Dodaj do ulubionych

Przeziębienie

05.10.05, 09:52
Kochane, co mogę bezpiecznie zażyć na katar i ból gardła? Cholera, coś mnie
złamało i nie wiem, czym mogę się ratować. Wiem, że podobne wątki już się
pojawiały, ale jakoś nie mogę ich odnaleźć - może chociaż linka zapodacie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kk_pysiak Re: Przeziębienie 05.10.05, 10:27
      Na ból gardła możesz wziąć Tantum Verde,

Powrotu do zdrówka

Kasia
      • konefka29 Re: Przeziębienie 05.10.05, 10:31
        Mi na bol gardla i przeziebienie pomaga mleko z miodem (duzo i prawdziwy)) i
        czosnkiem (duzo). Najlepiej pic to wieczorem, a potem wygrzac sie w lozeczku.
        • konefka29 Re: Przeziębienie 05.10.05, 10:31
          oczywiscie to mleko ma byc gorace!!!
          • r.kruger Re: Przeziębienie 05.10.05, 10:40
            mleko nim dodamy miód musi troszke ostygnąć po gotowaniu-inaczej tracimy połowe
            wartości miodu !!!
            No ja juz ponad tydzień z przeziębieniem,ale katar ustępuje po inhalacjach z
            rumianku, na gardło faktycznie tantum verde
            i chlebek z czosnkiem
          • anulla1 Re: Przeziębienie 05.10.05, 10:44
            Na katarek i przeziębienie- możesz brać- wapno, wit. c , rutinoscorbin, ja
            na ból gardła też zarzywałam tentum verde. A rozgrzewająco herbatkę z sokiem
            malinowym. Niegdy nie piję mleka z modem, to prawda że mocno rozgrzewa, ale
            rogrzany mód podrażnia struny głosowe i krtań- mój laryngolog mi mocno odradza
            ten specyfik.
            Pozdrawiam wracaj do zdrowia
            Ania
    • estellle Dziękuję 05.10.05, 11:02
      Jak zwykle jesteście niezastąpione. Zaraz rozpoczynam akcję ratunkową wink
      • gardenia76 Re: Dziękuję 05.10.05, 11:56
        Nie wiem, jak rutinoscorbin, mnie gin powiedział, że nie, bo rutyna źle wpływa
        na naczynia w łożysku. Ale nie jestem pewna, czy to nie dotyczy tylko
        pierwszego trymestru, bo wtedy mi to mówił. Na wszelki wypadek lepiej sprawdzić!
        • gardenia76 Re: Dziękuję 05.10.05, 12:01
          Na pewno można rozgrzewać się amolem - wcierania, inhalacje itd. U mnie działa
          skutecznie, chociaz krótko, na ból pleców i gardła.
          • estellle rutinoscorbin 05.10.05, 12:08
            Wiem, że mogę brać, bo zażywałam profilaktycznie za zgodą lekarza. jak widać nie
            pomogło......
    • swietlik111 Re: Przeziębienie 07.10.05, 09:21
      Hej estellko smile
      jak się czujesz? mnie też dopadło przeziębienie okropne, katar nie daje spać,
      boli mnie głowa, zatoki, gardło i jestem strasznie rozbita... Całą ciążę nic a
      tu pod koniec... I tak mnie wszystko naraz zaskoczyło..., brzucho
      pobolewa... sad(( twardnieje jak chodzę... źle mi sad

swietlik111
      • estellle Świetliku 07.10.05, 12:54
        Czuję się okropnie. Żeby było śmieszniej - już od trzech lat nie byłam nawet
        leciutko zaziębiona, a tu nagle taka niespodzianka. jestem trochę zła na siebie,
        bo uparłam się, żeby zrobić staż jeszcze przed porodem. udało się, dzisiaj
        skończyłam, ale ogólnie padam na pysk. Źle mi strasznie. Jestem zwyczajnie
        zmęczona fizycznie. I mam obsesję, że ten katar zaszkodzi Filipowi, a zwłaszcza
        będzie przeszkadzał podczas porodu. Obym się wykurowała do tego czasu.
        Ja też mam straszne twardnienia brzucha - pewnie od wysiłku, bo więcej chodziłam
        przez ostatnie dwa tygodnie. Ostatnio w metrze weszłam po schodach i myślałam,
        że płuca razem z sercem wypluję.
        Życzę zdrówka, świetliku, obyśmy szybko wyzdrowiały!
        Ps. A stosowałaś jakieś specyfiki? Pomogło Ci coś?
        • swietlik111 Re: Świetliku 07.10.05, 13:33
          ja też chciałabym bardzo zdążyć wyzdrowieć... nie wyobrażam sobie rodzić z
          takim katarem, oddychać się nie da nawet... no i człowiek gorzej się goi... sad

biorę tylko witaminę C, piję sok malinowy i wodę z miodkiem i w sumie to
          tyle... na szczęście nie mam gorączki (odpukać)

swietlik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka