Dodaj do ulubionych

4 tc a zarodka brak :(((

12.10.05, 13:00
Bardzo proszę o odpowiedź czy rzeczywiście w 4 tc zarodek może byc jeszcze
niewidoczny na badaniu USG? Z samym pęchcerzykiem jest wszystko ok,
umiejscowił się tam gdzie trzeba i ma 1,5 mm.
Tak bardzo pragnęłam tej ciązy a teraz tak bardzo się boje....
Obserwuj wątek
    • monikajacka Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:03
      to wyliczony tydzień ciąży od OM czy typowany wiek zarodka.Dlaczego poszłas na
      to Usg tak wcześnie i czy było dopochwowe?Ja miałam wczoraj 1Usg wg OM
      9t4d.Nie martw sie na zapas bo nerwy baaaaaaaaardzo szkodzą bobaskowi smile
      Monika
      • monikajacka Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:04
        pomyliła sie 9t2d
        • malina_wawa Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:20
          Lekarz kazał mi przyjśc i upewnić się ze rzeczywiście jest to ciąża i że
          wszystko jest ok, uspokajał mnie też że może jeszcze nie widziec zarodka bo
          jest za wczesnie, ale w necie pisza ze w 4 tc ma juz ok 1-2 mm a lekarz na USG
          widział tylko jajo płodowe. Kolejne USG mam za 2 tyg. NIe wiem jak wytrzymam
          ten czas...
          • myszka_25 Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 22:23
            hej!nie martw sie na zapas!ja tez tak mialam i musialam czejac 2 tygodnie-
            najdluzsze w moim zyciu!!!ale oplacilo sie smilew 6 tygodniu bylo juz widac
            malenstwosmile)))zobaczysz u ciebie tez tak bedzie.zajmij sie czyms zeby ciagle o
            tym nie myslec bo zwariujesz!najwazniejsze zeby myslec pozytywnie!buzka
            • malina_wawa Re: 4 tc a zarodka brak :((( 13.10.05, 09:53
              Droga Myszko!
              Widzę że doskonale mnie rozumiesz. Dziekuje za ciepłe słowka. Masz rację będą
              to najdłuższe 2 tygodnie w moim zyciu. Najchetniej podłaczyłabym się pod USG na
              24h i obserwowała czy widac juz dzidziusia smile)) i chyba rzeczywiście zaczynam
              wariować ...
        • smok18 Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:23
          4 tydzień to rzeczywiście bardzo wczesnie.Ja też żle liczyłam tygodnie ciąży i
          na poczatku w usg dopochwowym było tylko widac pęcheżyk i taką jasną aureolke w
          środku.Ginka kazała,jak to okresliła w karcie"potwierdzic żywotność za 10
          dni".Po tych 10 dniach juz był zarodek i biło mu serduszko.Także głowa do
          góry,te fasolki rosna w zastraszającym tempie.
    • mimoooza Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:17
      Nie martw się, badanie rzeczywiście było bardzo wcześnie. Jeśli to 4t od OM,
      to ogóle jeszcze nie ma szans, żeby zobaczyć coś więcej oprócz pęcherzyka, a
      jeśli od poczęcia, to w sumie też wcześnie - mój gin, który jest dobrym specem
      od USG mówi, że tak naprawdę można coś powiedzieć dopiero gdy badanie jest
      robione powyżej 6 tyg. od poczęcia. Poza tym wiele zależy i od jakości sprzętu,
      i od specjalisty. Ciesz się, że pęcherzyk jest dobrze umiejscowiony!
      Pozdrawiam i nie stresuj się!
      • gitka5 Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:23
        nie martw sie. ja zglosilam sie do lekarza z bolami brzucha, zatrzymana
        miesiaczka, dodatnim testem ciazowym. lek. mnie zbadal zrobil usg i powiedzial
        ze mu sie nijak ciaza nie bada. test na krew znowu wyszedl pozytywny ale
        b.b.b.b.b. niski. kolejne usg zrobilismy po 1 tyg i juz dzidzie bylo widac.
        wstrzymaj sie z nerwami - jeszcze za wczesnie.papa.
      • malina_wawa Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:26
        Droga Mimoozo!!!
        Bardzo dziekuję Ci za ciepłe słówka. Rzeczywiście masz rację muszę cieszyć się
        z dobrego pęcherzyka, bo to ze jestem w ciązy jest już cudem smile) gdyz miałam
        problemy z zajściem w ciąże. chyba dlatego jestem tak bardzo przewrażliwiona...
    • olutek_m Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:27
      Nie martw się. Ja równiez robiłam USG po 4 tygodniu. Widziała pecherzyk ciążowy
      bez zarodka. Po dwóch tygodniach zobaczyłam moje malenstwo. Może miałas później
      owulacje i ciąża jest młodsza niż sądzisz. U mnie się to sprawdziło!!!
      Pozdrawiam!
      • monikajacka Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:32
        Malina widzisz,że masz w nas wsparcie teraz pedz na spacer wypocznij i nie
        wczytuj sie w smutne posty na innych forach!!!Dbaj o siebie i bobaska smile)
        • malina_wawa Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:38
          Moniczko!
          Po przeczytaniu Twoich słów aż łezki mi popłynęły smile) Z checia bym poszła na
          spacerek ale musze jeszcze siedziec w pracy a do tego znowu mdłości mi wracają :
          (((
          Ale rzeczywiście mam w Was cudowne wsparcie, za ktore bardzo Wam dziękuję. Juz
          mi lepiej.
          Wy też dbajcie o siebie i o Wasze maleństwa !!!!!
          • martka.b Re: 4 tc a zarodka brak :((( 12.10.05, 13:59
            no to jeszcze ja się dopiszę.. W 6 tyg wg OM byłam na USG. I.. zobaczyłam tylko
            pęcherzyk. W tą sobotę jadę i mam nadzieję że zobaczę serduszko, bo minęły
            własnie 2 tygodnie. Bądź dobrej myślismile Ja te 2 tygodnie siedzę na zwolnieniu i
            mam duuuużo czasu na myslenie, ale myslę pozytywnie. Będzie dobrze!
    • o_tuska malinko :) 13.10.05, 13:10
      Malinko
      Sopokojnie, to co można przeczytac w necie zawsze trzeba przesiać przez swoje
      sitko - bo każda ciąza jest inna - autorytetem dla Ciebie powinien być lekarz
      bo to on Cię bada zna Twoje ciałko i brzuszek i jest specjalitą.
      Ja poszłam w 6 tyg od OM a okzazało się że wedle wielkości pęcherzyka to 4t i 4
      dzień a po ostatniej wizycie wszystko się wyprostowało - na poczatku maiłam
      stracha ale postanowiłam zaufać mojej gince
      Wiem co czujesz bo pierwsze zapłodnienie sie nie powiodło i pecherzyk był
      dziwny i cóż popracowaliśmy jeszcze trochę i jestem już w 11t
      Głowa do góry i koniecznie daj nam znać jak poszło bo pewnie czekasz na
      następna wizyte.papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka