Dodaj do ulubionych

do mamus rozdwojonych

01.09.05, 13:20
dziewczyny napiszcie cos-jak sobie radzicie, jest trudniej czy latwiej niz
sie spodziewalyscie?ja tu zielona jestem i casem panikuje jak ja dam sobie
rade z tak mala istotka?
ewa 37
Obserwuj wątek
    • kaminia76 Re: do mamus rozdwojonych 02.09.05, 21:15
      hej
      pamietam twoje czeste watpliwosci i rzeczywiscie chyba troche panikujeszsmile)))
      jako mloda czterodniowa mama powiem ci ze jest latwiej niz myslalam...tzn jesli
      chodzi o maluszka to ja wiem duzo o jego pielegnacji ze szkoly rodzenia oraz
      jakos tak intuicyjnie:0 po prostu chcesz dla swojego dziecka jak najlepiej i
      nie zrobisz mu krzywdy, na pewno dasz sobie rade, ale musisz miec pomoc, do
      mnie przyjechala moja mama i zajela sie domem gotuje sprzata pierze prasuje a
      ja moge sie zajmowac Kubulem i soba bo to jest niezwykle wazne, nie chodzi mi
      tu o to ze np ucinam sobie drzemke w ciagu dnia jak maly spi, to jakos mi nie
      jest potrzebne, ale o to ze musisz zadbac o wlasna fizjologie, czeste mycie
      krocza po nacieciu, przemywanie rany Rivanolem, Tantum Rosa lub tez woda
      utleniona, trzeba czesto wietrzyc rane zeby sie lepiej i szybciej goila no i
      dbac nalezy o piersi, u mnie teraz zaczal sie nawal pokarmu i uwazam zeby nie
      porobily sie zastoje bo to bardzo bolesne i niebezpieczne
      tak wiec podsumowujac, z dzieckiem dasz sobie na pewno rade i bedziesz z tego
      czerpala niesamowita radosc i bedziesz przepelniona szczesciem i miloscia do
      dziecka, a z pologiem jest tak jak z zima trzeba go przetrwac i juz...smile))

pozdrawiam i zycze szybkiego i lekkiego porodu

kaminia i Kubulek 29.08.05r.
      oto moj cukiereczeksmile)))
      foto.onet.pl/upload/48/1/_526124_n.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka