Dodaj do ulubionych

O zgrozo - co z dentystą

07.10.05, 16:17
Za tydzień idę do dentysty, bo zobaczyłam na zębie to, czego nie chciałam
zobaczyć, czyli dziurę. O zgrozo - dentysta coś strasznego. Powiedzcie mi czy
w 33 t. (wtedy będzie już końcówka 34 tc) można brać znieczulenie czy raczej
nie? Moja pani doktor powiedziała, że już można, ale ja nadal obawiam się
znieczulenia. I jeszcze jedno jak będzie chciała mi zatruć ząbka czy godzić
się na to? Czy może ta trutka jakoś źle wpłynąć na moje maleństwo? Czy po
prostu odłożyć dentystę na później, czyli po porodzie? Cholewcia boję się!!!
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: O zgrozo - co z dentystą 07.10.05, 16:30
      Jak lekarz ci powiedział, że można, to napewno można. Dostaniesz znieczulenie
      miejscowe, które nie sięga przecież nawet do drugiego policzka, a co dopiero do
      dziecka. A po porodzie nieprędko znajdziesz czas i siły na dentystę. Idź teraz.
      • kasia_b101 Re: O zgrozo - co z dentystą 07.10.05, 16:36
        W ciąży trzeba leczyć zęby, bo bakterie z zepsutego zęba mogą się przenieść do
        dzidziusia. Ja miałam wyrywanego zęba w 6 miesiącu sad bo nie chciałam leczenia
        kanałowego (nie wytrzymałabym tyle czasu na fotelu), dostałam zastrzyk i nie
        było problemu. Oczywiście najpierw upewniłam się u gina a później u dentysty
        czy mogę dostać zastrzyk. Okazało się, że oczywiście tak. Najgorzej jest jak
        znieczulenie puści i nie można brać leków sad(((((((((( Wyłam przez tydzień!!!!
        Ale warto było, bo ból minął i koniec problemów. Idź więc jak najszybciej do
        dentysty. Powodzenia smile
        Kasia i dzidzia 36tc
    • farpakon Re: O zgrozo - co z dentystą 07.10.05, 16:42
      wlasnie wrocilam od dentysty. niestety, w ciazy nie moglam miec rentgena, wiec tylko mi zaleczyl zeba, a na pelne zabiegi wroce po porodzie. oczywiscie mialam znieczulenie, nie szkodzi dziecku.
      w I ciazy tez leczylam zeby, znieczulenie bylo zawsze. jest to bezpieczne.
      co do lekow, to paracetamol jest bezpieczny. w rozsadnych dawkach oczywiscie.
      idz lepiej teraz niz potem. bedziesz miala problem z glowy, przynajmniej czesciowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka