Dodaj do ulubionych

sierpien 1954???

05.05.05, 03:13
dobry wieczór

Ja, ojciec stary swojej pociechy, z takim zapytaniem. Kto ma corke w podobnym
wieku? Corka trudny okres tera przechodzi, moze ktos ma dziecie z sierpnia
1954, co by sie na ten temat wypowiedzial, jak temu zaradzic. Na dobra sprawe,
to nawet z lipca 1954 moze byc - nawet lepiej, bo bede miesiac wczesniej
wiedzial, co sie wydarzy.

dziekuje i pozdrawiam,
Leon
Obserwuj wątek
    • iwoku Re: sierpien 1954??? 05.05.05, 22:23
      Tak jakoś mało zabawne mi się to wydaje...Ale może przechodzę właśnie trudny
      okres?Mimo ze nie jestem z sierpnia 1954...

Też pozdrawiam wink

I.
      • mendrzec_tychuju Re: sierpien 1954??? 06.05.05, 01:02
        Ano, droga Pani, to wcale nie jest zabawne. Zycie zabawne ni jest, a prosze mi
        wiekowemu czlowiekowi wierzyc. Na swoja stara juz liczyc nie moge, robi pod
        siebie i tylko Radja Maryja slucha. Starszy syn wyjechalk do USA jeszcze za
        komuny. Mnie druga wojna doswiadczyla, potem sowiecki okupant, przez syna
        klopoty z UB mialem. Szpiegowali, zastraszali.
        Teraz mam rente i tylko ta coreczka pozostala, dla mnie jak dzieciaszek nadal.
        Nadal jest dla mnie ta mala dziewczynka ze zlotymi lokami i o zlotym serduszku,
        śliczna młoda panienka recytująca wiersze z okazji 1000-lecia Panstwa Polskiego.
        Albo piekna mloda dziewczyna, ściskająca mnie za reke podczas transmizji z
        pierwszego ladowania na Ksiezyc....

Ciagle mam w pamieci ten obraz. Tak to juz jest, moi kochani mlodzi rodzice.
        Zostaja tylko wspomnienia, piekne wspomnienia. Wiele cudownych chwil przed Wami,
        i wiele dramatow. Ktore jeszcze bardziej beda bolec, gdy przed oczami stanie
        piekny obrazek dziecka, ktore sie cieszy, ktoremu oczka blyszcza a dusza sie cieszy.

Powodzenia i wytrwalosci, mlodzi rodzice.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka