Dodaj do ulubionych

Kiedy pierwsze ruchy??

06.04.05, 11:40
w niedzele zaczął mi sie 16 tc. mam pytanko kiedy można poczuć pierwsze
ruchy, powiem tylko że jestem osobą raczej "grubokościstą" smile
Obserwuj wątek
    • gosia152 Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 06.04.05, 12:02
      o to prawie tak jak u mnie, wg lilypie dzisiaj mam15 tc i 4 dni; przy pierwszym
      dziecku to możeok. 19-20 tyg., ja też nie należę do najszczuplejszych( przd
      pierwszą ciążą ważyłam 65 kg przy wzroście170 cm) i mała zaczęła kopać w 19
      tyg,
    • gdanszczanka2 Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 06.04.05, 12:08
      A kiedy w drugiej ciąży? Czytałam, że w już w 16. Wg gin jestem w 16 tygodniu i
      jeszcze nic nie czuję.
    • agusiakrz Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 06.04.05, 12:15
      ja już kiedyś narobiłam wrzasku bo czuje ruchy (to było jakies dw tyg. temu a
      teraz to 16 tc.) niestety okazało się że te ruchy to poprostu moj przewód
      pokarmowy... smile no cóz to moje pierwsze dziecko, każdemu się może pomylić smile
    • momikak Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 06.04.05, 13:55
      Ja zaczęłam w niedzielę 16 tydzień i czuję juz porządnie malutkie kopniakismile A
      poczułam gdzies ok. 14 tygodnia. Wcześnie, ale to moja trzecia ciąża, pewnie
      też dlatego.
      Pozdrowienia z Krakowasmile
      • gosia152 Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 06.04.05, 15:14
        jak wspomniałam to moja druga ciąża i również 16 tydzień i też niecierpliwie
        czekam na kopniaczka; na razie tylko jak lężę i popukam brzuszek to czasami ocś
        tam się ruszy, ale to jeszcze nie to za pierwszym razem, myślę że jeszcze z
        tydzień
        • maluszek1 Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 06.04.05, 15:36
          17 tc i 1 dzien poczulam pierwszy ruch. ale to jest moja pierwsza ciaza wiec nie
          bylam pewna. nastepny dzien mnie upewnil, ze to bylo to. dzidzia sie na wieczor
          tak rozkopala, ze nawet moj maz to czul i mi uwierzyl. dzisiaj mija trzeci dzien
          i jak sie poloze na plecach to czuje kopniaczki. podczas chodzenia nic nie czuje.
          pozdrawiam i zycze szybko tego pieknego uczucia
          gosia
          • wiki4 Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 06.04.05, 15:53
            Witam
            Ja również poczułam około 16 tc takie pacnięcia.Nie wiem jak to opisać ale
            takie coś i trwa to do dzisiaj jak stoję to niekiedy czuję ale jak leżę to
            czuję najmocniej
            Pozdr Wiki z maleństwem
    • sani14 Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 07.04.05, 08:53
      u mnie jest dzisiaj 17tc i 3dni i od dwóch dni wieczorem przed snem moje
      Maleństwo kopie mnie w rączkęsmile W dzień nic nie czuję...
      • mala67 Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 07.04.05, 09:13
        a ja od wczoraj czuje cos jakby gilganie, motylki od srodka, to chyba dzidzia
        daje znac jak myslicie?(poczatek 16tyg)
    • aloiram_m Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 11.04.05, 07:53
      ja 17t 9 3 dni, ale jeszcze nie czuje ruchów dziecka. Czekam neicierpliwie, bo
      wiem że nie powinnam, ale jednak się trochę martwię. Jutro idę na wizytę, gin
      mam nadzieję, posłucha tetna przez brzuch to się uspokoję smile
    • isia_50 Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 11.04.05, 08:53
      Przy pierwszy dziecku poczułam w 20 tc, teraz w 18 tc.

Iza
      20 tc
      • kretoszczurek Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 11.04.05, 10:06
        To moja pierwsza ciąża i pierwsze ruchy poczułam w sobotę (aż podskoczyłam z wrażeniawink) Dokładnie 16tc i 3 dni Pozdrawiam
    • aniapatryk Re: Kiedy pierwsze ruchy?? 11.04.05, 09:42
      hej, ja poczulam w czwartek w 17 tc, narazie nic wielkiego ale sąsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka