Dodaj do ulubionych

USG prosze o pomoc

27.10.05, 22:56

Według ostatniej miesiaczki mam termin na 06.XI , dzis robiłam usg i według
pomiarów dzidzia jest jakby o 2 tyg młodsza . Dlatego mam pytanie czy
normalne są takie odchylenia , strasznie się martwię czy na pewno wszystko
jest ok .
Obserwuj wątek
    • r.kruger Re: USG prosze o pomoc 27.10.05, 23:36
      dwu tygodniowe odchylenie nie powinno Cię martwić
      • 123joasia Re: USG prosze o pomoc 28.10.05, 07:40
        Zgadza sie. 2 tygodnie +/- to calkiem normalne. Mi wg miesiaczki wyszlo na 9.XI,
        a na dwoch usg znow inne daty, 1.XI i 5.XI. A i tak mam cc za 3 dni w poniedz.
        Nie ma sie co martwic na wyrostsmile)
        • anulla1 Re: USG prosze o pomoc 28.10.05, 09:02
          Te z cię chciałam uspokoić, mój lekarz ż tego powodu nie podał mi terminu
          ustalonego na podstawie USG- powiedzał że dzieci w róznym tempie rosną i to
          jest w normie, a do tego aparatura- pomiom ż ewysokiej klasy - też moze
          dokonywać błedów przy pomiarach. Więc jesli miałaś wmiarę regularnie okres to
          bardziej realny jest termin zbliżony do tego ustalonego wg OM- a najwyżej
          maluszek jak jest mniejszy to pare dni dłużej sobie posiedzi w brzuszku na
          własne życzenie.
          A i jeszcze jedno, mojej kuzynce -lekarce- ostatnie Usg robił jakiśznany
          warszawski profesor- nie wiem jaki i wyszło że mała waży około 3400 i na
          szczeście dla Moniki- kuzynki córeczka była ułożona pośladkowo więc zdecydowali
          sie na CC, bo jak małą wyjeli to wążyła 4350!!!
          Więc nie martw sie jeśli lekarz nie dopatrzył sie żadnych anomalii, szkoda
          twoich nerwów i twojego potomka!!!
          Ania

• swietlik111 Re: USG prosze o pomoc 28.10.05, 09:11
          Nie martw się, mam tak samosmile poprostu dzidziuś jest mały ...

Podobno USG wskazuje przybliżony termin porodu tylko na początku ciąży 12 - 16
          tydzień, a potem te odchylenia są coraz większe i nie można już brać tego pod
          uwagę, bo to zależy od indywidualnych cech dziecka.
    • delta.x Re: USG prosze o pomoc 28.10.05, 12:27
      Nie martw się, w pierwsezj ciąży też mi na usg (przez całą ciażę) wychodziło 2
      tyg różnicy, dzidzia miała się urodzić z wagą 2500 a miała w rzeczywistosci
      2900 smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka