Dodaj do ulubionych

Jakie staniki do karmienia i ile?

23.10.05, 12:15
Właśnie sie zastanwiem kupiłam sobie H&M taki różowy, wydaje sie że jest ok,
ale może któraś z was uzywała juz i wie jak sie sprawdza w praktyce, bo musze
sobie kupić jeszcze przynejmniej jeden i nie wiem czy też z H&Mu czy inny.
Wiem że te z triumpha są bardzo dobre, ale kosztują około 80zł a ta ten z HM
kupiłam po 49. I czy dwa mi wystarczą????
Ania
Obserwuj wątek
    • kocia_kotna Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 12:25
      Jak patrze na te staniki triumpha ktore wygladaja jak dla dojnej krowy to mna
      rzuca. Dlaczego kobieta ma w czasie karmienia byc mało sexowna??? Ja na
      allegro znalazłam sliczne staniki w przyjaznej cenie kolo 50 zł. Poszukaj może
      i Tobie się spodobają. W dodoatku triumph ma tylko jeden jedyny fason dla
      kobiety karmiącej...no jakies nieporozumienie...tak jakby kobietę w tym stanie
      zderadowac do roli domowego śmietnkia który nie musi super wygladać....juz sam
      ich fason odrzuca!
      • anulla1 Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 12:35
        Poszukam ale troche sie boję kupować bez mierzenia, bo juz taki jeden kupiłam,
        rozmiar DD 85 i traz już ledwie ledwie sie zapinam i biust mi z nuch wypływa
        wszystkimi możliwymi otworami. Natomiast ten z H&M jest D i ma jeszcze trochę
        luzu- chociaż ja bym wcale nie chciała zeby mi sie piersi jeszcze powiękaszały.
        Ale sprawdzę sobie na allego!
        Ania
        • kocia_kotna Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 13:15
          Fakt bez mierzenia to tragedia ale tam gdzie kupilam moge bez problemu wymienic
          na inny rozmiar jakby coś.
          • anulla1 Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 13:29
            A możesz mi podać linka?
    • mrowka75 Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 13:45
      Mi biustonosze do karmienia sprawdziły się na pierwsze 3 miesiące. Później, gdy
      laktacja była już normalna, a my nauczylismy sie karmić (znaczy ja i synek),
      taki biustonosz nie był niezbędny. Dla mnie były najlepsze i najwygodniejsze
      biustonosze bawełniane - co miało znaczenie jeśli chodzi o stan sutków. Dwa mi
      wystarczyły, prane na zmianę. Później tez kupowałam bawełniane, ale już
      niekoniecznie takie do karmienia.
      • prendilo Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 14:56
        Tez jestem na etapie kupowania stanika do karmienia.... Mysle o 3: dwa takie na
        wyjscie i jeden (a moze dwa) takie zwykle bawelniane po domku.Tylko tez nie wiem
        co i jak, mam wielkie piersi 85 DD i takie bawelniane bez usztywnien strasznie
        brzydko leza... NA wyjscie zupelnie sie nie nadaja bo wyglada sie w nich do
        takiego duzego biustu fatalnie. NO a usztywnianych nie znalazlam....
        • anulla1 Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 15:21
          Ja mam taki sam rozmiar- kupiłam ten stanik z H&M u i nawet biust w nim
          przyzwoicie wygląda, tylko tam są dwa rodzeje jedne z samej bawełny a drugie z
          dodatkiem czegoś sztucznego ale są elastyczniejsze- i ja właśne te sobie
          kupiłam. No i teraz mam dylemat czy kupować następny na allegro - rzeczywiście
          tam jest taniej ale można nie trafić z rozmiarem.
          Ania
          • naturella Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 15:41
            Zakupiłam na allegro bezszwowe staniki firmy MIZET. Są fajne, bardzo wygodne i
            w miarę ładne. Jeden z nich noszę od 7 miesiąca ciąży, bo zaczęły mi
            przeszkadzać fiszbiny. Mam w sumie trzy, dwa białe i jeden czarny.
            • prendilo Do naturella 23.10.05, 18:01
              Tez ostatnio patrzylamna te bezszwowe z allegro Mizet powiedzmi czy te miseczki
              sa jakos utwardzane? W ogole choc troszku sztywne czy taka typowa miekka
              bawelna? I jak leza w nich piersi?
              • naturella Re: Do naturella 23.10.05, 20:05
                Chyba nie są utwardzane, bawełna jest miękka, ale nie z tej cieniutkiej
                bawełny, tylko dość grubej i chyba z dodatkiem czegoś jeszcze, bo się nie
                mechaci i leciutko błyszczy. Ale piersi leżą dobrze. To chyba zależy, jakiej
                wielkości masz biust, ja kupowałam 80C.
                • prendilo Re: Do naturella 24.10.05, 19:37
                  Eh,,,, Wlasnie sie boje ze mi beda wisiecbostrasznie mi sie skora rozciagnela i
                  w ogole z rozmiaru 75 C do 85 DD....
    • farpakon Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 17:07
      jesli moge cos doradzic, to wstrzymaj sie z kupnem drugiego stanika az urodzisz. po porodzie biust moze sie jeszcze zmienic, niestety. najczesciej jeszcze urosnie, choc trudno w to uwierzyc.
      w sumie to w anglii zalecaja zakup stanika w 38 tyg ciazy. ja tak kupilam, z malym zapasem, wydawalo mi sie , ze bedzie za duzy, ale byl ok. potem dokupilam drugi biustonosz.
      mnie starczyly 2, mialam tez taki a la koszulka(?), gdy te byly brudne, do spania w nocy. mnie laktacja dosc szybko sie ustabilizowala, wiec te 2 byly w sam raz. ale moze innym nie starczy.
      jesli nie chcecie wydawac pieniedzy w bloto, to reszt dokupcie w razie potrzeby.
      aha, ja kupowalam w mothercare, gdzie jest pani, ktora doradza. w warszawie tez zdaje sie juz jest mothercare?
      • konefka29 Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 17:46
        Ja najpierw kupilam Triumfa, i rzeczywiscie wygladamm w nim jak dojna krowasad

Nastepnie poszlam po rozum do glowy i kupilam reszte stanikow na allegro. Jeden
        na probe nawet z fiszbinami i jest bardzo wygodny. Wymiarowka na allegro jest
        podana wystarczy sie zamierzyc, a wiekszosc z tych stanikow jest i tak
        rozciagliwa. No i ceny sa konkurencyjne.

Ten jest swietny:
        allegro.pl/show_item.php?item=68573759
    • kocia_kotna Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 23.10.05, 19:47
      ja wzielam taki:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=68228781
      • gardenia76 Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 24.10.05, 13:20
        ja kupiłam zwykłe bawełniane canpol babies w sklepie z "dzieckowymi" rzeczami
        po 33 zł. Są bardzo wygodne, niestety, tylko białe, z praktycznym zapięciem i
        szerokimi ramiączkami.
      • gonia26 Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 24.10.05, 18:59
        kociu, czy miseczki tego stanika, do którego podałaś linka są usztywniane? Bo
        tak wygląda na tych zdjęciach. Ja właśnie się do niego przymierzałam, ale
        zadałam pytanie sprzedającemu (takie właśnie jak Tobie terazsmile) i mi nie
        odpowiada wogóle..sad No więc kociu jaki on jest? Jak się układa i czy
        podtrzymuje ciężkie cycory?
        • prendilo Re: Jakie staniki do karmienia i ile? 24.10.05, 19:38
          Przylaczam sie do pytania... Tez szukam usztywnianych bo mamcycory wielkie 85DD
          z rozniaru 75C i strasznie misie skora rozciagnela... Wiec koniecznie musi byc
          susztywniany zeby nadac im jakis ksztalt....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka