Dodaj do ulubionych

wózki firmy POLAK i JANPOL

19.07.05, 20:07
Dzisiaj byłam w sklepie pooglądac wózki. POszłam tam tylko dlatego, że
chciałam się zorientować czy dużo różnią się ceną z netu i jak wyglądaja "na
żywo" te wybrane z netu. Pani w sklepie bardzo polecała wózki firmy POLAK
iJANPOL. Sa o wiele tańsze np. od CHICCO czy DELTIM - kosztują od 650zł. w
górę (w cenę wliczony jest wózek głęboki z możliwościa przerobienia na
spacerówkę, nosidełko, które jest również fotelikiem samochodowym oraz torba
na przybory dla Malucha). Taki sam zestaw firmy DELTIM kosztuje ponad 1200zł.
Wózki polecanych firm sa troszke mniejsze od CHICCO i DELTIM, więc wydają się
praktyczniejsze (łatwiej zmieścić do bagażnika, wnieść po schodach, wnieść do
tramwaju czy autobusu). Róznica cenowa jak dla mnie jest duża i teraz
zaczynam się poważnie zastanawiać nad którymś z nich. Czy widziałyście te
wózki? Co o nich sądzicie?
Obserwuj wątek
    • smeagoul Re: wózki firmy POLAK i JANPOL 19.07.05, 20:59
      A jak wygladaja te wózki o których mówisz? masz jakiegos linka? Z tego co ja
      wiem to wózki polaka sa strasznie cięzkie ale może sa nowe modele których nie
      widziałam i chetnie bym zobaczyła, mimo tego że już zakupiłam chicco 6WD
      plus-używanego za 660zł.
      Pozdrawiam Ania
      • maggie2229 Re: wózki firmy POLAK i JANPOL 20.07.05, 08:28
        Paulinka, nie chcę Ci teraz mieszać w głowie, ale sama miałam dylemat wyboru
        wózka i szukałam opinii na forum, był taki wątek "kity i hity-wózki";
        i wiem jedno - żadna z dziewczyn nie polecała POLAKA, o Janpolu nie było ani
        jednej opinii;
        natomiast podobno Polak ORION jest bardzo ciezki, a dwie kolejne osoby nie
        podały modelu ale zaliczyły wózki POLAKA do kitów - rączka wyłamana po 2
        miesiącach uzytkowania i bardzo zły serwis

ciężko mi się do tego ustosunkowac, ale ja z uwagi na te wszystkie opinie no i
        obejrzenie wózeczków w sklepie, równiez zdecydowałam sie na uzywany ale
        zagraniczny, który bardzo wiele osób chwaliło;
        kupiłam Peg Perego za mniej niż ten nowy Polaka, i wygląda jak nowysmile))
        czego podobno nie da sie powiedziec o polskich wózkach,
        może pomyśl nad takim rozwiązaniem, potem jak usłyszysz od koleżanki, że kupiła
        za 400-500 zł piękny i markowy, lekki, wózeczek z jakosciowo super tapicerką i
        bajerami, będzie Ci przykro, że wydałaś 200-300 zł więcej na polskiego "rympoła"

ja mimo, iz to moja pierwsza dzidzia, starałam się podejśc do sprawy rozsądnie
        i mimo zdziwienia niektórych, że dla pierwszego dziecka zaczynam od używanego
        wózeczka - obstawałam przy swoim, uważając, że płacąc 30-40% ceny nowego
        wózeczka ale zagranicznego - wybieram najbardziej optymalną wersję

dużo osób poleca również wizytę w komisach z wózkami - nawet nie ze względu na
        zakup, ale na obejrzenie jak wózek danej firmy wygląda uzywany - będziesz pewna
        że np.po roku wózek nie jest rozklekotany...
        jesli juz chcesz wspierac polskiego producenta i waga nie robi Ci róznicy (dla
        mnie była b.wazna-perspektywa wnoszenia na 3 piętro), pomyśl o Deltimie,
        wózeczek ma sporo pochlebnych opinii
    • majka.majka Re: wózki firmy POLAK i JANPOL 20.07.05, 10:30
      Ja też nic nie słyszałam o Janpolu. A jeśli chodzi o Polaka, to też słyszałam o
      dużej awaryjności, potrafi się pruć i często odpadają koła. A przy tym jest
      okropnie ciężki.
      Pozdrawiam (34 tydz. trwa)
    • sylaba_01 Re: wózki firmy POLAK i JANPOL 20.07.05, 11:34
      Ja również początkowo napaliłam się na Polaka, pani w sklepie mówiła, że dobrze się sprzedają. Potem sprawdziłam na forum zakupy co użytkownicy myślą o tym wózku i zrezygnowałam z zakupu...
      Wrzuć model w wyszukiwarkę na "zakupach" i poczytaj.
      Pzdr
    • anetary Re: wózki firmy POLAK i JANPOL 20.07.05, 16:47
      Moja siostra miała Polaka orion i ja go po niej odziedziczę smile Co do
      awaryjności to chyba, każdy może się popruć itp nasz wygląda świetnie mimo, że
      jeździła nim 2 lata (potem jako spacerówka) kolory jak nowe, jest tez bardzo
      miękki i nie było problemu z zaśmięciem w nim małej. Jeżeli chodzi o awaryjność
      kół też nie zauważyliśmy, raz jedno pękło ale po najechaniu na wózek
      samochodemsmile))A że mieszkamy niedaleko Częstochowy to u producenta DOSTAŁA nowe
      dodam, że 3 lata temu ten wóze kosztował u producenta 450 zł z fuul wypasem tzn
      z nosidełkiem, pompowanymi kołami itp Co do wagi to nie nie zwracaliśmy uwagi
      bo siostra mioeszka w domu jednorodzinnym i nie miała potrzeby go wnosć na
      piętro. Tyle ode mnie jako użytkownika, ale najlepiej sprawdz sama w sklepach
      lub jak doradzały dziewczyny.
      Moja bejbinka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka