Dodaj do ulubionych

procenty w ciąży...

02.09.05, 21:10
piję łaciate 3,2% inne mi nie smakuje,czy to nie zbyt tłuste mleczko?
Obserwuj wątek
    • jasama3 Re: procenty w ciąży... 02.09.05, 22:01
      haha a ja po temacie myślałam że znowu o jakieś wesele zachaczyłaś smile
      Pozdrowionka
      Ewa
    • kowcia Re: procenty w ciąży... 03.09.05, 08:13
      mi alerglog mojego dziecka powiedziala zeby wogóle sobie czyste mleko darowac,
      szczególnie wostatnim trymestrze. W jakims stopniu ma to wpływ na przyszłą
      skazę białkową u dzidzi. Poza tym wydaje mi sie ze to nasze mleko to takie
      mleko tylko z nazwy, niestety sad
    • bazylea1 Re: procenty w ciąży... 03.09.05, 10:11
      jeśli nie grozi Ci nadmierna otyłośc to nawet lepiej - z tłustego lepiej sie
      wchłaniają witaminy i wapń. ja nie piję mleka w ogole bo nie lubię, tylko kefir
    • tretus Re: procenty w ciąży... 03.09.05, 18:02
      Ja też tylko łaciate 3,2%, kiedyś jak nie było w sklepie kupiłam inne 0,5% i
      miałam wrażenie, że to tylko zabarwiona woda. Nie wiem jak to jest z tą skazą
      białkową, no trochę się przestraszyłam, bo ja to sporo tego mleka wypijam
      (średnio 2 szklanki dziennie), wiecie coś więcej o tej skazie białkowej??? Czy
      to na pewno ma wpływ, bo ja już powoli mam dość tych siejących spustoszenie w
      mojej głowie wieści, czego to ja nie powinnam robić w trzecim trymestrze.
      Chciałabym wiedzieć coś konkretniejszego, bo potem jak te różne "podobno"
      konfrontuję z wiedzą mojego lekarza to przysparzam mu wiele radości.
      • mrowka75 Re: procenty w ciąży... 03.09.05, 18:19
        ja jestem vbardzo mleczna to znaczy, ze piję nieprzebrane ilości mleka. synkowi
        mojemu to nie zaszkodziło - nie ma uczulenia na nic oprócz mandarynek. Zdania
        co do alergizowania dzieci w ciąży sa zdecydowanie podzielone, nawet wśród
        alergologów, profesor Kaczmarski z Białegostoku - bardzo znaczący w Polsce
        alergolog wierdzi nawet, iż to nie dostarczanie potencjalnych alergenów może
        zrobić z dziecka alergika. Cos na zasadzie odczulania. Np. dobrze, zeby dziecko
        od urodzenia mogło przebywac w towarzystwie zwierzęcia domowego, znacznie
        mniejsze szanse są wtedy na to, że uczuli sie np na sierść psa. Podobnie wg
        niego nie należy przesadzać z higieną, żeby dziecko od początku kształciło i
        ćwiczyło swój układ immunologiczny, co w znacznym stopniu jego zdaniem wpływa
        na zmniejszenie ryzyka allergii

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png
        • r.kruger skaza białkowa 03.09.05, 21:59
          nie wiem wszystkiego ale wiem, że dieta w ciąży nie ma znaczenia,ma natomiast
          dieta jaką matka stosuje kiedy karmi piersią.Wtedy powielanie nabiałów jest
          niewskazane.
          • niunia64 Re: skaza białkowa 04.09.05, 13:24
            Moja kolezanka karmi i lekarz kazał jej pic mleko, ale nie takie "prosto od
            krowy", tylko kartonowe oczywiscie, no i przegotowane. Ja pije Rolmlecz 2%,
            wcześniej piłam 0,5, za względu na dbałosc o linie..., ale teraz nienawidze go-
            taka woda!
            • naturella Re: skaza białkowa 05.09.05, 09:29
              Do płatków 1,5%, ale do picia ot tak, zimne z lodówki, to 0,5% albo nawet 0,0%.
              • gabi72 Re: skaza białkowa 05.09.05, 10:35
                no takie z lodowki najlepsze!
                pije teraz takie chudsze o,5,bo jestem na diecie
    • budzik11 Re: procenty w ciąży... 05.09.05, 09:31
      Zbyt tłuste dlaczego? Jeśli takie lubisz, to Ok smile Ja najbardziej lubię takie
      prosto od krowy (mam rodzinę na wsi) - to dopiero jest tłuste!, ale w ciąży
      takiego nie można, więc piję kartonowane, zazwyczaj 2%. Poza tym jem masę
      serków, jogurtów, kefirów, maślanki, twarogu, śmietany itp. otd.
    • ariana1 Re: procenty w ciąży... 05.09.05, 10:46
      Ja też wyłącznie 3,2%! Inne są dla mnie kompletnie bez smaku. Trzeba korzystać
      z tego,ze jesteśmy w ciąży i dogadzać sobie mlekiem, nabiałem, czekoladą,
      cytrusami, grzybami itp. Bo to nie zaszkodzi na żadne skazy białkowe. Dopiero
      podczas karmienia będzie trzeba z większości tych przysmaków zrezygnować, na
      rzecz malucha. A mleka od krowy nie lubię (za tłuste), wolę z kartonikasmile)
      • asca25 Re: procenty w ciąży... 05.09.05, 16:42
        Ja 1,5% smile
      • bazylea1 Re: procenty w ciąży... 05.09.05, 21:32
        nie przesadzajcie tez z tymi dietami podczas karmienia. jak dziecko jest zdrowe
        to można i mleko pić, tylko nie przesadzac bo nadmiar może być przyczyną kolek.
        jestem przeciwniczką diety dla karmiących "na wszelki wypadek"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka