Dodaj do ulubionych

termometr elektroniczny

20.07.05, 10:57
Czy macie lub zamierzacie kupić termometr elektroniczny taki, który daje
pomiar z ucha w kilka sekund. Ile płaciłyście, a może gdzieś w necie macie
jakiś namiar. Bo w aptekach u mnie mają tylko Brauna za 190 zł, a ja uważam,
że to stanowczo zbyt drogo, a myślę, że przydałby się taki zakup.
Pozdrawiam (34 tydz. trwa)
Obserwuj wątek
    • isia_50 Re: termometr elektroniczny 20.07.05, 11:00
      Mam elektroniczny, ale pod paszkę. Kosztował 50,-zł. Mierzy temp. w ciągu
      minuty i daje dźwięki, że temp. przestała przyrastać z określoną prędkością.
      Zostanę przy nim.
      Iza
      34 tc
      • agaoswiecim Re: termometr elektroniczny 20.07.05, 11:06
        Ja również mam podobny termometr pod paszkę, mierzy w minutę nie jest firmowy
        ale tani, zapłaciłam 29 zł w aptece.
        • jjulita Re: termometr elektroniczny 20.07.05, 11:32
          Ja przyznam szczerze jestem dość nieufna w stosunku do termometrów mierzących
          temperaturę w uchu. Mierzyłam nimi temperaturę pacjetom i zawsze wychodziły
          jakieś dziwne wartośći poniżej 36,6(od 35,8 do 36,4). Jeżeli byla temp. powyżej
          37,0 to i tak trzeba było zmierzyć temp. termometrem rtęciowym. Nie wiem, może
          sa inne normy albo plastykowe nakładki na ucho powinny być indywiduanie
          dobierane( a w szpitalu byl jeden rozmiar). Fakt faktem pomiar jest naprawdę
          szybki i jeżeli wynik jest powyżej normy to zawsze można spróbowac powalczyc z
          termometrem rtęciowym. Mój mąż kupił ten termometr do ucha w Anglii za ok.60
          zlotych- bo stwierdził, że chociaż będziemy mieć szybko pojęcie czy coś się
          dzieje, ale tam one są jakoś dużo tańsze niż u nas. Wydaje mi się, że na
          allegro można te termometry kupić taniej niż za 300 złotych.
        • jjulita Re: termometr elektroniczny 20.07.05, 11:37
          www.allegro.pl/show_item.php?item=56959807
          www.allegro.pl/show_item.php?item=57201954
    • agnieszkaela Re: termometr elektroniczny 20.07.05, 12:56
      Mi wszyscy odradzaja termometr do ucha. Nawet elektroniczne nie zawsze sie
      sprawdzaja- ja sama nie jestem zadowolona choc kilka wyprobowalam.
      Najpewniejszy jest jednak rteciowy. Mozna dostac male,rteciowe dla dzieci.
      Oficjalnie co prawda nie sa przeznaczone dla dziecka- bo szklo, rtec wiec
      atestow nie dostana, ale nawet moje polozne stwierdzily ze taki bedzie
      najlepszy.
      A juz na pewno nie kupujcie tych w smoczku- ponoc wyniki wychodza niezwykle.
      • sylvia_w Re: termometr elektroniczny 20.07.05, 13:00
        Ostatnio na zajęciach w szkoel rodzenia pani pediatra powiedziała że najlepsze
        są termometry rtęciowe, więc chyba pozostanę przy takim, choć chciałam już
        kupić elektroniczny, no a jeśli chodzi o te do ucha to nie zawsze dobry wynik
        dają, pracowałam na stoisku elektronicznym i sprzedawałam takie więc miałam
        okazję zobaczyć jak one działają. Pozdrawiam smile
        Sylwia
        • aniapatryk Re: termometr elektroniczny 20.07.05, 14:07
          Ja baaardzo chciałabym kupic elektoniczny do ucha,ale za drogi jak dla mnie sad
          • kaliaa Re: termometr elektroniczny 20.07.05, 17:13
            dziewczyny a ja polecam termometr elektroniczny przykladany do czola, mierzy
            temperature szybciutko a poza tym jest duzo bardziej dokladny niz douszny,
            niepotrzebne sa do niego zadne wklady po prostu przystawiamy go do czola badz
            do skroni i termometr zaczyna pikac i pojawia sie temperaturka na wyswietlaczu.
            Naprawde polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka