stokrotka781 Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 11:37 Ja bylam wg usg w 11 tydz 4 dzien i mialam usg przez brzuch. Wszytko bylo bardzo dobrze widac. Byc moze doktor zdecydowal sie tak szybko na usg przez brzuch bo bylam z mezem i chcial uniknac krepujacej sytuacji. W kazdym razie stwierdzil, ze wszystko widac bardzo dobrze, wiec juz nie robil przez pochwe. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale szczupla jestem, wiec moze dlatego na brzuchu nie mialam zbyt grubego tluszczyku i bylo widac. Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 11:40 Ja w czwartek (13 tydzień) miałam i przez brzuch i dopochwowo. Lekarz tak zdecydował poniewż dopochwowo było zbyt daleko do zbadania przezierności karku. Odpowiedz Link Zgłoś
k_maja Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 12:01 ja ide dzis na wizyte - zobaczej jak mi zrobi to jest 15t7dz. Strasznie sie denerwuje... mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze... no i może dowiem sie juz, ze to dziewczynka...? )) TRZYMAJCIE KCIUKI! kasia Odpowiedz Link Zgłoś
k_maja Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 17:57 Byłam dziś. Miałam usg przez brzuch - ostatni dzien 15 tyg. Wszystko było bardzo dobrze widać. Dzidziuś fikał jak szalony. Ale chyba reguły nie ma, bo gin powiedział, że "spróbujemy najpierw przez brzuch", a jeśliby się nie udało, to dopiero wtedy dopochwowo. uff... odetchnęłam z ulgą Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 18:00 ja bylam dzis 13tc 6d i mialam jeszcze dopochwowo przyziernosc karku i cale usg Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 18:24 Ja rówież miałam dzis usg przez brzuch. Dzisia ma całe 6 cm Jest śliczna i słodka Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 otulek, 14.11.05, 18:28 6 cm przy jakiej ciazy, bo moja niunka dzis miala 7,7 cm przy 13tc i 6dniach Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: otulek, 14.11.05, 19:40 Wg USG robionego w 7 tygodniu, dziś jest 12 tydzień i 3-ci dzień. Jak sądzisz, odpowiedni wzrost? Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: otulek, 14.11.05, 20:20 to mysle ze porownujac moje to jest proporcjonalnie mniejszy twoj skarbek. wiec wszystko oki) Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: otulek, 15.11.05, 10:44 Ola, moje Maleństwo miało 6,4 w 12w2d, więc chyba odpowiednia jest Twoja dziecinka. Mój jakieś gigantyczne stopy ma bo aż 1,1 cm) Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: otulek, 15.11.05, 11:07 Wysłałam dzis zdjecie Malucha na Majowe "zobaczcie". Jest piekny!!! Faktycznie Twoje Malenstwo ma duże stopy Może rosnie drugi Korzeniowski Mój bedzie Prezesem. Rozwalił się w pecherzyku. Nogi wysoko jak na stole. Kciuk w buzi niczym cygaro Juz bym mogła Go zacałować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: otulek, 15.11.05, 11:11 Tata Malucha jest zawodowym płetwonurkiem, więc się śmiejemy, że będzie mógł/a nurkowac bez płetw. Swoją droga tatuś też ma duże stopy) Ola, gdzie można zobaczyć zdjęcie Twojej Kruszynki? Odpowiedz Link Zgłoś
olutek_m Re: otulek, 15.11.05, 11:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=30594576 Mój mąż jest z wyksztłcenia prawikiem. W zawodzie nie pracuje, ale może Małe bedzie kontynuować prace tatusia Tak po cichu licze na to. Może wtedy i mój mąż się nawróci Odpowiedz Link Zgłoś
agus-ka Re: otulek, 15.11.05, 11:29 Mój facet tez nie pracuje w zawodzie, ale mam nadzieję, że chęci do nauki i umysł matematyczny to po mnie dziecko odziedziczy) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2040 Re: Od kiedy USG przez brzuch? 24.11.05, 19:49 Witam, wydaje mi się, że to głównie zależy od tłuszczyku, tak mi przynajmniej powiedział lekarz. Byłam w 13 tygodniu i najpierw było przez brzuch, a że ja jestem trochę pry kości i maluch się strasznie wiercił, to stwierdził, że musimy zrobić dopochwowo. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: Od kiedy USG przez brzuch? 26.11.05, 22:00 W moim przypadku koło 12-13 tygodnia ciąży lekarz chciał podejrzeć malucha już tylko przez brzuch, ale łożysko tak się ułożyło, że go całkiem zasłoniło. Trzeba więc było robić dopochwowo. Potem już w 17 tygodniu podglądaliśmy z mężem przez brzuszek i było ok, choć musiał się trochę nagnieść tego brzucha, by tak podjechać pod to łożysko, aby nie zasłaniało. Tak więc nie tylko tusza - ja jestem chudziutka jak szczypiorek. Odpowiedz Link Zgłoś
joannnar Re: Od kiedy USG przez brzuch? 26.11.05, 17:25 z tego ca wiem to zależy od ginekologa ale tak ok 16tyg ponoć już spokojnie można robić przez brzuch i wszystko widac Odpowiedz Link Zgłoś
remelka Re: Od kiedy USG przez brzuch? 15.11.05, 10:03 zebra51 napisała: > jw. ja pierwsze USG miałam w 6-tym tyg. i od razu przez brzuch,maleństwo miało 15 mm długości. Teraz idę w piątek i lekarz też straszy że może trzeba bedzie dopochwowo...ale wolę nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: Od kiedy USG przez brzuch? 15.11.05, 10:46 Ja pierwsze miałam przez brzuch. Drugie dopochwowo. Trzecie mam mieć ok 20 tygodnia, czyli przed świętami i nie wiem w jaki sposób sie to odbedzie. Odpowiedz Link Zgłoś