Dodaj do ulubionych

po wizycie--------------szykuje się cesarka

03.08.05, 08:21
z dzieckiem wszystko ok
jeszcze miesiac temu na połówkowym 2 lipca dziecko lezało główką w dół teraz
się przekreciło i leży miednicowo
lekarz mówi,ze mam się oswajac z tą myślą ale ,że może się jeszcze odwrócić
z tym,ze w 29tc powinien leżeć juz główką w dół i są mniejsze szansę na
fikołka

hm...nie boję się cesarki tylko jestem w lekkim szoku
moze przez cesarkę będe miała ciut lzejszy poród
tylko to lezenie dłuższe w szpitalu............sad no i to,ze męża nie będzie
przy mnie

czy którejść z mam przekręiło się dziecko główką w dół kilka tyg przed
porodem?
pozdr
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 03.08.05, 08:35
      Witam,leżąc w szpitalu na podtrzymaniu widziałam sporo brzuszków w których
      maleństwa przekręcały się w 34,36 a jedno nawet w 38tc.
      A cesarka nie jest taka straszna,leży się tylko dwie,czasem trzy doby
      dłużej.Dzieci po cesarce nie są zmęczone smile
      Też się boję że się Adaś nie przekręci(leży w poprzek)bo Mikołaj został w
      pozycji z 28tc do końca,no ale ja mam feler-macice.
      • patrysia55 Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 03.08.05, 08:47
        Jolu!!! ja tez jestem po cesarce i nigdy przenigdy nie chciałabym rodzić sama-
        na szczęście 2 cesarkę potwierdził wczoraj doktor ufffffff. Dla mnie z tego
        wszystkiego najgorsze było założenie cewnika- ale ile to trwało.......parę
        sekund.Potem niczego strasznego nie pamiętam.Po znieczuleniu nic mnie nie
        bolało, po cięciu nie ma śladu, doszłam do siebie szybciutko.Także głowa do
        góry-nawet jeśli bedziesz miała cc to na prawde to NIC strasznego!!! całusy!
    • michalina761 Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 03.08.05, 09:01
      Moja bliska koleżnka na dzień przed cc miała USG na potwierdzenie położenia
      miednicowego. Następnego dnia podczas cc okazało się, że synuś sie obrócił...
    • kmalina Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 03.08.05, 09:19
      U mnie tez na połówkowym wyszło położenie pośladkowe, czyli na cc. Prawdę
      mówiąc to ani się nie ucieszyłam ani nie zmartwiłam, bo juz sama nie wiem co
      lepiej, ale chyba wolałabym naturalnie rodzić - w końcu natura tak to
      wymyśliła, żeby było dobrze i podobno po naturalnym szybciej dochodzi się do
      siebie. Więc sama już nie wiem co myśleć. Wierzę, że będzie tak jak ma byc
      najlepiej. Pewnie jeszcze sie przekręci.
    • bazylea1 Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 03.08.05, 11:04
      mojej koleżanki córka przekreciła sie na dzień przed planową cesarką
    • coco14 Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 03.08.05, 17:00
      U mnie też położenie miednicowe.Pierwsz córcia przekręciła się dopiero w
      37tc.ale i tak była cesarka ze względu na słabsze tętno(owinieta była
      pępowiną).Teraz ja nie cce rodzić naturalnie a podobno jest niepisane prawo
      mozliwości wyboru po pierwszej cesarce.Także nastawiam się ze synek się nie
      odkręci a ja odetchnę z ulgą.
    • farpakon Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 04.08.05, 22:14
      bylam dzisiaj na kontrolnej wizycie, u mnie tez wszystko ok. lekarz obadal brzuch (rekami, bo w anglii nie ma badan "ginekologicznych"), osluchal serduszko, byl zadowolony. i tak sie jakos spytalam, jak dziecko jest polozone, okazalo sie, ze takze w poprzek. ale zapewnil mnie, ze do porodu moze sie jeszcze obrocic, wiec nie ma powodu do niepokoju. dziecko ma jeszcze sporo miejsca na przekrecanie sie. o cesarce nawet nie wspomnial.
      pamietam, ze wiele moich kolezanek tez tak mialo i dziecko sie okrecilo.
      troche wiec mnie dziwi, ze lekarz tak cie z gory nastawil na cesarke. wiem, ze lekarz moze dziecko sprobowac obrocic, rekami przez brzuch. co prawda to nie zawsze pomaga, ale mozna probowac.
      ja akurat juz rodzilam, naturalnie, mialam super porod. nie wyobrazam sobie cesarki!
      ale to jeszcze 3 miechy przede mna. wszystko sie moze zdarzyc.
      pozd
      • niunia64 Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 05.08.05, 00:08
        Moja Majeczka na połówkowym (21 tc) była ułozona posladkowo, ale po dzisiejszej
        wizycie (25 tc) już jest glówką w dół. Lekarz mówi, że dobrze jakby już tak
        została, ale jeszcze moze się przekręcić...niż pewnego z tymi fikołkami,
        kompletnie nie czułam jak się przekręcała...
        • r.kruger przekręcanie dziecka 05.08.05, 11:29
          przez lekarza jest baaardzo ryzykowne i bolesne dla mamy.W wielu przypadkach
          odkleja się łożysko i trzeba robić cc w celu ratowania życia dziecku.Mój lekarz
          i ordynator szpitala w którym leżałam i rodziłam są bardzo przeciwni tym
          praktykom.
        • ariana1 Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 05.08.05, 11:50
          niunia64 napisała:

> Moja Majeczka na połówkowym (21 tc) była ułozona posladkowo, ale po
          dzisiejszej
          >
          > wizycie (25 tc) już jest glówką w dół. Lekarz mówi, że dobrze jakby już tak
          > została, ale jeszcze moze się przekręcić...niż pewnego z tymi fikołkami,
          > kompletnie nie czułam jak się przekręcała...

25 tc - dziecko ma jeszcze tyle miejsca,że moze się przekręcać do woli i nie
          będziesz tego czuła. Do porodu pozycja może się jeszcze zmienić.
          • mamaanieli Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 05.08.05, 17:07
            Spoko,mój mały przekręcił się tydzień temu, czyli w 32 tc. Pozdrawiam.
    • mokopi Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 06.08.05, 21:45
      U mni dzidzia przekręciła się w 36 tc.
      • naturella Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 08.08.05, 17:15
        Kurcze, a u mnie w 22 tygodniu Młody już był położony główkowo!
        • r.kruger naturella 08.08.05, 19:24
          położenie może jeszcze wiele razy się zmienić,trzy tyg.temu miałam poprzecznie
          a dziś jak Miko-miednicowe podłużne...
          tak czy owak u mnie cc
    • delta.x Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 16.08.05, 15:57
      Buu, moje maleństwo od 2 miesięcy było zawsze ułożone główką na dół (mam usg na
      każdej wizycie) a dziś okazało się, że jest położone miednicowo sad a zaczynam
      jutro 29 tc. Lekarz jednak nic nie wspomniał o cc, zresztą pamiętam, że moje
      pierwsze też się późno zdecydowało na fikołka i tym się pocieszam. Mamy jeszcze
      trochę czasu.
      • jolanta8 Re: po wizycie--------------szykuje się cesarka 16.08.05, 17:15
        hej,ja tez miałam w 22tc połozenie prawidłowe główką w dół nawet w 24tc potem
        juz stało się inaczej wiec w każdej chwili moze się obrócić
        dzisiaj idę na usg z wizytą i sie okaze czydziecko nadal strajkujesmile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka