Dodaj do ulubionych

Avon - przeterminowane kosmetyki????

16.03.06, 11:22
Nigdy nie kupowałam kosmetyków poprzez firmy wysyłkowe typu Avon , Oriflame,
ale ostatnio się skusiłam. Zamówiłam w Avonie żel do mycia twarzy, maseczkę i
błyszczyk do ust. Niestety nie wiem jaką mają datę ważności... Jest co prawda
napisane, że po otwarciu nadają sie do użytku przez 12 m-cy, ale nie ma daty
ważności. Na zgrzewach tubek odkryłam jakieś cyferki, ale jeśli to daty to
wskazywałyby na rok 2005 np. Z111105.
Sama nie wim co mam myśleć, boję się,że kosmetyki mogą być przeterminowane i
mnie uczulą. Czy ktoś mógłby minie oświecić? A może macie podobny problem?
Obserwuj wątek
    • Gość: kajka Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.pronet.lublin.pl 16.03.06, 11:44
      Muszę przyznać,że nigdy nie uzywałam
      Avonu, ale moja koleżanka ma ten sam problem.
      • Gość: madzialena Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.gorzow.mm.pl 16.03.06, 12:00
        kobiety kobiety, z ta data na zgrzewce to jest tak ze to jest data
        wyprodukowanie kosmetyku i od tej daty liczy sie np 3 lata na zdolnosc do uzycia
        albo tak jak jest napisane ze od momentu twarcia 12 miesiecy, nie ma sie czego
        bac...
        • Gość: lili Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.top.net.pl 19.03.06, 17:03
          tak,to data produkcji kosmetyku,potwierdzam,to raczej solidna marka
    • Gość: niebieska sukienka Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.it-net.pl 16.03.06, 12:16
      Data wygląda na dobrą, ale ja i tak już nie ufam datom, sama spotkałam się z
      oszustwem chociaż data była dobra, po zapachu poznałam przeterminowanie gdy
      kupiłam krem w . Krem uczulił mnie strasznie a dodam,że miałam taki sam
      wcześniej i gdy mi się skończył kupiłam nowy słoiczek. Tego nie udowodnisz czy
      przeterminowany. Nie polecam firmy Yves Rocher, natomiast w Avonie jeszcze się
      nie spotkałam z przekrętem.
      • Gość: ewk@ Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:27
        Avon jest the best a kosmetyki zawsze świeże!!!
        • cienmotyla Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? 16.03.06, 20:32
          w avonie sa fajne, smacznie pachnace balsamy irózne płyny...
          perfumy to little black dress sa zajebiste a takie rzeczy na tradzik czy cos to
          do kitu:PP
    • Gość: etna Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 23:13
      sama byłam konsultantka avonu,nadal sa nimi moje koleżanki...kosmetki moim
      zdaniem sa ok.i nie mowie tego dlatego ze bylam konsultantka a nie jestem nią
      juz z braku czasu.Spróbowalam wiele kosmetykow tej firmy i zawsze bylam
      zadowolona,szczegolnie polecam żele pod prysznic,balsamy,perfumy.Zele sa
      gęste,slicznie pachną,i starczają na długo sa bardzo wydajne z powodu swojej
      gestosci czego brak innym markom a zel starcza na kilka dni,podobnie balsamy
      wiele nut owocowych ,kwiatowych .Perfumy bardzo ładnie pachnące i rzeczywiscie
      zapachy dlugo sie utrzymuja,mowie o tych troszke drozszych okolo 50 zl. typu
      far away,rare gold.Kremow na zmarszczki nie probowalam wiec nie doradze czy sa
      skuteczne,lakiery do paznokci.....hmm zawiodlam sie kilka razy na
      kolorze,czasami inaczej wygląda w katalogu inaczej na zywo/chodzi mi o
      intensywnosc koloru/Ogólnie kosmetyki sa ok.zawsze dobrze zamkniete,swieze i
      profesionalne.Polecam rowniez szampony do wlosow,rowniez gesta konsystencja i
      na kazda kieszen.Choc juz nie jestem konsultantką to nadal kupuje od innych
      osób nie ktore kosmetyki do ktorych sie przyzwyczailam,typu zele pod
      prysznic,perfumy.Nie zgodze sie ze kosmetyki do typu cery trądzikowej sa
      zle,wrecz przeciwnie-ja uzywaz maseczki peel-off i pilingu z serii Clearskin,śą
      swietne pory oczyszczone,skora gładka,przy regularnym stosowaniu cera
      gładziutka jak u niemowlaczka:).........natomiast inne zdanie mam na temat
      Oriflame-nie lubie,strasznie drogie,malo ml. kosmetykow i to w kazdej
      dziedzinie-czy makijaz,czy cialo,czy wlosy.
    • Gość: anka Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 01:01
      KOSMETYKI AVONU SA WAZNE PRZEZ 3 LATA
      • all_she Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? 19.03.06, 17:00
        ja slyszalam ze one sa testowane na zwierzetach...i porownujac avon do oriflame
        to sadze ze avon jest gorszy
        • Gość: redaa Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.met.pl / 217.153.166.* 20.03.06, 00:13
          nie sa testowane na zwierzetach, nie niszcza warstwy ozonowej, opakowania moga
          byc przetwarzane. to o testowaniu na zwierzakach to taka stara plotka.
    • majka189 Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? 20.03.06, 13:37
      Wielkie dzieki wszystkim, którzy odpisali na mojego posta :)))
      Rzeczywiście kosmetyki są super - sczególnie maseczka nawilzająca. Nic nie
      uczula i bardzo sie cieszę!
    • Gość: paulina Re: Avon - przeterminowane kosmetyki???? IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 20:37
      na kosmetykach avonu jet podana ich data produkcjim od tej daty ważność jest przez 3 lata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka