Dodaj do ulubionych

Listopadóweczki,

20.04.05, 08:58
czy macie widoczne brzuszki? Nosicie ciuchy sprzed ciąży?
Ja mieszczę się tylko w dresy, pidżamę odrzuciłam, a jak
jest wzdęty to wygląda na 5 miesiąc, a jestem w 10tc.

Pozdrowienia ukochanych Fasolek i ich Mam.
Obserwuj wątek
    • anulla1 Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 09:33
      Ja narazie się mieszczę we wszystko, nie mam z tym problemów i mam nadzieję że
      jescze trochę będę mogła chodzić w tych ubraniach, bo wolałabym sobie już kupić
      ubrania ciążowe na lato, a o te cieplejsze na jesień będę sie martwić póżniej.
      POzdrawiam Ania
      • michalina761 Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 09:55
        Anulla, w którym jesteś tygodniu?
        • anulla1 Re: Listopadóweczki, 23.04.05, 23:56
          też jestem w 10tc.
    • budzik11 Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 10:04
      U mnie nic nie widać, chodzę w dżinsach i wszystkich innych ciuchach. Dziś
      zaczął mi się 13 tydzień.
    • delta.x Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 10:06
      Ja się już przestaję mieścić we wszystkie moje ciuchy, właśnie stuknęło nam 11
      tygodni, ale jest to moja druga ciąża i brzuszek szybciej rośnie niż w
      pierwszej, i to dużo szybciej - w poprzedniej ciąży taki brzuszek miałam
      dopiero za ok półtora miesiąca!!! Ponieważ jestem drobna i zawsze ubierałam
      się "przy ciele" więc już się nie da dalej ukrywać ciąży bo to po prostu
      widać smile
      Pozdrawiam
    • marianna72 Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 10:45
      Ja jestem w 12 tyg i 3 dni i mieszcze sie jeszcze we wszystko .Nic specjalnie
      nie widac i czasami zastanawiam sie czy wogole jestem w ciazy. To moja trzecia
      ciaza i w poprzednich bylo tak samo dopiero ok 20 tyg zaczal wyskakiwac brzuch.
      Pozdrowienia
      • joasia123 Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 11:08
        Hej dziewczyny. U mnie minął 11 tydzień, a brzuch mam jak w 20!! W pasie nie
        zapinam się i nie mieszczę prawie w żadne z ciuchów przedciążowych. Ponieważ
        zawsze byłam grubasek, to myślałam, że tak szybko nie będzie nic widać, a
        jednak.... To moja 3 ciąża, po dwóch poronieniach i jeszcze nigdy nie dotrwałam
        do 11 tygodnia, ale pamiętam, że w poprzednich też koło 8go juz mi się brzuszek
        lekko zaokrągał. Ale co tu kryć. Przecież my się cholernie cieszymy znaszych
        brzuszków!!!smile))
        pzdr.
    • ariana1 Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 17:32
      Ja jestem przerażona! Brzuszek jak w 5 m-cu i to dlatego ,ze jest "upasiony".
      Przytylo mi sie , oj przytyło i to juz przed ciążą. A jak zaczęłam się
      odchudzać, to test wyszedł pozytywny i musiałam zaprzestać. Ale o dziwo, waga
      stoi w miejscu, tylko ten brzuch... Mam szczery zamiar nie przytyc więcej niż
      12 kg. Tak jak w I ciąży.
    • swietlik111 Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 18:32
      smile wydaje mi się, że zaczyna mi się dzisiaj 13tc wg OM, USG pokazało nawet
      dalej o 2 dni, ale lekarz nie wiem czemu wpisał w karcie w poniedziałek 11
      tydzień??? może miał na myśli pełne tygodnie...

brzuszek odrobinę mi się powiększył, w ciągu dnia rośnie do wieczora, a rano
      jest mniejszy wink wiem wiem, to wzdęcia głównie, ale uciskać go nie mogę bo bolą
      jelita, dlatego zrezygnowałam ze spodni na rzecz luźniejszych spódnic wink

Pozdrowienia dla Wszystkich MAM i Maluszków smile*
    • bragelone Re: Listopadóweczki, 20.04.05, 19:21
      Ja noszę rzeczy sprzed ciąży, z tym ,że w spodniach nie używam guzikówsmile.
      • jolanta8 Re: Listopadóweczki, 21.04.05, 08:45
        Ja jestem już w 14tc i powoli nie mieszczę się w spodnie brzuszek lekko odstaje
        • bazylea1 Re: Listopadóweczki, 21.04.05, 08:57
          kończę 10tc i noszę już spodnie ciążowe... mieszczę się już tylko w 2
          luźniejsze spódnice, spodnie już żadne. czasem stosuję patent z guzikiem na
          gumkę ale problemem są moje bluzki, które są krótkie i obcisłe i widac rozpięty
          rozporek wink
          • kowcia Re: Listopadóweczki, 21.04.05, 10:56
            ja tez mam koniec 10 t i mam gumkę na guziku sad(( i suwak na pół gwizdka
            • anulka59 Re: Listopadóweczki, 22.04.05, 20:43
              Witam Was.Mam koniec10tyg i jeszcze sie mieszcze w ciuchy z przed ciazy coc
              juz czuje ze brzusio rosnie.Ania z Kruszynka
    • rzasia Re: Listopadóweczki, 23.04.05, 12:57
      Ja na razie chodzę w dresach po domu, bo i wygodnie. W żadne dżinsy ani
      spódnice nie wejdę. Jak gdzieś idę (a nigdzie nie chodzę oprócz lekarza i
      kościoła) to ubieram spodnie ze streczem - rozciągliwe, więc dość wygodnie mi.
      Tylko do tej pory nikt prócz męża nie wie o ciąży. Mam nadzieję, że nie
      przyjdzie mi w najbliższym czasie iść do nikogo z wizytą. Wtedy byłby problem.
      A za jakiś miesiąc będzie już cieplej, ja spokojniejsza, wtedy pójdę na
      zakupy....
    • fasolkowamama Re: Listopadóweczki, 23.04.05, 14:41
      Ja jestem w 12 tygodniu i jeszcze nie mam brzucha,chociaż bardzo bym chciałasmile))
    • fasolkowamama Re: Listopadóweczki, 23.04.05, 14:44
      Muszę jeszcze dodać,że przez pierwsze 3 miesiące,które się właśnie
      kończą,schudłam kilka kilo,bo ciągle mi niedobrze.
    • swietlik111 Re: Listopadóweczki, 24.04.05, 11:36
      smile teraz czuję wyraźnie że brzuszek zaczyna rosnąć smile jest jak taka piłeczka smile
      chodzę już tylko w spódnicach na gumce smile

Dominiq (13tc)
      • anulka59 Re: Listopadóweczki, 24.04.05, 15:04
        Jestem w 11tyg i ccodze nadal w swoich laszkach choc na wadze mnie
        przybylo.Przypuszczam ze najblizszym nowym zakupem bedzie biustonosz.Ania z
        KRUSZYNKA
        • marcia81 Re: Listopadóweczki, 24.04.05, 17:45
          Ja juz niestety w spodnie sie nie mieszcze, tzn moge je zalozyc ale tak jak
          dziewczyny pisalyscie suwaczek jeszcze tak, ale guziczek to juz nie. Z tego
          wszystkiego musialam kupic sobie spodnie na gumke i sznureczek. Mam nadzieje ze
          troche w nich poczodze. Niektorzy znajomi mowia ze juz rzeczywiscie widac,
          tylko ze ja dziewczyny bede miala blizniaki i pewnie dlatego brzusio tak szybko
          urosl.
    • basia027 Re: Listopadóweczki, 24.04.05, 17:51
      Ja tez tak mam-10tydz a brzuszek mam jakbym była w 5 miesiącu
    • boratyna Re: Listopadóweczki, 24.04.05, 19:59
      12 tydzien i juz niestety w dotychczas noszonych spodniach sie suwaczki nie
      dopinaja. W tym tempie to ja chyba niedlugo nabede ogrodniczki...
      • anulka59 Re: Listopadóweczki, 27.04.05, 12:59
        Czesc Listopadóweczki!Co tu tak nagle zrobilo sie cicho?Jak tam Wasze ronace
        brzuszki?U mnie jast wspaniale choc musze nadal lezec przez co najmniej 6godz
        dziennie.Zauwazylam ze brzusio sie powieksza ale to daje mi akurat duzo
        szczescia!5maja jade na USG genetyczne aby okreslic wymiar faldu karkowego bo
        to ciaza po leczeniu nieplodnosci i prosze Was trzymajcie za mnie kciuki Ania I
        Krusztnka
        • biedronka11 Re: Listopadóweczki, 27.04.05, 19:33
          ja równiez planuję zrobić test pappa (wizyte mam 11 maja), co prawda zaszłam
          naturalnie ale leczyłam sie 6 lat i przeszłam chyba wszystko co mozna było.
          Martwię się bo jestem w końcówce 10 tc a w posiewie moczu wyszła E.coli, boli
          mnie pęcherz i boję się że skończy się na antybiotykach a to dopiero I trymestr!
          • anulka59 Re: Listopadóweczki, 27.04.05, 20:30
            Mam nadzieje BIDRONECZKO ze twoj lekarz zapisze antybiotyk ktory bedzie
            bezpieczny nawet w 1 trymestrze bo moim zdaniem ryzyko nieleczenia tej bakterii
            jest wieksze od antybiotyku.Mam nadzieje ze test wyjdzie dobrze.Bede trzymala
            za ciebie kciuki.Ania i Kruszynka
    • gonia26 Re: Listopadóweczki, 28.04.05, 22:11
      ja tez jestem w 10tc, a brzuszek ani nie drgnął. Dziś byłam u lekarza i sie
      okazało, że na wadze też mi nie przybyło(48,5 -tak jakprawie m-c temu). Nie
      wymiotuję, mam tylko mdłości (czasem za ostre), wiec nie wiem czemu, ale nic
      oprócz piersi nie rośnie (jutro ide kupic nowy stanik - juz w nic sie nie
      mieszczę). Pozdrufki Wam i Wam!
    • rzasia Re: Listopadóweczki, 01.05.05, 19:04
      Ja byłam dzisiaj na giełdzie, ale niestety nic nie znalazłam. Po godzinie
      łażenia zaczęło mi się robić słabo i duszno, więc wróciliśmy do domciu i
      ubrałam swój wysłużony dres.
      Majm nadzieję, że jutro będą jakieś sklepy otwarte, bo wolę jednak chodzić z
      mężem, a w tygodniu on nie ma czasu. Muszę już wymienić całą garderobę,
      począwszy od majtek i staników, piżamy zastąpię koszulą, koszulki z krotkim
      rękawem kupię XL, żeby starczyły na dłużej.
    • bergo1 Re: Listopadóweczki, 02.05.05, 13:07
      hej!!
      My mamy termin na 10 listopada, jestesmy w 13 tygodniu. Mieszcze sie spokojnie w ubraniach sprzed ciazy, chociaz czasami jest mi niewygodnie w pozycji siedzacej i wowczas rozpinam dzinsy. Waga jeszcze nie ruszyla. Mama i tesciowa wypatrja brzuszka z utesknieniem hehe
      Owszem miewam czasami wzdecia i wowczas jest ciezko i wygladam na bardziej zaawansowana ciaze smile
      Zakupilam sobie pare ubran ciazowych na lato ale jeszcze nie zamierzam ich ruszac.
      Zawsze bylam szczupla i w miare wysoka. Sporo letnich spodni bylo na mnie za duzych w pasie,( bo jak w pasie dobre to za krotkie, a jak dlugosc dobra to w pasie duze smile ) niektore moglam sciagnac bez rozpinania guzika. Teraz bede miala je jak znalazl
      smile
      • anulka59 Re: Listopadóweczki, 06.06.05, 21:31
        Nie bylo mnie tutaj juz ponad miesiac ale nadal naleze do Waszego
        grona.Przybyly mi 3kg a to 16tyg wiec mam cicha nadzieje ze na koniec ciazy nie
        bede wygladac jak slonica.Brzuszek rosnie co najbardziej widac gdy sie poloze
        na wznak ale nadal mieszcze sie w swoje ciuszki (choc nie wszystkie).
        • naturella Re: Listopadóweczki, 07.06.05, 09:14
          U mnie 16 tydzień. Nadal chodzę w swoich normalnych rzeczach, nie we wszystkie
          się mieszczę. Kupiłam sobie dżinsy ciążowe, ale na razie troszkę mi spadają i
          niezbyt mi wygodnie. Brzuszek jest mały, ale widoczny dla mnie i dla męża. Inni
          nie widzą, nikt jeszcze nie zauważył.
          • anulka59 Re: Listopadóweczki, 14.06.05, 07:18
            Witam was.U mnie troche problemow bo brzuszek jest napiety i mam dosc czesto
            skurcze wiec sie boje i nie jestem taka radosna jak bylam.Wiem ze mam swietnego
            gina ale czasami jest mi trudno wierzyc ze bedzie lepiej.A wczoraj kupilam
            sobie spodnie bo juz tylko do jednych spodni sprzed ciazy wchodze.Malenstwo
            rosnie i dzielnie znosi leki ktore biore.Musze wracac do lozka bo znow sie
            zaczyna
            • mgosiaczek1 Re: Listopadóweczki, 14.06.05, 14:59
              anulka podaj nr gg to pogadamy o tych skurczach, bo ja też mam , mój nr gg
              4956682

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka