Dodaj do ulubionych

Styczeń-Luty 2005

02.10.05, 08:46

Obserwuj wątek
    • kasia2121 Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 20:03
      Witaj, mój Szmonek urodził się 2 lutego, więc jest troszeczkę młodszy. Czy twój
      dzidziuś już raczkuje, bo mój próbuje, ale raczej przypomina to pełzanie. Jak z
      siadaniem, bo mój szymon kombinuje, ale też nie potrafi sam usiąść.
      Pozdrawiam /kasia
      • ewulka30 Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 21:51
        Witajcie!
        Mój Dawid urodził sie 23 stycznia br, ma bezzębny usmiech, siedzi sam ale
        posadzony bo sam podnosi sie do pewnego poziomu i opada
        • ewulka30 Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 21:53
          chyba że sie czegos złapie to oczywiecie sie podciagnie
          pozdrawiam
          • ewulka30 Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 21:56
            przepraszam że sie tak rozdrobniłam
            ile wazą Wasze pociechy?
            • gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 02.10.05, 22:58
              Kasiu2121--Nikola już siedzi dosyc długo no i parę dni temu zaczeła raczkować w
              dobytku ma dwa zębole i śliiicznie tańczy kiedy włączy jej się muzyczkę.Mówi
              baba i czasem z tego wychodzi tata smile))W łózeczku i nie tylko podciąga sie na
              kolanka i sobie tak stoi i krzyczy big_grinD Teraz dokładnie nie wiem bo 22 sierpnia
              wazyła 8.300 może juz jakies 9kg ma.A jaktam u waszych maluszków brzuszki
              wyglądają bo Niki ma duży będenek aż wystaje hehe,policzki tez niczego
              sobie..zresztącała tłusciutka jest,to pewnie dlatego ze prawie od początku była
              karmiona sztucznym mlekiem sad(
              • kasia2121 Re: Styczeń-Luty 2005 04.10.05, 23:09
                witaj, szymon też sam siedzi już od dawna, ma trochę kłopoty z samodzielnym
                siadaniem ale widzę że próbuje się podciągać i kombinuje. raczkuje od tygodnia,
                tylko zębów niet. nienależy do tłuścioszków, ale brzuszek mu nieco spuchł, na
                rączkach i policzkach pojawiły się sapaczki wygląda jakby trochę spuchł.
                zresztą jak każde dziecko w tym wieku. próbuje wstawać i podciąga się w
                łóżeczko, jeśli chodzi o mowę to zaczął od kaka chyba miało być tata, teraz
                cisza ale próbuje mamasmile)) ku mojej radości...
    • ata0904 Re: Styczeń-Luty 2005 10.10.05, 23:11
      Witam wszystkichsmile Moj Robsonik urodził sie 26.01.2005. Juz raczkuje i sam
      siada bez większego problemu. Wyrosły mój juz 2 zębiska, ale po co mu te zęby?
      Przeciez on tylko mleko z cycka popijasmile pozdrawiam
    • justatczew Re: Styczeń-Luty 2005 11.10.05, 11:19
      Moja Martynka ur.03.02.2005r.Jak narazie raczkuje ale do tyłu,posadzona-siedzi
      i czasami przewraca sie na boki.Jak śpią w nocy wasze pociechy?Moja niunia
      ostatnio często się przebudza i ryk(juz nie mam siły ani pomysłow by ustalic
      przyczyne)Wydaje mi sie ze boli ja brzuszek(ma wzdęcia).Czy podajecie swoim
      pociechom np. biszkopty,polizac lizaka?Może w zupie ktora jej daje nie powinnam
      dodawac selera,buraczka(po małym kawałku daje)?Poradzcie co moze byc przyczyna
      niespokojnych nocy.Pozdrawiam
      • ata0904 Re: Styczeń-Luty 2005 11.10.05, 22:28
        cześćsmile Mój mały budzi sie w nocy raz ( góra dwa). Ale czasami jak jest mu za
        gorąco, to potrafi sie budzic nawet co półtorej godziny. Jednak otwarte okno w
        pokoju załatwia sprawę. Wiem też, że jak dzień jest bez kupy, to noc będzie
        raczej niespokojna. Na szczęście trawienie ma w miarę uregulowane, więc zdarza
        sie to raczej rzadkosmile Ja Robsonowi dawałam do spróbowania wszystko, nawet
        kiełbasę z grilla, ale u niego cienko z jedzeniem: tylko cycek i cycek. Może
        nie dawaj córeczce selera? Słyszałam, ze powoduje uczulenia. A na wzdęcia
        bardzo dobry jest espumisan- córeczce mojej przyjciółki pomógł. Zażywa go
        regularnie i teraz nocki są spokojne. Czego i Wam zyczę. pozdrowionka
        • gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 12.10.05, 11:26
          Justatczew--> Moja Nikola urodziła sie 25.01 i od jakiegos czasu daje jej
          biszkopty i czasem nawet troche lizaka do polizania.Zresztą on wszystko chętnie
          jje i daje jej dużo nowych rzeczy.Ja równiez słyszałam żeseler uczula ale mojej
          małej nic po nim nie jest!!Poza tym to mieszkamy nawet blisko siebie bo ja
          jestem z Gdańska a Ty z Tczewa o ile sie nie myle??
          • justatczew Re: Styczeń-Luty 2005 12.10.05, 16:23
            dzieki za odpowiedz. mieszkam w Tczewie(pracuje w Gdańsku,tzn.teraz jestem na
            urlopie wychowawczym.Moja Martynka też chętnie wszystko je.Spróbuje przy
            kolejnym gotowaniu nie dodawac selera i zobacze jak bedzie reagowac.pozdrawiam
    • bartolinka Re: Styczeń-Luty 2005 16.10.05, 18:24
      kochane mamy!
      jest mi niesamowicie miło, że spotkałam Was - mamay które rodziłyście na
      przełomie stycznia i lutego tego roku!!! ja mojego tymoteusza udzodziłam 22
      stycznia 2005 roku. tymek jest pogodny, bardzo zaradny a jego rozwój wyprzedza
      wiedzę i pomysły jego rodziców!!!! nie chcę żadnej mamy załamywać ale mój
      maluszek ma już 6 zębów, raczkuje wszędzie sam a dzisiaj pierwszy raz sam wstał
      w kojcu!!!przesyła buziaczki, robi "papa" i klaszcze(troszkę niezdarnie...smilew
      łapki. jest cudowny! "tata" mówił juz jakiś czas temu ale dopiero niedawno moje
      ucho usłyszało "mama", chodź jeszcze bez zrozumienia. piszcie kochane mamy, jak
      tam wasze maleństwa, jestem ciekawa, bo ani w rodzinie, ani u znajomych
      porównania nie mam - dzieci są albo bardzo duże (takie jak ja!hahaha) albo
      jeszcze ich nie ma....wszelkie porady mile widzianesmile
      pozdrawiam
      szczęśliwa mama bartolinka
      z synkiem tymoteuszkiem

bartolinka@NOSPAM.gazeta.pl
      • gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 16.10.05, 18:37
        Ciesze się ze napisałaś big_grin Twój synek jest starszy od mojej Nikoli o 3dni. Niki
        ma dopiero dwa ząbki i równiez raczkuje,staje sama juz od jakiegos
        czasu.Codziennie woła mama i zdarza sie tez tata ale zadziej smile)Ucze robic
        jąpapa ale nie wychodzi sad( Pewnie ślicznie to wygląda jak przesyła
        buziaczki smile)) Pozdrawiam!!
      • majka1976 Re: Styczeń-Luty 2005 19.10.05, 15:03
        Witam mamusie i dzidziusie, ja urodziłam mojego synka w połowie lutego, dzień
        po tegorocznych Walentynkach.Moje cudo ma na imię Tymon, jest słodkim i
        kochanym chłopcem.15 października skończył 8 miesięcy, ma 4 ząbki, 5
        w "drodze", od ponad 3 tygodni raczkuje jak mały samochodzik, siedzi stabilnie
        od 1,5 miesiąca, sam się podnosi do siadania i wstawania na nóżkach, na
        początku tylko w łóżeczku za szczebelki (od 6,5 m-ca), a teraz przesuwa się po
        meblach,od wczoraj przesuwa swoje krzeseło do jedzenia lub gazetnik, popycha
        przed sobą i idzie trzymając się."Tata","papapa" powtarza od miesiąca może 1,5,
        od jakiegoś czasu próbuje coś jeszcze, ale wychodzi mu tylko lub
        aż "dada".Oprócz tego macha czasem rączką na pożegnanie i zaczyna podrygiwać
        jak usłyszy melodię ze swojej zabawki.Uwielbiam go szalenie, jest moim skarbemi
        szczęściem, ale to nie tylko moje podejście do własnego dziecka.Pozdrawiam Was
        serdecznie papasmile
        • gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 19.10.05, 16:14
          bardzo szybko rozwija sie Twój maluszek,tak dużo juz potrafi!!!
          • mega3 Re: Styczeń-Luty 2005 20.10.05, 12:00
            Cześć dziewczyny.
            Z niektórymi mamami już się "spotkałam" na wątku Styczniowe pociechy 2005smile
            Kuba urodził się 12 stycznia przez c.c. Jest ślicznym pyzatym blądaskiem z
            niebieskimi oczkami i 4 ząbkami. Umie sam siedzieć, kilka razy udało mu się
            samemu usiąść, podnosi się do wstawania trzymany za ręce, nie raczkuje
            (próbuje),za to doskonale pełza. Mówi mama, gryzie, pluje, szczypie i drapie.
            Pozdrawiam

• bartolinka Re: Styczeń-Luty 2005 25.10.05, 11:09
      witam ponownie!
      właśnie wczoraj wróciłam z małym ze szpitala....sad
      tymoteusz miał niby tylko goraczkę, ale na 4 dzień doszły inne
      dolegliwości...wylądowalismy w piatek w szpitalu z podejrzeniem zapalenia opon
      mózgowych...co się strachu najedliśmy! ale koniec końców to tylko "zwykła"
      infekcja, która tak szybko i niebezpiecznie zawładnęła jego ciałkiem. przez co
      mały przestał raczkować, dzisiaj powiedział pierwsze słowo (od czasu
      wylądowania w szpitalu)i nieco stracił na wadze...MÓWIĘ WAM NIC CIEKAWEGO!!! w
      szpitalu niby atmosfera taka w miarę dobra: i czysto i miło...ale nie
      wyobrażam sobie,że zostawiłabym go tam samego!teraz własnie śpi słodko i
      spokojnie. powrócił do diety mlecznej - nic innego nie chce jesc. mam nadzieję,
      że wszystko to szybko minie! pozdrawiam was mamy dzieci styczniowo-lutowych (a
      szczególnie ciebie GOSIA - NIKOLA) I PILNUJCIE DZIECI JAK OKA W GŁOWIE -
      CHOROBOM POWIEDŹCIE NIE!!!
      pozdrawiam

bartolinka

• gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 25.10.05, 11:24
        Niki na szczęscie jeszcze nic nie podłapała!! Jak ma katarek to przezywam
        koszmar,w nocy mała budzi sie co chwilke i płacze bo ciezko jej sie oddycha sad
        Mam nadzieje ze w tą brzydką zime nic powarznego nie złapie.Cieszę sie ze
        wszystko dobrze z twoim malcem!!Pozdrawiam i duzo gorących buziaczków przesyłam
        na te chłodne jesienne dni smile
        • mega3 Re: Styczeń-Luty 2005 25.10.05, 12:25
          bartolinka cieszę się, że wszystko się dobrze skończyło, ale musiałaś przeżyć i
          mały się nacierpiał. Wszystkiego dobrego i duuuużo zdrówka życzę.
          • madic Re: Styczeń-Luty 2005 30.10.05, 12:43
            Kobity, chodźcie na forum Luty2005! Link poniżej. Styczniówek też trochę tam mamy!
          • bartolinka Re: Styczeń-Luty 2005 30.10.05, 22:02
            dziękuję za troskę i dobre słowo!!!smile dzisiaj tymek zachowywała się normalnie,
            czyli tak jak przed pobytem w szpitalu(raczkował po całym domu,śmiał się, bił
            sobie brawo, wstawał w kojcu na nogi i nawet krzyczał "mama"smile...ale cały czas
            jestem z nim w domu.jest juz znacznie lepiej ale poczekam na oficjalne wyniki
            badania kontrolnego za 2 tyg...
            pozdrawiam smilesmilesmile

bartolinka
    • eryk2601 Re: Styczeń-Luty 2005 30.10.05, 23:13
      Mój synek urodził się 26 stycznia.Ma już 8 zębów, raczkuje jak szalony
      (urządzamy wyścigi), umie samodzielnie wstać np. przy kanapie, mówi mama, tata,
      baba, ale bez rozumienia.Nie mogę go nauczyć papa, bije brawo tylko wtedy,
      kiedy sam na to ochotę.Buziaki dla waszych pociech od Eryka.
      • gosia.nikola Re: Styczeń-Luty 2005 31.10.05, 08:57
        eryk2601 ---> Moja Nikolka jest starsza od Twojego synka o jeden dzień.Ma tylko
        dwa zeby i równiez raczkuje,papa tez cięzko ją nauczyc ale czasem potrafi
        powtorzyc smile) Tak jakTwój synek mówi mama i tata big_grinD
        • 0403.1978g Re: Styczeń-Luty 2005 31.10.05, 09:52
          Witam. Mój synek Dominik urodził sie 4 lutego, jest bardziej ruchliwym
          dzieckiem,raczkuje jak torpeda, wstaje juz przy wszytskich meblach i powoli
          próbuje stać bez podparcia. Mópwi mama, tata, baba. bum bum, am am, daj...Od
          kilku dni robi papa i kosi kosi. Jest przecudownym dzieckiem, ale na moment nie
          usiądzie spokojeni pozdrawiamy wszytskie mamy i ich maluchów
    • lurien Re: Styczeń-Luty 2005 31.10.05, 19:26
      Jest takie forum "Styczniowe mamusie 2005" bardzo aktywne, zapraszamy serdeczniesmile
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26230
      • victorianie Re: Styczeń-Luty 2005 24.02.06, 13:55
        witam mamy i pociechysmileMoj wiktorek urodzil sie 12 stycznia 2005.Bardzo szybko
        nam ten pierwszy roczek minal i juz z malego dzidzulka robi sie chlopczyksmileWiki
        juz ladnie chodzi a nawet biega i ciezko go zlapac.Mawi mama tata baba ,pa pa
        mowi i kiwa,bo czyli bob budowniczy i po czyli po z teletubbies ..no i mama daa
        daa daa jak cos chce!!ozdrawiamy
        • justynnka Re: Styczeń-Luty 2005 24.02.06, 14:28
          witamwink moja córcia urodziła sie 14 lutego 2005. ma 8 ząbków,chodzi sama dość
          pewnie,biega bardzo szybko na czworaka,mówi :mama,tata,daj,nie,am,papa,baba.
          Ma długie włoski wiązane w kitki. Straszny z niej pieszczoch
          i ,,mamusiowa"córunia
          • tercia3 Re: Styczeń-Luty 2005 27.02.06, 12:22
            witam,mój synuś ur.14.02.2005 chodzi samodzielnie,
            ma osiem ząbków, posyła całusy, ślicznie tańczy,puszcza oczko,
            gdy chodzimy na spacery to on prowadzi wózek zamiast w nim siedzieć,
            sprintem schodzi z dużego łóżka,jest pogodny i odważny,
            strasznie wszystkich zaczepia.Uwielbia się przytulać.
            Na basenie bez zahamowań skacze do wody (oczywiście w rękawkach),
            jeździ samochodem po mieszkaniu wydając odgłos brumm, brumm,
            mówi mama, tata, baba, am, nie,nie.
            Jest łysy i wygląda jak miniaturka tatusia tylko 31 lat młodsza smile
    • pulpcik Re: Styczeń-Luty 2005 19.03.06, 00:43
      Luciaki 2005 i okolice zapraszam na forum rowiesnikow

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24968
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka