kasia2121 Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 20:03 Witaj, mój Szmonek urodził się 2 lutego, więc jest troszeczkę młodszy. Czy twój dzidziuś już raczkuje, bo mój próbuje, ale raczej przypomina to pełzanie. Jak z siadaniem, bo mój szymon kombinuje, ale też nie potrafi sam usiąść. Pozdrawiam /kasia Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 21:51 Witajcie! Mój Dawid urodził sie 23 stycznia br, ma bezzębny usmiech, siedzi sam ale posadzony bo sam podnosi sie do pewnego poziomu i opada Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 21:53 chyba że sie czegos złapie to oczywiecie sie podciagnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka30 Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 21:56 przepraszam że sie tak rozdrobniłam ile wazą Wasze pociechy? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 22:58 Kasiu2121--Nikola już siedzi dosyc długo no i parę dni temu zaczeła raczkować w dobytku ma dwa zębole i śliiicznie tańczy kiedy włączy jej się muzyczkę.Mówi baba i czasem z tego wychodzi tata ))W łózeczku i nie tylko podciąga sie na kolanka i sobie tak stoi i krzyczy D Teraz dokładnie nie wiem bo 22 sierpnia wazyła 8.300 może juz jakies 9kg ma.A jaktam u waszych maluszków brzuszki wyglądają bo Niki ma duży będenek aż wystaje hehe,policzki tez niczego sobie..zresztącała tłusciutka jest,to pewnie dlatego ze prawie od początku była karmiona sztucznym mlekiem ( Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2121 Re: Styczeń-Luty 2005 04.10.05, 23:09 witaj, szymon też sam siedzi już od dawna, ma trochę kłopoty z samodzielnym siadaniem ale widzę że próbuje się podciągać i kombinuje. raczkuje od tygodnia, tylko zębów niet. nienależy do tłuścioszków, ale brzuszek mu nieco spuchł, na rączkach i policzkach pojawiły się sapaczki wygląda jakby trochę spuchł. zresztą jak każde dziecko w tym wieku. próbuje wstawać i podciąga się w łóżeczko, jeśli chodzi o mowę to zaczął od kaka chyba miało być tata, teraz cisza ale próbuje mama)) ku mojej radości... Odpowiedz Link Zgłoś
ata0904 Re: Styczeń-Luty 2005 10.10.05, 23:11 Witam wszystkich Moj Robsonik urodził sie 26.01.2005. Juz raczkuje i sam siada bez większego problemu. Wyrosły mój juz 2 zębiska, ale po co mu te zęby? Przeciez on tylko mleko z cycka popija pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justatczew Re: Styczeń-Luty 2005 11.10.05, 11:19 Moja Martynka ur.03.02.2005r.Jak narazie raczkuje ale do tyłu,posadzona-siedzi i czasami przewraca sie na boki.Jak śpią w nocy wasze pociechy?Moja niunia ostatnio często się przebudza i ryk(juz nie mam siły ani pomysłow by ustalic przyczyne)Wydaje mi sie ze boli ja brzuszek(ma wzdęcia).Czy podajecie swoim pociechom np. biszkopty,polizac lizaka?Może w zupie ktora jej daje nie powinnam dodawac selera,buraczka(po małym kawałku daje)?Poradzcie co moze byc przyczyna niespokojnych nocy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ata0904 Re: Styczeń-Luty 2005 11.10.05, 22:28 cześć Mój mały budzi sie w nocy raz ( góra dwa). Ale czasami jak jest mu za gorąco, to potrafi sie budzic nawet co półtorej godziny. Jednak otwarte okno w pokoju załatwia sprawę. Wiem też, że jak dzień jest bez kupy, to noc będzie raczej niespokojna. Na szczęście trawienie ma w miarę uregulowane, więc zdarza sie to raczej rzadko Ja Robsonowi dawałam do spróbowania wszystko, nawet kiełbasę z grilla, ale u niego cienko z jedzeniem: tylko cycek i cycek. Może nie dawaj córeczce selera? Słyszałam, ze powoduje uczulenia. A na wzdęcia bardzo dobry jest espumisan- córeczce mojej przyjciółki pomógł. Zażywa go regularnie i teraz nocki są spokojne. Czego i Wam zyczę. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 12.10.05, 11:26 Justatczew--> Moja Nikola urodziła sie 25.01 i od jakiegos czasu daje jej biszkopty i czasem nawet troche lizaka do polizania.Zresztą on wszystko chętnie jje i daje jej dużo nowych rzeczy.Ja równiez słyszałam żeseler uczula ale mojej małej nic po nim nie jest!!Poza tym to mieszkamy nawet blisko siebie bo ja jestem z Gdańska a Ty z Tczewa o ile sie nie myle?? Odpowiedz Link Zgłoś
justatczew Re: Styczeń-Luty 2005 12.10.05, 16:23 dzieki za odpowiedz. mieszkam w Tczewie(pracuje w Gdańsku,tzn.teraz jestem na urlopie wychowawczym.Moja Martynka też chętnie wszystko je.Spróbuje przy kolejnym gotowaniu nie dodawac selera i zobacze jak bedzie reagowac.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartolinka Re: Styczeń-Luty 2005 16.10.05, 18:24 kochane mamy! jest mi niesamowicie miło, że spotkałam Was - mamay które rodziłyście na przełomie stycznia i lutego tego roku!!! ja mojego tymoteusza udzodziłam 22 stycznia 2005 roku. tymek jest pogodny, bardzo zaradny a jego rozwój wyprzedza wiedzę i pomysły jego rodziców!!!! nie chcę żadnej mamy załamywać ale mój maluszek ma już 6 zębów, raczkuje wszędzie sam a dzisiaj pierwszy raz sam wstał w kojcu!!!przesyła buziaczki, robi "papa" i klaszcze(troszkę niezdarnie...w łapki. jest cudowny! "tata" mówił juz jakiś czas temu ale dopiero niedawno moje ucho usłyszało "mama", chodź jeszcze bez zrozumienia. piszcie kochane mamy, jak tam wasze maleństwa, jestem ciekawa, bo ani w rodzinie, ani u znajomych porównania nie mam - dzieci są albo bardzo duże (takie jak ja!hahaha) albo jeszcze ich nie ma....wszelkie porady mile widziane pozdrawiam szczęśliwa mama bartolinka z synkiem tymoteuszkiem bartolinka@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 16.10.05, 18:37 Ciesze się ze napisałaś Twój synek jest starszy od mojej Nikoli o 3dni. Niki ma dopiero dwa ząbki i równiez raczkuje,staje sama juz od jakiegos czasu.Codziennie woła mama i zdarza sie tez tata ale zadziej )Ucze robic jąpapa ale nie wychodzi ( Pewnie ślicznie to wygląda jak przesyła buziaczki )) Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
majka1976 Re: Styczeń-Luty 2005 19.10.05, 15:03 Witam mamusie i dzidziusie, ja urodziłam mojego synka w połowie lutego, dzień po tegorocznych Walentynkach.Moje cudo ma na imię Tymon, jest słodkim i kochanym chłopcem.15 października skończył 8 miesięcy, ma 4 ząbki, 5 w "drodze", od ponad 3 tygodni raczkuje jak mały samochodzik, siedzi stabilnie od 1,5 miesiąca, sam się podnosi do siadania i wstawania na nóżkach, na początku tylko w łóżeczku za szczebelki (od 6,5 m-ca), a teraz przesuwa się po meblach,od wczoraj przesuwa swoje krzeseło do jedzenia lub gazetnik, popycha przed sobą i idzie trzymając się."Tata","papapa" powtarza od miesiąca może 1,5, od jakiegoś czasu próbuje coś jeszcze, ale wychodzi mu tylko lub aż "dada".Oprócz tego macha czasem rączką na pożegnanie i zaczyna podrygiwać jak usłyszy melodię ze swojej zabawki.Uwielbiam go szalenie, jest moim skarbemi szczęściem, ale to nie tylko moje podejście do własnego dziecka.Pozdrawiam Was serdecznie papa Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 19.10.05, 16:14 bardzo szybko rozwija sie Twój maluszek,tak dużo juz potrafi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mega3 Re: Styczeń-Luty 2005 20.10.05, 12:00 Cześć dziewczyny. Z niektórymi mamami już się "spotkałam" na wątku Styczniowe pociechy 2005 Kuba urodził się 12 stycznia przez c.c. Jest ślicznym pyzatym blądaskiem z niebieskimi oczkami i 4 ząbkami. Umie sam siedzieć, kilka razy udało mu się samemu usiąść, podnosi się do wstawania trzymany za ręce, nie raczkuje (próbuje),za to doskonale pełza. Mówi mama, gryzie, pluje, szczypie i drapie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartolinka Re: Styczeń-Luty 2005 25.10.05, 11:09 witam ponownie! właśnie wczoraj wróciłam z małym ze szpitala.... tymoteusz miał niby tylko goraczkę, ale na 4 dzień doszły inne dolegliwości...wylądowalismy w piatek w szpitalu z podejrzeniem zapalenia opon mózgowych...co się strachu najedliśmy! ale koniec końców to tylko "zwykła" infekcja, która tak szybko i niebezpiecznie zawładnęła jego ciałkiem. przez co mały przestał raczkować, dzisiaj powiedział pierwsze słowo (od czasu wylądowania w szpitalu)i nieco stracił na wadze...MÓWIĘ WAM NIC CIEKAWEGO!!! w szpitalu niby atmosfera taka w miarę dobra: i czysto i miło...ale nie wyobrażam sobie,że zostawiłabym go tam samego!teraz własnie śpi słodko i spokojnie. powrócił do diety mlecznej - nic innego nie chce jesc. mam nadzieję, że wszystko to szybko minie! pozdrawiam was mamy dzieci styczniowo-lutowych (a szczególnie ciebie GOSIA - NIKOLA) I PILNUJCIE DZIECI JAK OKA W GŁOWIE - CHOROBOM POWIEDŹCIE NIE!!! pozdrawiam bartolinka Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 25.10.05, 11:24 Niki na szczęscie jeszcze nic nie podłapała!! Jak ma katarek to przezywam koszmar,w nocy mała budzi sie co chwilke i płacze bo ciezko jej sie oddycha Mam nadzieje ze w tą brzydką zime nic powarznego nie złapie.Cieszę sie ze wszystko dobrze z twoim malcem!!Pozdrawiam i duzo gorących buziaczków przesyłam na te chłodne jesienne dni Odpowiedz Link Zgłoś
mega3 Re: Styczeń-Luty 2005 25.10.05, 12:25 bartolinka cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło, ale musiałaś przeżyć i mały się nacierpiał. Wszystkiego dobrego i duuuużo zdrówka życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
madic Re: Styczeń-Luty 2005 30.10.05, 12:43 Kobity, chodźcie na forum Luty2005! Link poniżej. Styczniówek też trochę tam mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
bartolinka Re: Styczeń-Luty 2005 30.10.05, 22:02 dziękuję za troskę i dobre słowo!!! dzisiaj tymek zachowywała się normalnie, czyli tak jak przed pobytem w szpitalu(raczkował po całym domu,śmiał się, bił sobie brawo, wstawał w kojcu na nogi i nawet krzyczał "mama"...ale cały czas jestem z nim w domu.jest juz znacznie lepiej ale poczekam na oficjalne wyniki badania kontrolnego za 2 tyg... pozdrawiam bartolinka Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2601 Re: Styczeń-Luty 2005 30.10.05, 23:13 Mój synek urodził się 26 stycznia.Ma już 8 zębów, raczkuje jak szalony (urządzamy wyścigi), umie samodzielnie wstać np. przy kanapie, mówi mama, tata, baba, ale bez rozumienia.Nie mogę go nauczyć papa, bije brawo tylko wtedy, kiedy sam na to ochotę.Buziaki dla waszych pociech od Eryka. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 31.10.05, 08:57 eryk2601 ---> Moja Nikolka jest starsza od Twojego synka o jeden dzień.Ma tylko dwa zeby i równiez raczkuje,papa tez cięzko ją nauczyc ale czasem potrafi powtorzyc ) Tak jakTwój synek mówi mama i tata D Odpowiedz Link Zgłoś
0403.1978g Re: Styczeń-Luty 2005 31.10.05, 09:52 Witam. Mój synek Dominik urodził sie 4 lutego, jest bardziej ruchliwym dzieckiem,raczkuje jak torpeda, wstaje juz przy wszytskich meblach i powoli próbuje stać bez podparcia. Mópwi mama, tata, baba. bum bum, am am, daj...Od kilku dni robi papa i kosi kosi. Jest przecudownym dzieckiem, ale na moment nie usiądzie spokojeni pozdrawiamy wszytskie mamy i ich maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
lurien Re: Styczeń-Luty 2005 31.10.05, 19:26 Jest takie forum "Styczniowe mamusie 2005" bardzo aktywne, zapraszamy serdecznie forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26230 Odpowiedz Link Zgłoś
victorianie Re: Styczeń-Luty 2005 24.02.06, 13:55 witam mamy i pociechyMoj wiktorek urodzil sie 12 stycznia 2005.Bardzo szybko nam ten pierwszy roczek minal i juz z malego dzidzulka robi sie chlopczykWiki juz ladnie chodzi a nawet biega i ciezko go zlapac.Mawi mama tata baba ,pa pa mowi i kiwa,bo czyli bob budowniczy i po czyli po z teletubbies ..no i mama daa daa daa jak cos chce!!ozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
justynnka Re: Styczeń-Luty 2005 24.02.06, 14:28 witam moja córcia urodziła sie 14 lutego 2005. ma 8 ząbków,chodzi sama dość pewnie,biega bardzo szybko na czworaka,mówi :mama,tata,daj,nie,am,papa,baba. Ma długie włoski wiązane w kitki. Straszny z niej pieszczoch i ,,mamusiowa"córunia Odpowiedz Link Zgłoś
tercia3 Re: Styczeń-Luty 2005 27.02.06, 12:22 witam,mój synuś ur.14.02.2005 chodzi samodzielnie, ma osiem ząbków, posyła całusy, ślicznie tańczy,puszcza oczko, gdy chodzimy na spacery to on prowadzi wózek zamiast w nim siedzieć, sprintem schodzi z dużego łóżka,jest pogodny i odważny, strasznie wszystkich zaczepia.Uwielbia się przytulać. Na basenie bez zahamowań skacze do wody (oczywiście w rękawkach), jeździ samochodem po mieszkaniu wydając odgłos brumm, brumm, mówi mama, tata, baba, am, nie,nie. Jest łysy i wygląda jak miniaturka tatusia tylko 31 lat młodsza Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: Styczeń-Luty 2005 19.03.06, 00:43 Luciaki 2005 i okolice zapraszam na forum rowiesnikow forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24968 Odpowiedz Link Zgłoś