pszczolka2 09.10.05, 10:50 już robione??? Mnie czeka to badanie 28.10, mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze Pytam bo chciałabym się dowiedzieć, jak długo trwa itd... Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dollores1 Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 09.10.05, 11:48 Witam, ja miałam robiony w poprzedniej ciąży test PAPPA - trwa tyle ile pobranie krwi a na wynik czekałam ok. tygodnia, ale wiem że bardzo wiele miast wysyła wyniki do Łódzi, a ja tu własnie mieszkam. Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 09.10.05, 22:41 Troszkę poplątałam w poprzedniej wypowiedzi Nie wyniki wysyłane są do Łodzi, tylko próbka krwi do badania, w Łodzi przeprowadzane są testy na podstawie tej próbki. Test PAPPA określa ryzyko urodzenia dziecka z zespołem Downa oraz z zespołem Edwardsa. Jeśli masz jeszcze jakies pytania na ten temat to chętnie odpowiem, bo lekarz do którego chodze na usg wykonuje jako jeden z nielicznych (a może jedyny?) w Polsce tego typu badania. Odpowiedz Link Zgłoś
monisku32 Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 10.10.05, 07:45 jakie badania wykonuje ten Twoj lekarz? przeciez przeziernosc karku to standard... a PAPPA jest z krwi... moze czegos nie zrozumialam... ide do lekarza 18.10, wtedy zleci mi kolejne badania - w tym usg na pewno, moze mam o co poprosic? Odpowiedz Link Zgłoś
dollores1 Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 10.10.05, 16:12 Lekarz (dr Lech Dudarewicz) do którego chodzę i chodziłam w poprzedniej ciąży na usg jest ginekologiem położnikiem, ale specjalizuje się również a może przede wszystkim w genetyce. Pracuje w zakładzie Gentyki Instytuty CZMP. To on wykonuje m.in. testy PAPPA (próbki krwi wysyłane są do niego do Łodzi) bo ma certyfikat uprawniający go do tego typu badań. Oprócz tego wykonuje pełne usg genetyczne. Badanie przezierności karku to standardowe badanie przy okazji zwykłego usg. Jeśli interesują cię szczegóły to zerknij sobie na jego stronę interentową: www.genetyka.hg.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 10.10.05, 09:46 Witaj i dziękuje za odpowiedz. Wiem jakie badania są wykonywane, pytanie dotyczyło jak długo trwa a też nie sądze, żeby to tylko Twój lekarz wykonywał je. Ja lecze się w Klinice Leczenia Niepłodności i Diagnostyki Prenatalnej, a lekarz który wykona Mi to badanie to Dr.Grettka, jeden z tych co operowali w Bytomiu kobiete w ciąży czyli na płodzie, tak więc jest pewnie (wyjątkowy hihi). Ale raz jeszcze dziękuje bardzo Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 09.10.05, 12:28 Dziękuje i czekam na więcej wypowiedzi Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
nitkanitka Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 09.10.05, 14:18 Ja w czwartek miedzy 16:00-20:30 będę miałą pobieraną krew na PAPPA na Łuckiej. Faktycnzie wysyłają do Łodzi. A USG z przeziernością karku będę miałą 21.10. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 10.10.05, 10:46 Dziewczyny, mam pytanie. Jak jest z badaniami prenatalnymi, każdy lekarz je zleca czy trzeba o nie specjalnie poprosić? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: agus-ka:) 10.10.05, 10:49 U mnie w Klinice lekarze robią każdej pacjentce. Nie mam pojęcia jak jest gdy chodzi się do przychodni, czy też do prywatnego gabinetu. Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
nitkanitka Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. Która miał 10.10.05, 12:59 Jeszcze tylko dodam, że PAPPA na Łuckiej kosztuje 300 PLN a w Novum 500 PLN - mam na myśli samo pobranie i zbadania krwi! Odpowiedz Link Zgłoś
gitka5 Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. kiedy ???? 13.10.05, 20:24 czołem dziewczyny, w ktorym tyg. ciazy najlepiej robic test PAPPA? pozdorionka Aga Odpowiedz Link Zgłoś
nitkanitka Re: Badanie prenatalne - NIEINWAZYJNE. kiedy ???? 13.10.05, 21:17 Mnie poinformowano, że między 11 a 13 (miałam dziś pobieraną krew jestem w 12 tc). Za 10 dni mam wyniki... Odpowiedz Link Zgłoś