Dodaj do ulubionych

truskawki?

05.06.05, 21:19
chyba zwariuje z tymi truskawkami.
Moj gin powiedzial ze moge jesc spokojnie przed porodem, a potem jak bede karmic ostroznie sprobowac czy na Malym to nie zrobi wrazenia. Wczoraj zadzwonilam do mojej kuzynku-pediatry ktora urodzila kilka ponad rok temu. Powiedzila mi ze w zadnym wypadku nie wolno mi jesc truskawek, nawet tych z babcinej dzialki. Przestraszylam sie, odmowilam sobie kolejnej porcji.
Przed chwila czytalam na innym forum, ze 99% dziewczyn je truskawki zgodnie ze wskazaniami ich lekarzy. Dodam ze nie mialam robionych badan na tokso, a ponoc ich wyniki tez maja jakis wplyw.
Wiec jak, jesc czy nie?!
Obserwuj wątek
    • renia73 Re: truskawki? 05.06.05, 21:35
      Jeśc przed porodem a potem uważac, bo mogą uczulac...
    • anna.michal Re: truskawki? 05.06.05, 22:22
      jeść przed porodem, ale w umiarkowanych ilościach - nigdy nie wiesz kiedy
      urodzisz, chyba że masz planowaną cesarkę, ale i to niekoniecznie.
      Ja jadłam po młej miseczce przez kilka dni a ostani raz zjadłam niewielką ilość
      we wtorek w dniu porodu. smile. Teraz tylko patrzę i nie ryzykuję - mojego Michałka
      po kilku wysypało a miał już wtedy miesiąc. Zjem za rok.
      • jola-kropek Re: truskawki? 06.06.05, 07:53
        kurka, zazdroszcze wam tych truskawek, tu nie ma takich wspanialych, pachnacych,
        takie sa tylko i wylacznie w polsce... heh, jakos mi sie nostalgicznie zrobilo...
    • kasiamo Re: truskawki? 06.06.05, 09:09
      a ja jadłam truskawki bo bardzo lubie i teraz od trzech dni mam wysypkę na
      brzuchu i troche na nogach, nie mam pewnosci czy to od truskawek ale moze byc
      pierwsze pytanie jakie zadał mi gin to czy jadłam. I teraz mam smutek bo nie
      wiem czy to nie zaszkodzi mojeje malutkiej w czwartek cc.
      • mamagocha Re: truskawki? 06.06.05, 09:24
        Ja na całe szczęście nie jestem truskawkożercą i nie mam z tym problemów. Nigdy
        nie lubiłam truskawek za wyjątkiem okresu ciąży gdy zajadałam się o dziwo
        czekoladą truskawkową. Ale już mi przeszło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka