkie połozne są wspaniałe i w większości nie rozróżniają pacjetek płacących od innych. Natomiast jedna dziewczyna pisała tu, że miała opłacona położną, nie było mijsc, więc ona przyjechała do niej do domu, a koleżanki z dyżuru zawiadomiły ją jak tylkkio miejsce się zwolniło i szczęsliwie jednak urodziła w szpitalu. Ta perspektywa mnie pociesza. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga5 Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 12:28 zapomniałam dodać, że jak najbardziej możesz rodzić z kim chcessz i z jaką ilością, tzn. możesz wziąć ze sobą męża, rodziców i przyjaciółkę razem. Już widzę jaki byłby młynek na tej sali, he he. Ale najważniejsze, żebyś wzięła kogoś kto cie zrozumie i pomoże (teoretycznie dobrzeby było, żeby ta osoba chodziła z toba na szkołę rodzenia - wtedy najbardziej się przyda). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 12:33 No to fajnie. Ae chyba calej rodziny nie bede brala :o) ...nie wiem jak by to wszyscy przezyli. Ja wybralalm sobie SAtarynkiewicza, zobaczymy jak to bedzie wygladalo. Wg OM mam termin 22.06, a wg USG 30.06 Raczej nie bede wynajmowala poloznej. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna122 Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 15:05 Mam termin na 08.06, a wg USG na 15.06. Jestem zdecydowana na Żelazną i jestem zdecydowana na opłacenie lekarza, a nie położnej. Po prostu trafiłam na Panią dr., której w 100% ufam(mam nadzieję, że się nie zawiodę). Jest to moje pierwsze dziecko i bardzo się boję, więc tym bardziej nie chcę żeby mnie skądś tam odsyłali. A nie wybrałam żadnej położnej, bo wolę nie ryzykować, że się z nią nie dogadam. Nie mam łatwego charakteru Odpowiedz Link Zgłoś
hayet Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 11.03.05, 15:07 A to ze oplacisz lekarza to Ci gwarantuje miesjce w wybranym szpitalu? Odpowiedz Link Zgłoś
koral777 POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA do martyna 122 11.03.05, 16:22 Ten opłacony lekarz z Żelaznej rozumiem że prowadzi Twoja ciażę i jednoczesnie tam pracuje? Czy tak. Bo ja jestem całkiem spoza kadry lekarzy, którzy pracują na położnictwie. wiem że na Żelaznej po prostu opłaca sie poród rodzinny i znieczulenie i prawdę mówiąc myślałam że to wystarczy, mimo że nie gwarantuje mi miejsca jesli sala porodowa bedzie pekała w szwach..... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-in-spe Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA do martyna 122 11.03.05, 19:56 Ja mam termin na 10 czerwca, bedę rodziła na Żelaznej, mam lekarz prowadzącego stamtąd, wykupuję położną, bede chodziła do niej do szkoły rodzenia i może ew. wykupie także lekarza, jeszcze się waham. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna122 Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA do martyna 122 13.03.05, 12:02 Rozmawiałam ze swoją ginek. i powiedziała, że nie ma możliwości, że ona będzie opłacona i mnie nie przyjmą. Muszą coś zorganizować, nawet jeśli będzie przepełnienie. Ta babeczka prowadzi moją ciążę i biorę ją dlatego, bo nie chcę ryzykować tzw. niedogadaniem się z położną. Super położna dla jednej osoby nie oznacza, że będzie super dla innej. Odpowiedz Link Zgłoś
guleranda Re: POŁOWA CZERWCA - ŻELAZNA 13.03.05, 17:25 jak tak sobie czytam to prawie wszystkie wybieracie Zelazną...i jak ma tu byc mowa o wolnych miejscach?wiadomo nie wszyskie rodzicie w jednym terminie,ale jak tu 60%warszawianek rodzi na żelaznej to z tych co tu nie ma też troche tam się bedzie udawać. Ja wybrałam Solec, nie opłace połoznej, może wezme tylko taka jedna lekcje.mam nadzieje ze mnie nie odeslą, bo tam jest poród rodzinny za darmo,a gdzie indziej to nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś