r.kruger 02.09.05, 21:10 piję łaciate 3,2% inne mi nie smakuje,czy to nie zbyt tłuste mleczko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasama3 Re: procenty w ciąży... 02.09.05, 22:01 haha a ja po temacie myślałam że znowu o jakieś wesele zachaczyłaś Pozdrowionka Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kowcia Re: procenty w ciąży... 03.09.05, 08:13 mi alerglog mojego dziecka powiedziala zeby wogóle sobie czyste mleko darowac, szczególnie wostatnim trymestrze. W jakims stopniu ma to wpływ na przyszłą skazę białkową u dzidzi. Poza tym wydaje mi sie ze to nasze mleko to takie mleko tylko z nazwy, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: procenty w ciąży... 03.09.05, 10:11 jeśli nie grozi Ci nadmierna otyłośc to nawet lepiej - z tłustego lepiej sie wchłaniają witaminy i wapń. ja nie piję mleka w ogole bo nie lubię, tylko kefir Odpowiedz Link Zgłoś
tretus Re: procenty w ciąży... 03.09.05, 18:02 Ja też tylko łaciate 3,2%, kiedyś jak nie było w sklepie kupiłam inne 0,5% i miałam wrażenie, że to tylko zabarwiona woda. Nie wiem jak to jest z tą skazą białkową, no trochę się przestraszyłam, bo ja to sporo tego mleka wypijam (średnio 2 szklanki dziennie), wiecie coś więcej o tej skazie białkowej??? Czy to na pewno ma wpływ, bo ja już powoli mam dość tych siejących spustoszenie w mojej głowie wieści, czego to ja nie powinnam robić w trzecim trymestrze. Chciałabym wiedzieć coś konkretniejszego, bo potem jak te różne "podobno" konfrontuję z wiedzą mojego lekarza to przysparzam mu wiele radości. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka75 Re: procenty w ciąży... 03.09.05, 18:19 ja jestem vbardzo mleczna to znaczy, ze piję nieprzebrane ilości mleka. synkowi mojemu to nie zaszkodziło - nie ma uczulenia na nic oprócz mandarynek. Zdania co do alergizowania dzieci w ciąży sa zdecydowanie podzielone, nawet wśród alergologów, profesor Kaczmarski z Białegostoku - bardzo znaczący w Polsce alergolog wierdzi nawet, iż to nie dostarczanie potencjalnych alergenów może zrobić z dziecka alergika. Cos na zasadzie odczulania. Np. dobrze, zeby dziecko od urodzenia mogło przebywac w towarzystwie zwierzęcia domowego, znacznie mniejsze szanse są wtedy na to, że uczuli sie np na sierść psa. Podobnie wg niego nie należy przesadzać z higieną, żeby dziecko od początku kształciło i ćwiczyło swój układ immunologiczny, co w znacznym stopniu jego zdaniem wpływa na zmniejszenie ryzyka allergii tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20711;30/st/20051126/k/56bd/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger skaza białkowa 03.09.05, 21:59 nie wiem wszystkiego ale wiem, że dieta w ciąży nie ma znaczenia,ma natomiast dieta jaką matka stosuje kiedy karmi piersią.Wtedy powielanie nabiałów jest niewskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: skaza białkowa 04.09.05, 13:24 Moja kolezanka karmi i lekarz kazał jej pic mleko, ale nie takie "prosto od krowy", tylko kartonowe oczywiscie, no i przegotowane. Ja pije Rolmlecz 2%, wcześniej piłam 0,5, za względu na dbałosc o linie..., ale teraz nienawidze go- taka woda! Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: skaza białkowa 05.09.05, 09:29 Do płatków 1,5%, ale do picia ot tak, zimne z lodówki, to 0,5% albo nawet 0,0%. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi72 Re: skaza białkowa 05.09.05, 10:35 no takie z lodowki najlepsze! pije teraz takie chudsze o,5,bo jestem na diecie Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: procenty w ciąży... 05.09.05, 09:31 Zbyt tłuste dlaczego? Jeśli takie lubisz, to Ok Ja najbardziej lubię takie prosto od krowy (mam rodzinę na wsi) - to dopiero jest tłuste!, ale w ciąży takiego nie można, więc piję kartonowane, zazwyczaj 2%. Poza tym jem masę serków, jogurtów, kefirów, maślanki, twarogu, śmietany itp. otd. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: procenty w ciąży... 05.09.05, 10:46 Ja też wyłącznie 3,2%! Inne są dla mnie kompletnie bez smaku. Trzeba korzystać z tego,ze jesteśmy w ciąży i dogadzać sobie mlekiem, nabiałem, czekoladą, cytrusami, grzybami itp. Bo to nie zaszkodzi na żadne skazy białkowe. Dopiero podczas karmienia będzie trzeba z większości tych przysmaków zrezygnować, na rzecz malucha. A mleka od krowy nie lubię (za tłuste), wolę z kartonika) Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: procenty w ciąży... 05.09.05, 21:32 nie przesadzajcie tez z tymi dietami podczas karmienia. jak dziecko jest zdrowe to można i mleko pić, tylko nie przesadzac bo nadmiar może być przyczyną kolek. jestem przeciwniczką diety dla karmiących "na wszelki wypadek" Odpowiedz Link Zgłoś