Dodaj do ulubionych

Jeszcze o FOTELIKU SAMOCHODOWYM...

17.10.05, 18:54
Czyli, jak dowiedziałam się z Waszych postów, muszę jednak zakupić fotelik
przed porodem. Teraz proszę o radę, co mam zrobić. Otóż... mam wózek Chicco
Tech 4 WD (ten z promocji za 999 zł.), kolor nr 42 (beż, brąz i wstawki
błękitne), więc chcialabym fotelik też Chicco, który można podpiąć do wózka-
i teraz mój dylemat: nowy fotelik w tym kolorze, co wózek kosztuje 339 zł.,
natomiast uzywany na Allegro około 150 zł. też Chicco Synthesis i pasuje do
wózka, ale ma inny kolor i w komplecie głupio byłoby sie z takim zestawem
pokazać...
Chciałam Was spytać, czy często koprzysta sie z tego "zestawu"-
fotelik+"stelaz od wózka", czy częściej sam fotelik??? To bardzo ważne dla
mnie, bo nie wiem, co kupić, szkodami mi dawać ponad dwa razy tyle za nowy,
ale skoro mam używać zestawu to nie chcę głupio wygladać. Z tego, co wiem to
do supermarketu nie można wjechać zestawem, a jedynie wnieść fotelik...,
gdzie zatem miałabym uzywać tzw. kompletnego zestawu?
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: Jeszcze o FOTELIKU SAMOCHODOWYM... 17.10.05, 19:55
      mój fotelik ma własne podwozie, korzystałam z tego zestawu całą zimę i wiele
      razy kiedy jechałam do miasta. Wyciągasz dziecko zimą z auta i nie musisz
      pozbawiać go ciepłej osłony fotelika i przekładać itd.
      Z fotelikiem+dziecko chodzi się bardzo niewygodnie...
      ps: a gryzą się kolory w tym zestawie?
      ps2: pamiętaj aby obejrzeć poszycie fotelika (używanego) nie może mieć pęknięć
      ani braków
      • konefka29 Re: Jeszcze o FOTELIKU SAMOCHODOWYM... 17.10.05, 21:17
        Ja milalam identyczna sytuacje jak Ty. Mam wozek Chicco 6 WD i tez uznalam, ze
        fotelik w sklepie jest za drogi. Poza tym, nie istnieja foteliki z takim
        poszyciem jak moj wozek. Kupilam wiec uzywany fotelik na allegro w innym
        kolorze, no moze troche nawiazujacym i nie przejmuje sie tym.
        Z tego co zaobserwowalam ludzie bardzo czesto korzystaja z wozenia dzidzi w
        foteliku na stelazu.
        • abiela Re: Jeszcze o FOTELIKU SAMOCHODOWYM... 17.10.05, 23:13
          Ja bym odradzala kupno uzywanego fotelika od osoby nieznajomej. Jezeli taki
          fotelik przeszedl wypadek lub byl zle uzytkowany, moze nie spelnic swojej
          funkcji w razie wypadku.
          Co do kolorow, to przeciez fotelik wpsinasz w stelaz? Wtedy sciagasz chyba
          calosc i nie widac w jakim byla kolorze? Przynajmniej w moim wozku tak jest.
          • niunia64 Re: Jeszcze o FOTELIKU SAMOCHODOWYM... 18.10.05, 00:43
            Abielo, w Chicco właśnie widać ten materiał ze stelaża, a ściaganie go to cała
            operacja...z tego, co widzę korzystacie z tego stelażu, zrobie chyba tak
            konefka, postaram sie jakoś dobrać ten kolor no i wybrać fotelik w dobrym
            stanie, a może dziadki kupią nowy??? To byłoby najlepsze rozwiązanie.
            • abiela Re: Jeszcze o FOTELIKU SAMOCHODOWYM... 18.10.05, 11:08
              niunia64 napisała:

> Abielo, w Chicco właśnie widać ten materiał ze stelaża, a ściaganie go to
              cała
              > operacja...

A to nie wiedzialam, u mnie sam stelaz zostaje.
    • konefka29 Re: Jeszcze o FOTELIKU SAMOCHODOWYM... 18.10.05, 08:51
      Niunia skad Ty jestes, bo nie moge odnalesc Cie w statystyce? Jesli z Warszawy
      to moge podpowiedziac Ci, gdzie jest komis z fotelikami, abys mogla sobie
      dokladnie obejrzec.
      • budzik11 Re: Jeszcze o FOTELIKU SAMOCHODOWYM... 18.10.05, 09:31
        Konefka, mi możesz podpowiedzieć, bo nie mam jeszcze fotelika smile
        • konefka29 Budzik11 18.10.05, 09:49
          Ten komis jest w budzie na targu (z reszta sa tam dwa komisy dzieciowe) na
          skrzyzowaniu Plaskowickiej i KENu. Jesli bedziesz sie tam wybierala to najlepiej
          w weekend, bo maja najwiecej towaru. Jak chcesz to mozemy sie umowic, bo ja
          niedaleko mieszkam
          • niunia64 Konefko... 18.10.05, 14:03
            Hej, dzięki, zajrzę tam, mieszkam w Białobrzegach, 60 km. od W-wy, ale bardzo
            często jestem w W-wie, nie wiedziałam, że jest taki komis, zawsze lepiej
            zobaczyć niz kupować w ciemno na allegro. Dzięki.
    • bazylea1 R.kruger zajrzyj pliz 18.10.05, 09:40
      dla mnie to b. uzyteczna funkcja ale pod warunkiem ze stelaz nie jest zbyt
      ciężki. do spacerow bede miała ciezki wozek wiec chce kupic taki fotelik zeby
      miec do niego lekką baze i mam straszny zgryz z tym. Renata napisz jaki masz
      fotelik ze stelażem?
      • izagrab Re: R.kruger zajrzyj pliz 18.10.05, 11:17
        Ja tez mialam podobny problem. Kupilam wozek Chicco 4 WD w kolorze 62. Dlugo
        myslalam jaki fotelik kupic, szukalam na allegro ale gdy zobaczylam, ze uzywane
        foteliki chicco w lepszym stanie sa po 200-250 zl stwierdzilam, ze nie ma sensu
        kupowac uzywanego. Nigdy nie wiadomo co przeszedl taki fotelik, poza tym to
        zakup na min rok a potem planuje drugie dziecko wiec tak na prawde kupuje
        fotelik na min 2 lata. Zdecydowalam sie i kupilam poprzez allegro nowy fotelik
        chicco sythesis lux z jakiegos sklepu w Krakowie. Jutro powinnam dostac
        przesylke. Czekalam az znajde nowy fotelik w rozsadnej cenie i moim kolorze
        poniewaz wozek chicco ma niezdejmowana spacerowke, na ktora montuje sie fotelik
        wiec chyba lepiej i mniej razaco bedzie wygladal zestaw w tym samym kolorze.
        • niunia64 Re: R.kruger zajrzyj pliz 18.10.05, 14:10
          Masz swoje racje, te w lepszym stanie sa po okolo 250, a nowy (i w kolorze) 339
          (allegro z przesyłką), ciekawe czy ta wkładka dla noworodków tam jest. Zajrzę
          do komisu, o którym pisała konefka jak bedzie coś fajnego to sie zdecyduję, a
          jak nie, to trudno- wybulimy te 339 zł. W końcu to nasza pierwsza dzidzia!
          Najwyżej sobie czegos odmówię, jak trzeba to trzeba, myślałam tylko, że tak
          często się tego nie używa, to wtedy do samochodu mógłby być inny, no ale
          skoro...Pozdrawiam.
          • konefka29 foteliki 18.10.05, 14:26
            wkladke dla noworodkow mozna przelozyc z wozka (jesli masz chicco 4 lub 6 WD).
            Tak powiedziala mi sprzedawczyni w sklepie. Chodzi w sumie o to, zeby nie
            telepal sie lepek w czasie podrozy.
            • niunia64 Foteliki Chicco 18.10.05, 19:55
              A ja jeszcze o tym..., chciałam wiedzieć jaka jest różnica pomiędzy Chicco
              synthesis "lux", a Chicco Synthesis "basic", bo sa takie i takie, ale
              kompletnie nie wiem, czym sie różnia...jakbyscie wiedzuiały to proszę o
              podpowiedx. Pa.
              • niunia64 Re: Foteliki Chicco 18.10.05, 20:35
                Chyba sama rozwiązałam zagadke, wersja "lux" posiada dodatkowo- miękkie
                ochraniacze na pasy, wkladkę redukcyjną oraz schowek na akcesoria.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka