Dodaj do ulubionych

Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:)

17.10.05, 14:03
Moja jest to pierwsza bardzo długo wyczekana ciążasmile
Mężatka od 7 lat, a lat mam 28smile

Pozdrawiam,Ola
Obserwuj wątek
    • mika113 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 14:08
      Super pomysl, mialam wlasnie cos w tym stylu zaproponowac!
      Latek mam 30, to moja pierwsza ciaza smile) Od pewnego czasu rodzinka zaczela sie
      niepokoic, ze moze z nami cos nie tak, bo malzenstwem jestesmy juz 6 lat!
      • anikula Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 03.11.05, 11:34
        to moja druga ciaza (pierwsza stracilam w 9 tyg), mam 25 lat i mam nadzieje ze
        tym razem wszystko bedzie dobrze. pozrdawiam
    • nitka111 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 14:12
      Mam 30 lat, pięć lat po ślubie. Dwa tygodnie po pierwszej rocznicy ślubu
      urodził się synek, dzisiaj już czterolatek smile. A o drugiej ciąży, po dwóch
      latach starań, dowiedziałam się w sam raz na piątą rocznicę. smile
      • kkatie Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 14:21
        2 lata po slubie, druga ciaza. 26 lat.
        ale jestem mlodziuszek wink
      • lsc Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 14:24
        smile)
        Jesteśmy małżeństwem od 8 lat, mamy po 31 lat. Przez parę ładnych lat
        poszaleliśmy, popracowaliśmy, poimprezowaliśmy i zwyczajnie pobyliśmy tylko we
        dwoje wink
        Od 1,5 roku jesteśmy szczęśliwymi rodzicami małej dziewczynki a teraz czekamy
        na drugą pociechę. Chcieliśmy aby różnica wieku nie była duża i tak też się
        stanie smile
        Pozdrawiamy
    • olutek_m Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 14:46
      Mam 21 lat. Mężatką jestem 2 lata. Jest to moja pierwsza ciąża.
      • mia80 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 15:11
        25 lat, pierwsza ciąża, mężatka od roku
        • martimarti Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 15:44
          29 lat, mężatka od 4 lat, pierwsze dziecko ma już 19 miesięcy.
          I córeczka i Brzusio zapalnowane, problemy były przy zajściu - kilka miesięcy
          podejść, ale w końcu się udało.
          Z wychowawczego przejdę na macierzyński, nie chciałam w międzyczasie wracać do
          pracy, tylko jak już dwójeczkę odchowam.
          Zresztą latka lecą... wink
          • 1979ju Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 16:15
            26 lat, mężatka od 5 lat. To nasze pierwsze bardzo upragnione i długo
            wyczekiwane maleństwo.

Pozdr, Asia - 11 t.c.
          • lsc Re: martimarti :) 17.10.05, 17:12
            Dostrzegam podobieństwo smile
            Moja córeczka - kwiecień 2004 (to blisko marca), brzuszek - maj 2006.
            No a moja córeczka jest Twoją imienniczką smile)))
            Pozdrawiam
            • martimarti Do lsc 17.10.05, 22:41
              Podobieństwo fajne wink
              Ale Martusia to nie imię moje tylko córeczki, więc pdobieństw jeszcze więcej wink
              Zaraz ziornę z ciekawości na listę, z jakiego jesteś miasta.
              Z Krakowa na pewno nie, bo bym pamiętała, ale ciekawa jestem wink
              • lsc Re: Do martimarti 18.10.05, 12:40
                No niestety trochę daleko ten Szczecin od Krakowa wink
                Ale pogadać możemy przecież zawsze smile
                moje gg 3207782
                Pozdrawiam
        • fodrossi Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 10:13
          33 lat,trzecia ciąża(niestety,pierwsza zakończyła się smutno)-jestem mamą
          pięcioletniego Bruna.Mężatka od lat siedmiu,ale nasz staż jest znacznie
          dłuższy,parą jesteśmy już 16 lat!
    • k_maja Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 16:26
      29 lat, pierwsza ciąża - zaczęliśmy się starać tuż po pierwszej rocznicy ślubu i
      od razu się udało smile)
    • allice80 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 16:58
      Ja mężatka od ponad 3 latek a mam 25lat.Mam już córeczkę Weronikę (2 latka)a
      teraz jestem w upragnionej kolejnej ciąży (jedno maleństwo starciłam w kwietniu
      tego roku 7tydz.) Jestem teraz pełna optymizmu i niemoge sie napatrzec na mój
      sporawy już brzuszeksmile
      • beata.londyn Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 17:17
        Ciesze sie ze nie tylko ja zaplanowalam drugiego bobasa w tak mlodym wieku,
        wszyscy sie dziwia wink) - uklon do kkatie i allice smile
        Mam 25 lat (od 2 tygodni...)
        Moj synek w grudniu skonczy 3 latka
        Po slubie 2,5 roku
      • kkatie Beatko :)) 18.10.05, 09:30
        ciekawe czemu sie wszyscy dziwia, prawda? wink
        ja obie ciaze mialam dokladnie zaplanowane, uwazam ze teraz jest
        najodpowiedniejszy czas. pozniej jak odchowam dzieciaczki chce wrocic do pracy.
        a ten moment zycia uwazam za najodpowiedniejszy na dzidzie.
        Beatko, czy Twoj nick swiadczy o tym, ze mieszkasz w londynie?
        moja szwagierka wyjechala tam do swojego meza z coreczka miesiac temu. on juz
        tam jest prawie dwa lata.
        bardzo za nia tesknie sad
        jesli masz ochote pogadac, podzielic sie jakimis doswiadczeniami, moze napisz
        do mnie na gazetowego big_grin
        pozdrawiam
        • beata.londyn Re: Beatko :)) 18.10.05, 13:02
          Nie da sie tego ukryc, tak mieszkam w Londynie od prawie 4 lat. Twoja
          szwagierka na pewno teskni jeszcze bardziej, dobrze to znam... A moze wiesz w
          jakiej dzielnicy Londynu mieszka?
          Ja musze sie przyznac, ze Oskar nie byl planowanym dzieckiem i niezle nam
          pomieszal plany, no ale bardzo sie z tego ciesze. Drugie dziecko zostalo przez
          nas zaplanowane smile, i to wszystkich bardzo dziwi.
          Pozdrawiam i zycze duzo zdrowka smile
      • anuska.pl allice80 :) 18.10.05, 11:21
        Witam,
        ja mam 26 lat, jestem mężatką od ponad 3 lat, mam 2,5 roczną Marysię, teraz
        jestem w drugiej ciąży (rok temu straciłam fasolkę w 9 tygodniu).
        Allice nie uważasz że wiele nas łączy??? Skad jesteś, ja z W-wy.
        Super wątek, pozdrawiam wszystkie majóweczki.
        Ania
        • allice80 Re: allice80 :) 19.10.05, 13:09
          anuska, ja jestem z Poznania i rzeczywiscie mamy podobny życioryssmile
          pozdrawiam!!!
    • pszczolka2 Re: NO TO ZNAMY SIĘ JUŻ TROSZKE WIĘCEJ:))) 17.10.05, 17:41
      Super, bardzo się ciesze, za taki fajny odzewsmile
      Mam nadzieje, że do maja jeszcze dużo więcej się o sobie dowiemy.
      Bardzo miło jest Mi Was lepiej poznawaćsmile))

Pozdrawiam,Ola
      • martka.b Re: NO TO ZNAMY SIĘ JUŻ TROSZKE WIĘCEJ:))) 17.10.05, 17:59
        mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża - wyczekiwana. Jesteśmy ponad rok po ślubiesmile
      • beata.londyn Re: NO TO ZNAMY SIĘ JUŻ TROSZKE WIĘCEJ:))) 17.10.05, 18:00
        mialas fajny pomysl z tym watkiem, choc niektore sprawy sie czasem powtarzaja,
        to przynajmniej jest latwiej zapamietac kto jest kto smile
        A i jestem za watkiem ze zdjeciami, tylko sie tak zastanawiam ile babek z
        naszego forum bedzie chcialo sie pokazac?? No mam nadzieje ze w miare
        powiekszania sie brzuszkow powiekszy sie tez liczba zdjec, w sumie to na razie
        nie ma co pokazywac - ale jak sie troszke zaokrąglą to kto wie...
    • mimoooza Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 18:05
      Pierwsza ciąża, mamy po 27 lat i jesteśmy 3 lata po ślubie. Ze starankami
      chcieliśmy jeszcze poczekać, ale pojawiły się wskazania zdrowotne - podejrzenie
      endometriozy, samopoczucie pogarszające się w zawrotnym tempie, i staranka były
      alternatywą dla laparoskopii wink A teraz jesteśmy oboje najszczęśliwsi pod
      słońcem, że nasza miłość zaowocowała i bardzo się cieszę, że nasze plany się
      tak zmieniły smile)
      • mia80 Mimooza 17.10.05, 18:37
        Może spotkamy się na porodówce to będziemy mogły się poznać smile Gdzie
        zdecydujesz się rodzić? Ja wybiorę "dwójkę".
        • mimoooza Mia80 :-)) 18.10.05, 19:52
          Też mam zamiar rodzić w 2., więc może rzeczywiście spotkamy się na porodówce.
          Mieszkamy bardzo blisko tego szpitala i mężulek się śmieje, że jak przyjdzie
          czas, będziemy się mogli wybrać piechotą.

A myślałaś o uczestniczeniu w zajęciach szkoły rodzenia? Jeśli nie będzie
          przeciwwskazań, na pewo się zdecydujemy na szkołę w dwójce, może więc poznamy
          się wcześniej niż na porodówce wink Pozdrawiam cieplutko smile
    • juska78 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 19:52
      Mam 27 lat, męża starszego o 5 lat i w tym roku obchodziliśmy 5 rocznice
      ślubusmile, pierwszy raz w ciąży byłam w tym roku w styczniu.. niestety nie udało
      się i poroniłam(w 5tyg), teraz jestem pełna optymizmu i wierze że wszystko
      będzie dobrze i w maju przytulę moje maleństwosmile
      pozdrawiamsmile
      Justyna
      • myszka_25 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 17.10.05, 22:07
        mam 25 latek pierwsza ciąża jestesmy rok po slubie!!!!!!!!!!!pozdrawiam
        majóweczki
    • kamilaiartur Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 08:49
      28 lat, druga ciąża, jesteśmy rok po ślubie, ślub 9 miesięcy po urodzeniu
      pierwszego dziecka - synka, który teraz w listopadzie bedzie miał 2 latka!
    • gosiek289 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 09:51
      Mam 32 lata - mam jedno dziecko - w grudniu skończy 11 lat i teraz jestem w
      długo wyczekiwanej ciąży smile
      • agness25 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 10:25
        mam 26 lat, cztery lata po ślubie.Pierwszą ciążę niestety straciłam (7 tydz),
        teraz to moja druga, wyczekiwana ciążasmile)
        • ewanka Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 10:27
          Witam serdecznie po raz pierwszy!

Mam 32 lata, to mój będzie mój drugi dzidiuś (termin na 1 maja), córeczka ma 2
          lata i 1 miesiąc. Jestem na zwolnieniu prawdopodobnie do konca ciązy.

Pozdrawiam
          E.

• allice80 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 10:36
            Ewanka kiedy dokładnie urodziła sie Twoja córeczka? Moja 12 września i tez ma 2
            latka i miesiąćsmile
            • ewanka Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 26.10.05, 13:13
              alice80 - moja córeczka urodziła się 14 września - czyli świetujemy urodziny w
              tym samym czasie!
              Pozdrawiam
              E.
    • jag11 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 10:33
      To moja druga ciąża. w tym roku świętowalismy 5 rocznice ślubu.
    • beatat114 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 10:44
      moja to pierwsza ciąża
      mam 29 lat i jestem 2 lata po ślubie, ale z mężem znamy się już 9 lat smile
      mam termin na 2-3 maja

pozdrowionka Beata
      • renata-anna Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 13:03
        to moja i męża-pierwsza ciążasmile
        latek 30-aczkolwiek nie wyglądam na tyle!!!!hihihi
        6 latek po ślubie(nie mylić z latami starań)
        super pomysł!!!!na wątek
        mika113-mamy sporo wspólnego.
        • mika113 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 15:33
          Czyzbys rowniez przechodzila przez pieklo rodzinnych spotkan i tych calkiem
          niewinnych pytan: kiedy wreszcie doczekamy sie waszego dzidziusia? Brrrrrrrrr
          Na razie jedynie z rodzicami podzielilismy sie radosna wiadomoscia. Reszta ma
          przezyc szok dopiero na Boze Narodzenie. Tak postanowilam smileHi hi hi
    • mszub3 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 13:05
      Mam 32 lata i będzie to moje 2 dziecko ( synek ma 5 lat ). Mieszkam w Opolu.
    • agat78 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 13:40
      27 lat, 2,5 roku po ślubie. Pierwsza wyczekiwana 2 lata ciąża smile
    • moniak13 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 18.10.05, 20:05
      Mam 33 lata i jest to moja pierwsza ciaza. Aha, mezatka od kwietnia tego roku.
    • o_tuska 27 lat, pierwsza ciąża 19.10.05, 08:24

• moli75 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 19.10.05, 10:18
      Pierwsza ciąża i bardzo długo wyczekiwana. Mam 30 lat.
    • dido_dido Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 19.10.05, 12:24
      Mam 36 lat i to będzie moje czwarte dziecko.
      Jestem 13 lat po ślubie - test wyszedł pozytywny właśnie w dniu trzynastej
      rocznicy.
      Iwona
      • monikajacka Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 19.10.05, 12:43
        mamy po 27lat a od 2 jestesmy małzenstwem choć staz mamy duuuzo wiekszy,czekamy
        z utęsknieniem na majowego pierwszego maluszka smile
        • e.glura Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 21.10.05, 13:14
          Mam 29 lat, 6 lat po slubie i 3-letnia coreczka Dominika
    • adamp54 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 21.10.05, 14:53
      Mamy oboje po 33 lat. Pierwsza ciąża. Jesteśmy 8 lat po ślubie. Lekko żałuje że
      zabraliśmy się za to późno ...

Pozdrawiam
      Adam
      • renata-anna Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 21.10.05, 15:13
        jakie pózno!!!!same korzyści z dojrzałego macierzyństwa-podobno im póziniej tym
        dzieci inteligentniejsze!!!!pozdrawiam.R-A
    • julienx Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 25.10.05, 16:12
      Jest to moja pierwsza upragniona ciąża. Mam 27 lat i termin na 11 maja 2006
      • monisku32 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 25.10.05, 16:15
        to moja pierwsza ciaza, mam 32 lata, udalo sie w drugim cyklu staran smile
        • kama1976 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 25.10.05, 19:26
          mam 29 lat, córeczkę Weronikę (2 latka) i mężulka 1 rok i 4 miesiace. Dzisiaj
          widziałam moją drugą dzidzię i jest cudowna smile)). Oba dzieciaczki planowane.

pozdrawiam
    • ameneris20 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 30.10.05, 11:11
      czuję,że tu nie pasuje...
      mam dopiero 20 lat,moja ciąża z pewnością nie była planowana,ale bardzo się cieszę..
      pozdrawiam
      • beata.londyn Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 30.10.05, 15:26
        ameneris20 napisała:

> czuję,że tu nie pasuje...
        > mam dopiero 20 lat,moja ciąża z pewnością nie była planowana,ale bardzo się
        cie
        > szę..
        > pozdrawiam

No co ty? Pewnie ze pasujesz i sie nie przejmuj, na pewno nie bedziesz tego
        zalowac!
        Mialam 21 lat jak zaszlam w ciaze z Oskarem i tez nie byla to ciaza planowana,
        ja na dziekance za granica, bez wyksztalcenia (ukonczonego) i doswiadczenia,
        sama z wtedy chlopakiem (juz mezem). Nie bylo wesolo ale teraz jestem bardzo
        szczesliwa ze tak nas los obdarowal wink
        Pozdrawiam
        • ameneris20 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 30.10.05, 16:23
          dziękuje za wsparciesmile
          bardzo się boję ale mam nadzieje że wszystko będzie w porządkusmile
          Pozdrawiam serdecznie
          • olutek_m Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 30.10.05, 16:57
            Ameneris, ja mam 21 lat. Jesteśmy w podobnym wieku. Mam nadzieję, że bedziesz
            czuła się na tym forum tak dobrze jak jasmile Nie ważny jest wiek, czy planowanie
            ciąży, a czy się z niej cieszyszsmile
            POzdrawiam!!!
            Ola
    • nikasob Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 30.10.05, 17:45
      29 lat, z czego 5 lat z obrączkąsmile
      Ciąża trzecia, ostatnia skończyła się w marcu poronieniem. Po domu biega 4
      letni brzdącsmile
    • mirabelll Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 30.10.05, 20:53
      28 lat, 1 ciąża i na dodatek wpadka hehe 21 dnia cyklu, no coz, cuda się
      zdarzająsmile
      • 1urszula1 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 01.11.05, 12:24
        Hej!
        Mam 31 lat
        Pierwsze dziecko 28 lat (tak jak Ty Pszczolka smile ), kwiecien 2002 (synek)
        Drugie 30 lat, styczen 2004(jak Ania175), (corcia)
        Trzecie bedzie w maju smile

Ameneris, Olutek, mi w karcie ciazy pierwszej wpisali "stara pierwiastka" hi!
        hi!. Wiem, ze to tylko termin medyczny, ale Wam przynajmniej nikt latek nie
        bedzie wypominal wink

Ula
        • doris254 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 02.11.05, 11:24
          witam!!! to moja pierwsza ciaża, mam 25 lat i jestem w 15 tc. termin mam na 24
          kietnia, pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuskismile
          • cleo1976 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 02.11.05, 19:56
            hej, ja mam 29 lat, to moja druga ciąża, mam juz 5-letnia coreczke Magde, ktora
            bardzo czeka na braciszka albo siostrzyczke, pozdrowionka
    • gosik_26 Re: Może napiszemy: która ciąża i ile mamy lat:) 05.11.05, 13:41
      Witam smile Ja mam 28 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Ślub z mężem braliśmy
      27.08.2005, a 2 tygodnie później okazało się, że jestem w 5-tym tygodniu smile
      Także w dniu ślubu było nas już troje smile))
      pozdrawiamsmile
      Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka