Dodaj do ulubionych

## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ##

22.05.05, 20:53
Guleranda i Romilka
img16.echo.cx/img16/9624/2gulerandaromilka0mn.jpg
Od lewej:Gurelanda,Romilka i Strzala
img16.echo.cx/img16/9341/2gulerandaromilkastrzala4ts.jpg
J/w +Lipcoweczka smilew tle maz Gulerandy!!
img16.echo.cx/img16/997/3gulerandaromilkastrzala7tm.jpg
img16.echo.cx/img16/2923/4gulerandaromilkastrzala7rf.jpg
Obserwuj wątek
    • romilka Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!!## Cd 22.05.05, 20:58
      Strzała,Magdalenka,Gurelanda,Romilka:
      img16.echo.cx/img16/53/6strzalamagdalenka77gulerandar.jpg
      img16.echo.cx/img16/2100/7strzalamagdalenka77gulerandar.jpg
      +lipcoweczka
      img16.echo.cx/img16/6296/8strzalamagdalenka77gulerandar.jpg
      img16.echo.cx/img16/2184/9strzalamagdalenka77gulerandar.jpg
      img16.echo.cx/img16/3576/10strzalamagdalenka77guleranda.jpg
      • romilka Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!!## C 22.05.05, 21:11
        Gurelanda i Romilka
        img16.echo.cx/img16/1482/gulerandaromilka3ph.jpg
        Gurelanda,romilka,Strzała
        img16.echo.cx/img16/4743/gulerandaromilkastrzala4fl.jpg
        Magdalenka77 i Gurelanda
        img16.echo.cx/img16/809/magdalenka77guleranda6ur.jpg
        img16.echo.cx/img16/4644/magdalenka77gulerandax9fx.jpg
        Maż Romilka umalowany na festynie smile (moj tygrysek...)
        img16.echo.cx/img16/1203/maromilkiumalowanynafestynie7o.jpg
        Nasze brzuszki (od lewej)-Strzala,Magdalenka,Gurelanda,Romilka:
        img16.echo.cx/img16/6103/naszebrzuszkiodlewejstrzaamagd.jpg

img16.echo.cx/img16/5059/strzalamagdalenka77gulerandaro.jpg
        Strzala,Magdalenka77:
        img16.echo.cx/img16/1321/strzaamagdalenka776zj.jpg

W PELNEJ OKAZAŁOSCI CALA CZWORKA,A WLASCIWIE OSEMKA smile
        img16.echo.cx/img16/4531/wpelnejokazaosciodlewejstrzala.jpg
        Z PROFILU smile
        img16.echo.cx/img16/7079/zprofiluodlewejstrzalamagdalen.jpg
        img16.echo.cx/img16/6785/rotationofzprofiluodlewejstrza.jpg
    • ewucha28 Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 22.05.05, 20:59
      Ale fajne jesteście i jak fajnie zobaczyc tyle brzuszkow w tym samym czasie
      wink))))))))))))))))))))
      • romilka Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 22.05.05, 21:14
        Festyn byl ok ,ale troszke sie rozczarowalam,bylo malo stoisk i malo atrakcji!!
        Najwieksza atrakcja bylo spotkanie czerwcoweksmile
        ciesze sie ze moglam poznac choc kilka z nas!!Szkoda ze zabraklo reszty sad
        Pozdrawiam serdecznie!!

Mam nadzieje ze zdjecia sie spodobaja choc nie sa najlepsze,ciezkie wrunki do
        pracy,caly czas ktos przechodzil przed aparatem i maz moj troszke nawalil ,ale
        najwazniejsze ze jest pamiatka!!
        • guleranda Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 22.05.05, 21:24
          Ale śmieszniesmile))Strasznie mi się podobają zdjeciasmile))wielkie dzięki
          romilko.Super pamiatka..bedzie co pokazywac dzieciomsmile)))az mi się cała mordka
          smieje.Jeszcze raz dzieki.Zdjecia są super (i na tylu wkrecił się mój mążsmile))
          spryciarz-zawsze wie gdzie stanąć.Pozdrawiam
          • romilka do gulerandy:) 22.05.05, 21:30
            Jesli chcesz to przesle ci kilka na maila(podaj maila jesli nie ma byc to
            gazetowy)!!??ciesze sie ze ci sie podobaja!!A maz jak najbardziej dobrze sie
            ustawilsmile

Calujesmile
            • guleranda Re: do gulerandy:) 22.05.05, 21:39
              Romilka wyslij mi na gazetowa pocztę.Wielkie dzięki.Ale fajniesmile)))
            • magdalenka77 Re: do gulerandy:) 22.05.05, 23:11
              Super zdjęcia, Romilko!
              Czy ja też mogę pięknie poprosić o wysłanie na mail gazetowy?
              Z góry dziękuję i pozdrawiam gorąco smile))
    • elza78 Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 22.05.05, 22:25
      fajne z was babki, patrze na te brzuchy takie jak moj i tak sobie mysle ze
      cholerka szybko minelo i niewiele czasu nam juz zostalo smile moze sie powinnysmy
      z tych brzuchow cieszyc bo niedlugo bedziemy do tego tesknic smile
    • strzala04 Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 23.05.05, 08:38
      Fajna pamiątkasmile I miło było spotkać się w realu. Jak zeskanujemy nasze to też
      dorzucimysmile) Będzie komplecik.
      • lolo09 Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 23.05.05, 09:12
        ale super wygladaciesmile))))))))))
        i te usmiechy na twarzysmile))))))))))))
        szkoda ze warszawa tak daleko...............
        • rosanna Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 23.05.05, 12:22
          Swietnie wygladacie, az milo popatrzec!!
    • strzala04 Spiekłam się:)) 23.05.05, 12:44
      Na festynie, pomimo tego, że uciekałam w cień spiekłam się jak raczek. Mam
      czerwone ramona i dekold. Swędzi mnie skóra. Mam nadzieję, że mi nie zejdzie.
      • mama-in-spe Re: Spiekłam się:)) 23.05.05, 13:09
        O rany, ale fajnie, że się spokałyściesmile))
    • jancze Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 23.05.05, 14:17
      Oj szkoda, że się nie załapałam. Bardzo podoba mi się zdjęcie samych brzuszków.
      • romilka do jancze!! 23.05.05, 14:49
        ja tez bardzo zaluje ze Cie nie poznalam !!
        Chyba rodzisz tez w brodnowskim tak jak ja??
        No coz moze spotkamy sie na porodowce??Ty juz wiesz jak ja wygladam...ha,ha!!
        Hipcio!!??
        pozdrawiam serdecznie!!

*Filipek*
        • jancze Re: do jancze!! 23.05.05, 15:13
          Strasznie żałuję. Strzała powiedziała mi, że byliście. Pamiętam, że termin też
          masz bliski mojemu. Niestety nie mamy cyfrowego aparatu, a do telefonu z
          aparatem nie mam kabla i też nie wiem, jak ściągnąć, poza tym, że przez
          podczerwień. Ale to dla mnie czarna magia. Mam Twój numer juz zapisany w
          komórce, takze, gdybyś wcześniej sie pojawiła na porodówce, to daj znać.
          A co do Hipcia, to ja się czuję jak słoń, który chodzi jak kaczka....
          Pzodrawiam!
          • guleranda do jancze!! 23.05.05, 15:30
            Jancze...to że nie ma Twojego zdjęcia to nie znaczy,że mozesz sobie tak
            bezkarnie fantazjować...smile)to apropo tego słonia.Ja Cię widziałam i wygladasz
            na góra 7 miesiąc.Chudzinka taka,że szkok.Co do odczuc, nie bedę się sprzeczać,
            róznie może byc.smile))pozdrawiam
            • romilka Re: do jancze!! 23.05.05, 15:37
              cos czuje ze tu wiekszosc fantazjujesmile
              Guleranda tez wyglada pieknie!!Usmiechnieta,szczuplutka!!Super!!No jede tak
              wygladaja inne tak!!Ja mam sobie wiele do zarzucenia ale poniewaz jestem
              sportowcem i aktywnie spedzam czas wiec mam nadzieje ze szybko wroce do formy!!
              Przytylam 15 kg wie musi byc widac,jak bym zatrzymala sie na 8 kg(bo wtedy
              wygladama chyba najladniej)to bylo by super!!Takie zycie!!
              Guleranda dostalas fotki??

*Filipek*
            • jancze Re: do Guleranda 23.05.05, 15:46
              No to Ci napiszę, coś co mi chodzi od wczoraj po głowie. Wiesz, że Ty super
              wyglądasz w ciąży? I do tego cały czas uśmiechnięta! Piękna kobieta!
              A ja z lusterek w domu, to mam tylko w łazience, nad umywalką. Więc trudno mi
              siebie obejrzeć dokładnie. Ze zdjęciami też nie najlepiej. Ale prawda jest
              taka, że przytyłam już 10 kilogramów, a jeszcze miesiąc przede mną. Więc moje
              samopoczucie jest jak najbardziej słoniowate. Zwłaszcza gdy jest tak gorąco.
              wiecie, że po powrocie do domu wstawiłąm ziemniaki i poszlismy spać? I
              ziemniaki się spaliły... Ale byłam tak zmęczona, że wstałam dopiero po 21-ej,
              żeby się umyć. Chyba źle znoszę upały.
              Jak patrzę na te zdjęcia, to na prawdę, sama mordka mi się uśmiecha! I żal
              serce ściska, że późno przyszłam ,i że było nas mało.
              A czy mogłabyś opisać cos z wykładu o znoszeniu bólu porodowego? Bo ja się już
              nie zmieściłam do sali. (kolejny dowód na "słonia") smile
              • guleranda do romilki 23.05.05, 15:48
                doszły,właśnie sprawdziłam.Dziekuje bardzo bardzo.
                ps.:wysłałam Ci też maila.
                • magdalenka77 Re: do romilki 23.05.05, 15:53
                  Ja też dostałam. Dziękuję ślicznie smile))
              • guleranda do jancze 23.05.05, 16:10
                Dziękuję za komplementysmile)zawsze się przydają.
                Apropo wykładu to tak w skrócie:
                aby przyśpieszyc poród należy stosować:
                5*s- czyli-sex (wiadomo,oxytocyna w plemnikach i jeszcze kais hormon
                rozmiekczajćy szyjkę), spacery, supermarkety (chodzenie na długie
                zakupy),schody (kilka razy w górę i w dół), sutki (masaż-też wyzwala oxytocynę.
                aby trochę spowolnić poród należy się wyciszyć, uspokoić, najlepiej w wannie z
                ciepła wodą, która odpręża macicę i jest też bardzo pomocna podczas juz samego
                porodu.
                Zmiejszyć ból, a przynajmniej troche go oszukać, jest ciężko,a le powinno się w
                trakcie porodu stostowac nastepujące "rytuały" (każda z kobiet wybiera sobie
                dla niej najlepszy, bo organizm sam wyzwala najlepsze rozwiazania):
                -właśnie woda (najlepiej jak w sali porodowej jest wanna),
                -ruch (należy jak najwięcej chodzić-pomaga wtedy siła grawitacji).Odkąd
                kobietom podczas porodu kazano chodzic a nie leżeć, czas porodu skrócił sie o
                1/3
                -obecność osoby bliskiej (nie musi to byc koniecznie mąz), która bedzie nas
                wspierać, trzymac za ręke,powie,że zaraz skurcz się skończy,wymieni wode w
                wannie (podobno najgorsza podczas porodu jest samotność)
                -masaż pleców(okrężne ruchy jedej ręki w jedną strone, potem drugiej w drugą
                stronę, a na koniec obiema w strony przeciwne)masą najlepiej jak wykonuje osoba
                bliska, delikatnie i powoli.Czasem moze kobiete to drażnic i oczywiscie wtedy z
                masażu nalezy zrezygnować.
                -wydawanie dźwieków (nie krzyków, tylko buków, huków, kwikniec itp.tzw.okrzyków
                wojowniczkismile)
                -oddech -szybkie oddechy podczas skurczów(organizm sam nimi kieruje,ale nalezy
                pamietać aby nie wstrzymywac z bólu oddychania)
                -całkowite wykorzystanie chwili miedzy skurczami-zrelaksowanie się, sen
                -krysys 7 cm-wtedy wydziela sie w organizmie kobiety adrenalina i to znaczy,ze
                zaraz bedzie po wszystkim-towarzyszyc temu moze-krzyczenie na osobe bliska lub
                połozna, załamanie sie, fizjologiczna myśl o śmierci(mysli,że się zaraz umrze,
                co bedzie gdy mąz z dziecmi zostanie sam itp.)
                -słuchać swojego organizmu, realizowac najdziwniejsze mysli, które nam
                przychodza do głowy(0oczywiscie poza skakaniem przez okno,czy ucieczka ze
                szpitalasmile)-to znak,że jesteśmy na dobrej drodze

-to chyba tyle, jakbym sobie cos jeszcze przypomniała to napisze
                pozdrawiam serdecznie ...chudzinkosmile)
                • jancze Re: do jancze 23.05.05, 16:20
                  Dziękuję za opis. Wartościowy był ten wykład.
    • guleranda do jancze 23.05.05, 16:38
      Proszę bardzosmileSkoro twierdzisz,że był wartosciowy-Ty Mama juz małej pannicysmile-
      to zamieszczę to sreszczenie w osobnym wątku, niech sobie dziewczyny poczytają
    • romilka Re: ## Zdjecia z festynu "Rodzic po ludzku"!! ## 31.05.05, 16:17
      a wiec trzy z czterech ktore byly na festynie juz sa po rozwiazaniu!!!zostalam
      tylko ja i chyba sie nie bede spieszyc!!Tzn filip sie nie bedzie chcial
      pospieszyc!!Ha,HA!!

*Filipek*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka