Dodaj do ulubionych

Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-)

06.09.05, 13:56
Nie sama ale z Konefką za co jej bardzo dziękuję, że dała "cynk"smile) Musze
przyznać że jak na bezpłatną szkołe to zajęcia bardzo interesujące plus masa
smiechu, bo przyszłam..... ze swoją ciut niższą Przyjaciółką i....niektóre
ćwiczenia "tatusiami" za którego robiła przez 3 godziny przyprawiały nas o
spazmy śmiechuwink)))))
Obserwuj wątek
    • estellle Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 14:11
      A ja Tobie dziękuję za ten cynk smile
      Dzisiaj się przekonam, jak będzie.
      Czy powinnam się jakoś specjalnie przygotować?
      • kocia_kotna Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 14:18
        Proponuję strój na sportowo, będzie Ci łatwiej ćwiczyć i się rozciagać.
        • goshas3 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 14:23
          o nie!!! Tylko nie rozciąganie!!!smile ja jestem taka usztywniona,że aż wstyd. I
          pomyśleć,że w styczniu zrobiłam uprawnienia instruktora aerobikau. Już czuję,że
          też będzie kupa śmiechu, ze mnie!!!!! smile
    • goshas3 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 14:20
      ja sie zarzekałam,że nie będę chodzić, ale jak nie trzeba płacić to też
      skorzystam. Pierwsze zajęcia może już w czwartek, też dam znać jak było. Na
      razie mój chłopak przestraszony na samą myśl, ale nie bał sie przy poczęciu, to
      teraz też dzielnie musi mnie wspieraćsmile Napiszcie dziewczyny co dokladnie sie
      działo na pierwszych zajęciach.
      • estellle Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 14:24
        hehehe, mój facet też przerażony! Obawiam się nawet, że dzisiaj wróci z pracy z
        jakąś symulowaną kontuzją lub chorobą wink)))))))
    • budzik11 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 14:30
      Ja się dziś zapisałam, dość przypadkiem, bo dowiedziałam się o szkole za darmo.
      Zacznie się może w przyszłym tygodniu, ale... trwa 10 tygodni, po 2 godziny
      tygodniowo, z tym, że ja kończę właśnie 32 tydzień i napewno do końca nie
      dochodzę, ale chociaż tych parę zajęć mam nadzieję, że się przyda smile
      • jasama3 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 15:43
        a ja nie mam z kim chodzić na szkołę rodzenia niechce się dołować patrząc na
        wszystkie szcześliwe pary... sad
    • boratyna Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 14:34
      My wczoraj bylismy na pierwszych zajeciach na Plockiej (Wawa) i bardzo bylo
      super, naprawde wesole i ciekawe zajecia. No i moj maz sie po raz kolejny
      ekstra sprawdzil, czasem mam wrazenie ze on jest lepiej przygotowany do tej
      nowej zyciowej roli niz ja...
      • kocia_kotna Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 15:14
        hmm...ja dzis mam zakwasy...a niby takie delikatne ćwiczonkasmile)))))))) A
        instruktorka uprzedzałasmile))))
        • konefka29 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 16:46
          ja zakwasow po wczorajszym nie mam, ale przed ciaza bylam bardzo rozciagnieta.
          Wczoraj jednak okazalo sie, ze nie moge poruszac nogami w niektorych pozycjach.
          Fizjoterapeutka, ktora prowadzila cwiczenia powiedziala, ze mam prawdopodobnie
          zapalenie nerwu kulszowego, co prowadzi do kompletnego unieruchomienia nog.
          Czyli jest bardzo mozliwe, ze nie bede chodzila...Dzieje sie tak od nadmiernego
          siedzenie w jednej pozycji, tzn w pracy. Ide jutro do mojego gina i jak mi znowu
          nie bedzie chcial dac zwolnienia, to w czwartek zmieniam lekarza.

Szkola na Romera jest naprawde super. Pierwszy byl wyklad poloznej Jolanty Milek
          z Zelaznej. Naprawde ciekawy, mnostwo przydatnych informacji na temat zwiastunow
          i samego porodu. Potem byly cwiczenia z fizjoterapeutka. Super, bo uczyla
          masazu mojego meza, a ten nieszczesny kregoslup naprawde boli...

Zastanawiam sie w jaki sposob rozpoznam Kocie w tej szkole, no i po pierwsze
          po...pieknych tipsachsmile))
          • kocia_kotna Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 06.09.05, 18:12
            ...których ostatnie dni niedługo beda już policzonewink)))))))) Ale z
            kregosłupem fakt..połamane jesteśmy obie!smile)))
          • bazylea1 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 07.09.05, 09:37
            konefka, ja tez tak mam w niektore dni - ból od krzyza promieniujący na jedną
            nogę i mp jak siedze w rozkroku to moge sie schylic do jednej nogi a do drugiej
            nie. pomaga na to jak najwiecej ruchu! pewnie ze wez zwolnienie i polecam
            gimnastykę. a własnie siedzenie/lezenie w jednej pozycji pogarsza sprawe
            • izagrab Romera :-) 11.09.05, 22:46
              Czesc dziewczyny. Ja tez zapisalam sie do szkoly rodzenia na ul. Romera.
              Zajecia mam we wtorki i piatki a wy? smile
              • kocia_kotna Re: Romera :-) 11.09.05, 22:58
                My też na Romera ale w poniedzialki i czwartki. A Ty za to jesteś w grupie z
                estellkąwink) Stuknij do niej to sie zgadaciewink)
              • budzik11 Re: Romera :-) 12.09.05, 09:17
                Izagrab, a czy Ty snie byłaś zapisana też na Cybisa, gdzie zajęcia miały się w
                czwartki odbywać?
                • izagrab Re: Romera :-) 12.09.05, 12:33
                  Bylam zapisana na Poleczki ( albo jakos tak, blisko Romera) ale tam byly
                  dopiero 2 pary zapisane i nie wiedzieli kiedy zaczna sie zajecia wiec
                  zrezygnowalam i przepisalam sie na Romera smile Poniewaz jestem w 33 tyg balam
                  sie czekac by nie urodzic zanim sie grupa zbierze smile
                  • budzik11 Re: Romera :-) 12.09.05, 12:59
                    Iza, to stąd zrezygnowałaś?:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=28625835&a=28625835
                    Już tego samego dnia był komplet, ja też się tam zapisałam po twoim poście.
                • goshas3 Re: Romera :-) 12.09.05, 12:50
                  He budzik, ja sie zapisałam na Cybisa, już w tamtym tyg.zgłosiło sei
                  wystarczająco dużo ciężarówek, ale powiedzieli mi,że ciągle załatwiają jakieś
                  formalności. Podobno mają dzwonić,ale do mnie jeszcze sie nikt nie odezwał.
                  Szkoda,że to tylko 1 w tygodniu,bo pewnie sie nie wyrobimy...
                  • izagrab Re: Romera :-) 13.09.05, 16:24
                    Czesc budzik
                    Tak, zrezygnowalam z Puszczyka poniewaz tego dnia co dzwonilam i umiescilam
                    post Pani powiedziala mi, ze sa 2 pary, ze mna 3 . Nie potrafila mi powiedziec
                    kiedy zbierze sie komplet i kiedy zajecia rusza, w dodatku sa raz w tyg a ja
                    chcialam przed porodem skonczyc szkole wiec doszlam do wniosku, ze nie moge
                    sobie pozwolic by czekac jeszce 2-3 tyg lub wiecej i zapisalam sie na Romera.
              • bazylea1 Re: Romera :-) 13.09.05, 16:45
                dziouchy, ja mieszkam blisko Romera - może sie umowimy na jakies spotkanko
                ursynowskie?
                • kocia_kotna Re: Romera :-) 13.09.05, 17:43
                  Hehe...ja się ciągnę aż z Tarchominasmile
                  • konefka29 Re: Romera :-) 14.09.05, 08:15
                    ja za to mieszkam calkiem niedaleko. Moze naprawde umowimy sie na jakas
                    wycieczke po dzieciecych sklepikach na Ursynowie? Proponuje pzryszly tydzien...
    • goshas3 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 13.09.05, 23:52
      dziewczyny, a nie wiecie czy startują nowe kursy na Romera? Możecie podać jakiś
      namiar? Bo troche mnie to rozstraja,że ciągle nie mam żadnych info i perspektyw
      skorzystania ze szkoły rodzenia. Dzięki z góry.
      • konefka29 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 14.09.05, 08:19
        tal. na Romera: 641-67-57
        • goshas3 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 14.09.05, 11:32
          dzięki konefka29
      • budzik11 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 14.09.05, 09:12
        Ja chyba zrezygnuję z tego Cybisa. Bez sensu, organizacaja do d..y! Mieli
        dzwonić i informować o szczegółach, nikt nie zadzwonił, nie wiem nawet, jaki
        będzie program. Zajęcia mają trwać 10 tygodni a ja jestem już w 34tc. Liczyłam
        na to, że chociaż na kilka zajęć się załapię, ale jak widzę, to kurs rozpocznie
        się chyba po moim porodzie. Jak dziś nie zadzwonią, to niech spadają na drzewo.
        • kocia_kotna Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 14.09.05, 09:35
          10 tygodni???? To co oni spotkania raz w tygodniu po godzinie chcą robić????
          Jakieś nieporozumienie.....
          • izagrab Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 14.09.05, 12:29
            Do budzik:
            Ja tez jestem juz w 34 tyg i dlatego wybralam Romera. Tam jest tylko 5 spotkan
            po 3 h wiec wyrobie sie do porodu smile
            Co prawda tylek i kregoslup troche boli po 3 h siedzenia ale warto. Zajecia sa
            bardzo fajnie prowadzone i mozna sie sporo na nich dowiedziec. Jest problem w
            terminami i zapisami wiec radze Ci szybko tam zadzwonic. Powodzenia
          • budzik11 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 14.09.05, 13:13
            Nie, miało być co tydzień, w czwartki od 18 do 20. Ale to kicha, bo ja jestem
            bardzo SPOD W-wy, i wracałabym do domu ok. 23 w nocy. A tam, nigdzie się nie
            zapisuję, ta cała szkoła rodzenia to lipa, bez tego i tak urodzę.
            • goshas3 Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 14.09.05, 20:01
              no pewnie,że urodziszsmile mnie sie jednak udało zapisać na Romera, zaczynam 22
              września. Biorąc pod uwage,że nie pracuję, będzie to zawsze jakaś rozrywkasmile
              • kocia_kotna Re: Wystartowałam ze szkołą rodzenia:-) 14.09.05, 21:22
                Gosiu, zobaczysz że będzie super! ja z Konefką się tam nie nudzimy a wiedzy
                jest naprawdę mnóstwo no i...super jest przekazywana!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka