15.06.05, 22:36
Moja kruszynka ciągle się rusza, mocno, wytraźnie. Czuć ją pod ręką. Wczoraj
wzięłam mężowski kardiologiczny stetoskop lekarski(bardzo czuły ). Godzinę
szukalam i doszukałam się cykania świerszcza 144/min - polczyłam 36 uderzeń w
ciągu 15 sekund.
Już nie musze łazić na detektor tętna. Biorę słuchaweczki i szukam. Mówię
Wam - to cudowne.

pozdraiwam
tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
Obserwuj wątek
    • rzasia Re: RUCHY 16.06.05, 08:06
      Moje maleństwo też się już porządnie wierci po kilku dniah odpoczynku. Ciekawe
      czy zwykłym stetoskopem, takim od aparatu do mierzenia ciśnienia też usłyszę
      serduszko. Tylko to podobno trzeba jeszcze umieć słuchać?
      • mrowka75 Re: RUCHY 16.06.05, 08:43
        zwykłym stetoskopem pewnie też można usłyszeć, ale trzeba trafić w miejsce jak
        najbliżej serduszka, najlepiej tak złapac maluszka, żeby dotknąć jego ciałka
        przez powłoki brzucha w okolicy grzbieciku. A to niełatwe jeśli mały jest
        odwrócony lub ciągle się rusza - dzis próbowałam z godzinkę i tym razem nie
        udalo mi sie złapać serduszka, ale rusza się łobuziak więc wszystko jest ok.

Pzodrawiam ciepło

Bosze - dziś drugi dzień do pracy po zwolnieniu - jestem już zmęczona wink

• mrowka75 Re: RUCHY 16.06.05, 08:45
          Acha, no i chyba najlepiej jest słuchac rano, kiedy nasze jelita sa przed
          śniadaniem i troszke słabiej pracują, ja słyszałam to cykanie serduszka tylko w
          chwilach przerwy - kiedy to jelita na chwilkę nie "bąbelkowały", ale udało się
          wtedy nawet policzyć w ciągu 15 sekund uderzenia serduszka

• swietlik111 Re: RUCHY 18.06.05, 16:59
            ja nic nie słyszałam... może jak dzidziuś będzie jeszcze troszke większy... smile
            ale ważne że się ciągle rusza, pokopuje to tu to tam smile i jest dobrze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka