Dodaj do ulubionych

Cukier za niski po obciazeniu glukoza!!!!

13.06.05, 13:33
W piatek robilam badanie na bciazenie 50g glukoza. Mam niskie wyniki a po 2
godzinach nawet ponizej normy.
Czy miala ktoras z Was tak i co z tym zrobic?? Czy to zle czy nie najgorzej.
POnizej podaje wyniki i zakres norm
na czczo 4,2 mmol/l -> min 4,2 max 6,4
po 1 godz 4,7 mmol/l -> taki sam
po 2 godz 2,9 mmol/l -> taki sam
Martwi mnie ten wynik ale nie wiem co onim sadzic smile a do gin ide dopiero za
tydzien lub pozniej
Obserwuj wątek
    • kasikk Re: Cukier za niski po obciazeniu glukoza!!!! 13.06.05, 14:03
      ja też mam niski cukier i zlecone takie badanie, ale to za tydzień będę robić
      • szyman33 Re: Cukier za niski po obciazeniu glukoza!!!! 13.06.05, 14:24
        Ale skoro mialas zaniski cukier to czy lekarz byl zaniepokojony??? bo nie wiem
        czy isc szybciej z tymi wynikami do ginki czy nie musze sie spieszyc.
        • kasikk Re: Cukier za niski po obciazeniu glukoza!!!! 13.06.05, 20:31
          no właśnie mi zleciła z obciążeniem glukozą, bo normalny wyszedł niski i
          koniecznie chce sprwdzić, ale kazała na następną wizytę z wynikami, więc nie
          sądzę, żeby bardzo się przejęła, bo to miesiąc mija
          • hanna26 Re: Cukier za niski po obciazeniu glukoza!!!! 14.06.05, 00:16
            Ja miałam za niski po obciążeniu 75 g. Nie przejęłam sie tym specjalnie, bo
            poprzedni miałam za wysoki (tzn. po 50 g), więc przez cały tydzień trzymałam
            się ściśle diety cukrzycowej (będąc przekonana, że mam tę wstrętną cukrzycę
            ciężarnych). Dodatkowo po badaniach zrobiłam sobie spacerek do urzędu, a
            podobno podczas spokojnych spacerów glukoza spada na łeb na szyję. Więc nie
            zdziwiłam się moim niskim wynikom. Lekarka tez się nie przejęła, raczej
            odetchnęła, żejednak nie mam cukrzycy. Może ty też jadłaś ostatnio mniej
            słodyczy czy soków owocowych.
            • szyman33 Re: Cukier za niski po obciazeniu glukoza!!!! 14.06.05, 05:27
              Co do mojego jedzenia to jem bardzo duzo owocow i słodyczy. Tak mi sie wydaje ze
              ten niski poziom cukru moze byc spowodowany bardzoszybka przemiana materii.
              Spoko nie bede sie spieszyc do lekarki uspokoilyscie mnie. dzieki
    • kika_kika Re: Cukier za niski po obciazeniu glukoza!!!! 14.06.05, 10:37
      ja miałam wyniki takie:
      przed podaniem glukozy: 4,3
      po podaniu glukozy - po godzinie: 4,2
      i co ja mam o tym sądzić??
      moja lekarka stwierdziła, że to dziwne, ale nie chce mnie męczyć kolejnym
      kłuciem i odpuściła.
      • szyman33 Re: do kika_kika 14.06.05, 18:26
        No to prawie jak moje. NIe chodzilo mi po to co sadzic tylko czy sie wybrac w
        zwiazku z tym wczesniej do gin. Ale widze ze nie musze a to dobrze bo od dzis
        wrocilam do pracy na jakis czas wiec czas wolny mam ograniczony. Dzieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka