Dodaj do ulubionych

do basik20

30.05.05, 22:43
Mam do Ciebie pytanie.Widziałam twoje posty i wiem że strasznie dużo
przeszłaś na początku i chodziłaś do Roszkowskiego.Ale gdzie chodzisz na
wizyty do gina bo ja znam bardzo podobną sytuację jak Twoja i być moze
chodzimi do tego samego lekarza.pozdrawiam coco
Obserwuj wątek
    • basik20 Re: do basik20 31.05.05, 22:31
      Cześć coco
      Chodze do dr Kośca do przychodni na Ursynowie. Jest on ze szpitala
      Bielańskiego. Zdecydowałam się na niego bo moja siostra rodziła w zeszłym roku
      w tym szpitalu i poznała mnóstwo dziewczyn, którym prowadził ciązę. I
      faktycznie ich opinie sie sprawdziły - jest fantastyczny, można z nim o
      wszystkim pogadać, przejmuje sie pacjentkami i podhodzi do nich indywidualnie.
      Nie muszę co wizyta powtarzać swojej historii - sam pamietał i wpytywał się o
      wyniki badań. A ty gdzie chodzisz? W którym jesteś tygodniu?

Pozdrawiam Basia
      • basik20 Re: do basik20 31.05.05, 22:36
        Nie zauważyłam suwaczka. Tojesteśmy prawie w tym samym tygodniu. Ja jestem w
        16,6. Napisz co się dzieje u ciebie!!!! Może coś doradzę albo pomogę.

Buziaczek
        • coco14 Re: do basik20 31.05.05, 22:56
          Ja również chodzę do dr.Koścca.Pierwsze dziecko (5 lat temu)rodziłam w
          bielańskim właśnie u niego i teraz też chodzę do niego tyle że na Pragę.I
          rodzić też będę w bielańskim.Może spotkamy się na porodówce????hehe
    • coco14 Re: do basik20 31.05.05, 22:59
      a może masz gadu gadu to czasem pogadamy.Ja mam koleżankę na Ursynowie i czesto
      tam zaglądam.Mieszka na Jeżewskiego.
      • basik20 Re: do basik20 01.06.05, 10:14
        Zobacz jaki ten świat mały!!! Bardzo chętnie bym porozmawiała a nawet się
        spotkała. Nr gg 5578674. Ewentualnie mail bledzinska@wp.pl. Świetnie że juz
        rodziłaś to pewnie zasypię cię pytaniami!!!! Czekam na wiadomość.

Buziaczki
        • coco14 Re: do basik20 01.06.05, 15:31
          Super ja na spotkanie też jestem chętna.A numer na gg prześlę ci wieczorem bo
          teraz jestem u rodziców i go niestety niepamietam.A w której części Ursynowa
          mieszkasz?Bo ja właściwie znam tylko KEN i Jezewskiego.Kiedy się wybierasz do
          naszego doktora(ja mam 7 czerwca).To się zdziwi ze poznalyśmy się na forum.A
          tak wogóle to mam na imię Orietta.Mam 28 lat(ty chyba też)i 5 letnią
          córeczkę.Teraz mam wrażenie że będzie chlopiec ale zobaczę na połówkowym(może
          będzie widać) ,które mam 22 czerwca tylko że ja chodze do Makowskiego chociaż
          nasz Pan doktor i ogólnie większość polecają Roszkowskiego.Ale uważam że skoro
          nic sie nie dzieje to mogę sobie darować.Jak twoje samopoczucie.Ja z
          utęsknieniem czekam na pożądnego kopniaczka ,chociaż od kilku dni czuje takie
          bąbelki więc to chyba to.Jeżeli masz jakiekolwiek pytania to pisz.A wieczorkami
          mozemy spotkać sie na gg.Niewiem jak ty ale ja jestem koło21-22 w zaeżności jak
          moja córka idzie spać.czekam na odpowiedź i pozdrawiam Orietta
          • basik20 Re: do basik20 01.06.05, 17:19
            Ja mam na imię Baśka i oczywiście mam 28 lat. Mieszkam na Stryjeńskich (Kabaty)
            ale jak znasz KEN to damy radę. U Kosca byłam w poniedziałek - pogadaliśmy,
            pośmialiśmy sie, obejżał brzuszek. Nastepną wizytę mam 15 czerwca. Ja też jakoś
            około 22-go chcę iść na usg. Pewnie wyląduję u Roszkowskiego. Nie jest za tani
            ale i tak będę musiała iść do niego z wynikiem amniopunkcji więc na pewno
            bedzie chciał ostatecznie obejżeć dzidzię.
            Koniecznie musimy się spotkać. Mam tyle pytań odnośnie porodu - jak to
            załatwiać, kiedy itd.....Czekam na wiadomosci od ciebie.
            A tak nawaisem mówiąc ja jeszcze nie czuję bąbelków a tak bym chciała!!!!

Buziaczki
            • coco14 Re: do basik20 01.06.05, 17:42
              No wlasciwie z tymi bąbelkami jest tak że nie wiesz czy to dzidzia czy nie.A
              stryjeńskich wiem gdzie jest bo kiedyś byłam u znajomych a oni wlaśnie tam
              mieszkają.Widze że i ty chodzisz co dwa tygodnie na wizyty.Jak mi się uda to
              prześlę Ci zdjecia córeczki na meila.Niewiem czy aż tak Ci pomoge w porodzie bo
              miałam cesarkę.Ale wszystko miało byc normalnie takze całe przyjęcie do
              szpitala itd.było "normalne".Jeżeli też planujesz poród w Bielańskim to mamy
              szczęscie bo jest po remoncie bo 5 lat temu to było tak sobie.Ale jeszcze
              troche czasu mamy
              • basik20 Re: do basik20 01.06.05, 17:46
                Ja też chyba będę miała cc. Zalecenie - wada wzroku i wysokie ciśnienie. Ale
                wszystko się okaże. Moja siostra rodziła w zeszłym roku w bielańskim więc
                widziałam go przed remontem. Tragedia!!! Ale za to opieka fantastyczna. Czekam
                na maila i może tam już sobie bardziej szczegółowo pogadamy.

Pa pa
                • coco14 Re: do basik20 01.06.05, 23:01
                  Przepraszam że tak późno ale dopiero wróciliśmy od znajomych.Odezwę się
                  jutro.Pozdrawiam
            • mrowka75 Re: do basik20 02.06.05, 09:06
              Poczytałam sobie Wasze rozmówki - przepraszam, ale na forum to tak jakby drzwi
              były otwarte smile) Mam do Ciebie pytanie Basiik20. Piszesz, że masz 28 lat i
              robiłaś amniopunkcję. Mogłabym się dowiedzieć dlaczego?, Czy masz wskazania do
              tego badania? Ja mam 29 lat też jestem w ciąży z drugim dzieckiem, ale jakoś
              nikt z moich dwóch prowadzących mnie ginekologów nie wpada na to, żeby wykonać
              to badanie. Proszę Cię o odpowiedź. Podobno badania prenatalne ze wskazań
              wykonuje się dopiero po 35 roku życia, lub gdy z innych badań zachodzi
              podejrzenie, że cos jest nie tak.

Pozdrawiam

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
              • basik20 Re: do basik20 02.06.05, 10:59
                Witam cię serdecznie
                Na pierwszym usg w 12tyg lekarz po pomiarze przezierności karkowej stwierdził
                że jest graniczna (2,5 mm) i powinnam zgłosić się do specjalisty z bardzo
                dobrym ultrasonografem. Skierowano mnie do dr. Roszkowskiego i on NT wymieżył
                na 2,6 mm. I tu się zaczęło - test PAAP-a, kilka wizyt i po 4 tyg amniopunkcja.
                Zaznaczam że test wyszedł bardzo dobrze ale mimo wszystko lekarz się niepokoił.
                Teraz czekam na wynik ale wiem że będzie dobrze!!!! Podczas usg przy
                wykonywaniu amnipunkcji lekarz powiedział że dzidzia wygląda na zdrową. Po tych
                nerwach ufam mu i chcę w to wierzyć.
                • mrowka75 Re: do basik20 02.06.05, 17:58
                  Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Dla pocieszenia Ci powiem, że jesli chodzi o
                  przezierność karkową to mój lekarz - bardzo doświadczony genetyk (jeden z
                  najlepszych na Biaostoczyźnie) twierdzi, że wartość graniczna to 3,2 i powyżej
                  należałoby się przejmować. Więc myślę, że nie masz powodów do obaw i ja też.
                  Mój wynik w 14 tc 1,7.

Pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki.
                  tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
    • coco14 Re: do basik20 02.06.05, 20:36
      Napisałam do Ciebie meila.Ciekawe czy doszedł???
      • basik20 doszedł i odpisałam 02.06.05, 22:04

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka