Dodaj do ulubionych

Jesteście?

01.06.05, 15:31

Obserwuj wątek
    • romilka Re: Jesteście? 01.06.05, 15:33
      Ha,ha-melduje sie!!!!!!!!!!!!!!!Chyba zawsze bedesmile

*Filipek*
      • mamagocha Re: Jesteście? 01.06.05, 15:37
        he he he.....no taksmile)
        Ale nas tu tłok!!!!!
        Z tego wszystkiego zjadłam całe pudełko paluszków choć nie miałam wcale ochoty
        bo są słone i teraz mnie mdlisad(((
        Nie miała baba kłopotu!
        • hayet Re: Jesteście? 01.06.05, 15:58
          ja tez jestem, choc szczerze mowiac juz bym chciala zeby mnie nie bylo :o)
          • nonu Re: Jesteście? 01.06.05, 16:13
            Ja tez jestem, właśnie wróciłam od gina, 2/0/0, ktg bez jednego skurczu,
            zjadłam wielkiego schabowego z ziemniakami i sałatą. Potem czeka na mnie w
            lodówce deser truskawkowo-galaretkowo-śmietankowy (za mało przytyłam przez dwa
            tygodnie, bo tylko 2kgsmile sad, więc muszę upaść trochę swoje d..sko). Ogólnie
            przeżywam chyba kryzys 39 tygodnia, o ile takowy jest...
            • romilka Re: Jesteście? 01.06.05, 16:17
              O nonu sie pojawila!!Super jednak nie jestesmy same mamagocha!!Ha,ha!!
              a chwalilam sie wam ze zobilam dzis swojemu brzuszkowi torta z truskawkami??
              Zapraszam wszystkich na torcika!!

*Filipek*
              • mamagocha Re: Jesteście? 01.06.05, 17:11
                Mam w lodówce litr lodówsmile)
                Ale po tych paluszkach wciąż mi niedobrzesad(
    • mareike1 Re: Jesteście? 01.06.05, 16:21
      ja też jestem sad chociaż wolałabym niee..... a mówią ze dziewczynki lubią się
      pospieszyć buuu
      zjadłam na spółę z mężem 1,5 kg truskawek, przespałam pół dnia i czuję się jak
      czołg..
      • nonu Re: Jesteście? 01.06.05, 19:35
        Ja to chyba zamienię się w truskawkę, a syncio urodzi się w kropkismile))
    • kasiamo Re: Jesteście? 01.06.05, 18:43
      Ja tez jestem choc dzis jak pisałam wczesniej pojawił sie sluz z odrobina krwi
      i myslałam ze to juz, ale sie najadłam strachu byłam w szpitalu i lekarz mówize
      nic i ze zostajemy przy terminie cc na za tydzien. Ale jestem jak na bombie
      brzuchol napiety,jakos mi niedobrze, i okropnie sie boje co to bedzie czy
      wyczymamy do cc, a cc tez sie boje i tak w kolko w mojej kłowie sie kołacze.
      Dzwonie do gina on chyba juz mam mnie dosc hi hi tez jestescie takie rozbite?
    • sgosia5 Re: Jesteście? 01.06.05, 19:06
      Jestem, jestem...Ale mam dołasad((

Po odstawieniu fenoterolu miałam dziś w nocy bóle z krzyża i już zaczęłam sie
      zastanawiać czy to już, ale jak sobie pochodziłam to mi przeszło. Dziś brzuch
      napięty prawie cały czas, wywaliło mnie do przodu okropniesad((

Byłam wczoraj na ktg, wprawdzie coś się zapisało, ale niegroźnie, akurat był
      mój gin na dyżurze i stwierdził że wyszło b. dobrze, tętno rzeczywiście super,
      więc mnie nie zostawili. A już sie zastanawiałam, czy jechać z torbą czy bez,
      bo po wizycie gin dał mi jeden, dwa dni (bo rozw. na 2 palce, szyjka króciótka,
      miekka, może pani rodzić). Jakby tego nie powiedział, to bym sobie spokojnie
      czekała do terminu a tak to siedze jak na bombie zegarowejsad(( i nastrój
      analogicznysad
      Męczy mnie, że nie mam z kim zostawić Hanki, więc będę rodzić bez męża i jakby
      coś i będę musiała jechać do szpitala taksówką...Zresztą ostatnio tak mu się
      ode mnie dostaje, że chyba jest mu to nawet na rękę...
      Może u Was jest lepiej...
    • koleandra Re: Jesteście? 01.06.05, 19:42
      Ja jestem!
      Dziś poprałam firanki, wysprzątałam chałupkę, tylko okna umyła mi mama bo ja
      mam lęk wysokości.
      Zostało pranie dywanu... smile
      Teraz już mogę to wszystko robic bo skończyłam 37 tygodni, wcześniej czekałam.
      U mnie tak jakos na zmianę... jeden dzień czuję się fatalnie, mam jakieś
      pobolewania, skórcze, nogi jak balony... a następnego dnia mogłabym cały dzień
      tańczyć.
      • renia73 Re: Jesteście? 01.06.05, 20:25
        Kobitki, skąd bierzecie siłę na porządki w domu? Mi dzisiaj znów cały dzien
        chciało sie spac...Czy to jakis kolejny objaw zblizajacego sie porodu? - termin
        za 10 dni...
        • koral777 Re: Jesteście? 01.06.05, 20:39
          Ja też jestem i też sprzątałyśmy z maleństwem w brzuszku. Już wiem jaka jest
          ulubiona dla niego pozycja - jak mama klęczy na kolanach i szoruje podłogę -
          wybujało się maleństwo że ho ho, a fugi są bielusieńkie!!! Pralka uprała fianki
          i zasłonki, mąż je po pracy powiesił. A i umyłyam okna, co prawda na jutro
          zostały kolejne 2, ale zawsze coś do przoddu. Siedze już 2 tydzień w domu i mi
          sie nuuuuudzi , a że wczoraj rozpoczęłam 38 tydzień to szalejemy, a co już wolno.
        • mamagocha Re: Jesteście? 02.06.05, 11:14
          Ja mogę spać non stop, od początku ciąży tak mamsmile Po prostu zbierasz siłysmile))
    • mareike1 Re: Jesteście? 01.06.05, 20:59
      podziwiam dziewczyny z tym sprzataniem ja nie mam na nic siły spać mi się chce
      ledwo chodzę, od jutra przerzucam się wyłącznie na truskawki i pomidory chyba
      jednak za dużó przytyłam ...
      • paulla981 Re: Jesteście? 01.06.05, 21:21
        Ja też dzisiaj sporo sprzątałam i myłam okna, ale nie wszystkie...mąż mnie tylko
        prosił żebym się położyła hihi bo w piątek ma tą obronę pracy dlatego musiałam
        spasować,ale od południa w piątek drżyjcie wszystkie kąty!!!!
        • lolo09 Re: Jesteście? 01.06.05, 22:28
          ja jastem i sie wreeszcie zdecydowalam
          rodze jutro, w piatek lub sobote (moj brat mowi ze jestem nienormalna, zawsze
          zaplanowana, ale teraz to juz przeginam smile)))))))))))))) bo jak nie to mam isc
          na wywolanie a to juz oprzesada hihiihhiih

a gdzie maral i ewucha????????????
          • romilka Re: Jesteście? 01.06.05, 22:33
            Ewucha ma problemuz netem ale jeszcze nie urodzila!!A maral??Kurcze nie wiem!!??
            • renia73 Re: Jesteście? 02.06.05, 00:22
              A gdzie vikas i bliźniaki?
              Renia
    • jola-kropek Re: Jesteście? 02.06.05, 06:37
      ja tez jeszcze jestem... z malym ciagle w brzuchu...
      • coronella Re: Jesteście? 02.06.05, 07:08
        ja to chyba ostatnia urodze sad
    • rene41 Re: Jesteście? 02.06.05, 08:52
      Jestem jeszcze i z tego co twierdzi moj lekarz to
      nie predko urodze wiec moze do lipca hihihi.
      Renata 37tc
      • noshadow Re: Jesteście? 02.06.05, 09:15
        jestem. Termin na 24-ego. Dzis ide do lekarza - dowiem sie, jak długo jeszcze
        mam sie meczyc heheh
      • ewucha28 Re: Jesteście? 02.06.05, 09:19
        Jestem juz,melduje poslusznie,ze jak coś sie bedzie dzialo to dam znaćwink))Lolo
        to ktora z nas pierwsza???,Maral pewnie urodzila hehehwink))Ja bardzo chce
        urodzic 6.06 to dzien moich urodzin,byloby cudniewink))))
        • renste Re: Jesteście? 02.06.05, 09:34
          Eeee,ja będę ostatnia,chociaż coś mnie zaczyna pobolewać rankami....
          Ale jeszcze z tydzień dobrze by było wytrzymać(termin z OM na 26 dopiero,ale
          mały był przerośnięty o dwa tyg.Dzis idę do gina.Ciekawe co powie????
        • koleandra Re: Jesteście? 02.06.05, 10:02
          Ewucha, ja też mam urodzinki 6 czerwca... ale na poród w tym dniu to raczej nie
          mam co liczyć...
        • lolo09 do ewucha 02.06.05, 10:54
          ja bardzo chce 4.06 (moj termin z owu) i wtedy tak jak u damiana roczek bylby w
          niedziele.
          no coz jeszcze kilka dni i sie dowiemy smile))))))))))

a maral do nikogo sie nie odezwala ????????????
          • ewucha28 Re: do ewucha 02.06.05, 10:59
            Lolo to zycze Ci tego,ja sobie na ten 06.06.05wink))
            Koleandra a jaki jestes rocznik jesli moge zapytać???
            • koleandra Re: do ewucha 02.06.05, 11:02
              81 smile
              • ewucha28 Re: do koleandry 02.06.05, 11:30
                ja 76r.-fajna mam date 06.06.76 wink)))
          • mamagocha maral 02.06.05, 11:21
            nie mam do niej telsad(((((
        • mamagocha Re: Jesteście? 02.06.05, 11:18
          Ewa, nie znikaj tak naglesmile) Kto mi będzie podpowiadał i odpowiadał na pytaniasmile))
          Witajsmile))
    • mamaaga5 Re: Jesteście? 02.06.05, 10:11
      ja tez jeszcze jestem, i tez chcialabym zeby mnie juz nie bylo....
      Niestety tylko w piatek mialam przepowiadajace (ho ho caly 1 wieczor,
      szalenstwo) a tak spokoj i cisza, lekarka raczej twierdzi ze przenosze, a ja juz
      po prostu nie moge sie doczekac. Siedze w pracy, ale to chyba bardziej
      zabnijanie czasu. Mam wrazenie, ze te 13 dni do terminu to wiecznosc. Zeby
      chociaz tak czopik odszedl, albo cos, zebym mogla zaczac sie stresowac, ze to
      juz blisko. A tu nic. Macica wysoko, szyjka zamknieta, Martusia kreci sie jak
      zwykle. "Po prostu ciaza", jak powiedziala moja ginka. W weekend zaczynamy wiec
      z mezem pracowac nad domowymi sposobami wypedzania malucha z brzucha wink

pozdrawiam
      • jimg Re: Jesteście? 02.06.05, 11:13
        cześć Mamusie
        ja też jeszcze jestem, ale muszę Wam powiedzieć że mam stres bo zrobiłam usg-
        miało być ostatnie i robił to usg radiolog. Nie wiedzieliśmy, że to radiolog bo
        to był zwykły taki prywatny gabinet i powiedziano mi że tam wykonują usg ciąży.
        Chciałam sobie oszczędzić jeżdżenia dalej i dlatego poszliśmy tam. Badanie nie
        podoba sie mojej gince-wczoraj u niej byliśmy bo wynika z niego że dziecko
        schudło!!! W związku z czym jutro idę na usg na żelazną do Makowskiego.
        Istnieje taka mozliwość że dziecko przestało się już rozwijać i wtedy będą
        wywoływać poród. Od wczoraj o niczym innym nie myślę tylko się
        martwię ......żeby wszystko było w porządku. Chciałabym żeby już był ten
        piątek sad
        Chvieliśmy dobrze a zafundowaliśmy sobie kupę nerwów i stresów........
        Dobrze że z natury jestem optymistką- smile
        Pozdrawiam Joasia i Szymuś
        • ewucha28 do jimg 02.06.05, 11:28
          jimg -bedzie dobze trzymam kciuki ,glowa do gory.
    • mamalgosia Re: Jesteście? 02.06.05, 11:11
      Jestem, jestem i wcale się nie spieszę do odejścia. Póki co mam spokój, a jak
      się noworodek pojawi, to będzie bonanza. Tak więc niech sobie poczeka z wyjściem
      na świat do terminu (15 czerwca)
      • mamagocha Re: Jesteście? 02.06.05, 11:24
        Aż się serce raduje, gdy się czyta taką ilośc meldunkówsmile) Fajnie, że tu jeszcze
        jesteście!!!
        • ewucha28 Re: Jesteście? 02.06.05, 11:27
          Jak moge to jestem,ale bylam wczoraj w leciutkim szoku jak dostalam sms-ka od
          Ciebie,jak pojade rodzic to dam znac telef. mam juz nr. do Ciebie,a jak masz
          jakies pytania mozesz pisac sms-y lub dzwonic zawsze odpowiem bardzo
          chętnie.Pozdrawiam.
          • mamagocha Re: Jesteście? 02.06.05, 11:43
            Był wczoraj taki moment, że zostałyśmy tu same z romilką. Smutno nam się zrobiłosad
    • mamaaga5 Re: Jesteście? 02.06.05, 11:33
      Joasiu, nic sie nie martw,
      Mi w zszlym tygodniu w zwyklym gabinecie wyszlo, ze mam za malo wod plodowych,
      wiec poszlam do mojej lekarki z Zelaznej, ktoera stwierdzila, ze trzeba bedzie
      wywolac porod. Wyslala mnie na usg na Zelazna do dr Ziolo i okazalo sie, ze
      wszytko jest w normie. Chyba lepiej trzymac sie jednego lekarza. Ja tez juz
      nigdzie indziej sie nie wybieram.
      Zobaczysz, na ewno wszysko bedzie ok.
      Trzymam kciuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka