Dodaj do ulubionych

Od kiedy USG przez brzuch?

14.11.05, 11:29
jw.
Obserwuj wątek
    • stokrotka781 Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 11:37
      Ja bylam wg usg w 11 tydz 4 dzien i mialam usg przez brzuch. Wszytko bylo
      bardzo dobrze widac. Byc moze doktor zdecydowal sie tak szybko na usg przez
      brzuch bo bylam z mezem smile i chcial uniknac krepujacej sytuacji. W kazdym razie
      stwierdzil, ze wszystko widac bardzo dobrze, wiec juz nie robil przez pochwe.
      Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale szczupla jestem, wiec moze dlatego na
      brzuchu nie mialam zbyt grubego tluszczyku smile i bylo widac.
    • agus-ka Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 11:40
      Ja w czwartek (13 tydzień) miałam i przez brzuch i dopochwowo. Lekarz tak
      zdecydował poniewż dopochwowo było zbyt daleko do zbadania przezierności karku.
    • k_maja Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 12:01
      ja ide dzis na wizyte - zobaczej jak mi zrobi smile to jest 15t7dz. Strasznie sie
      denerwuje... mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze... no i może dowiem sie
      juz, ze to dziewczynka...? wink))
      TRZYMAJCIE KCIUKI!
      kasia
    • k_maja Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 17:57
      Byłam dziś. Miałam usg przez brzuch - ostatni dzien 15 tyg. Wszystko było bardzo
      dobrze widać. Dzidziuś fikał jak szalony. Ale chyba reguły nie ma, bo gin
      powiedział, że "spróbujemy najpierw przez brzuch", a jeśliby się nie udało, to
      dopiero wtedy dopochwowo. uff... odetchnęłam z ulgą smile
      • vanilia25 Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 18:00
        ja bylam dzis 13tc 6d i mialam jeszcze dopochwowo przyziernosc karku i cale usg
        • olutek_m Re: Od kiedy USG przez brzuch? 14.11.05, 18:24
          Ja rówież miałam dzis usg przez brzuch. Dzisia ma całe 6 cmsmile Jest śliczna i
          słodkasmile
          • vanilia25 otulek, 14.11.05, 18:28
            6 cm przy jakiej ciazy, bo moja niunka dzis miala 7,7 cm przy 13tc i 6dniach
            • olutek_m Re: otulek, 14.11.05, 19:40
              Wg USG robionego w 7 tygodniu, dziś jest 12 tydzień i 3-ci dzień. Jak sądzisz,
              odpowiedni wzrost?
              • vanilia25 Re: otulek, 14.11.05, 20:20
                to mysle ze porownujac moje to jest proporcjonalnie mniejszy twoj skarbek. wiec
                wszystko okismile)
              • agus-ka Re: otulek, 15.11.05, 10:44
                Ola,
                moje Maleństwo miało 6,4 w 12w2d, więc chyba odpowiednia jest Twoja dziecinka.
                Mój jakieś gigantyczne stopy ma bo aż 1,1 cmsmile)
                • olutek_m Re: otulek, 15.11.05, 11:07
                  Wysłałam dzis zdjecie Malucha na Majowe "zobaczcie". Jest piekny!!!
                  Faktycznie Twoje Malenstwo ma duże stopysmile Może rosnie drugi Korzeniowskismile
                  Mój bedzie Prezesem. Rozwalił się w pecherzyku. Nogi wysoko jak na stole. Kciuk
                  w buzi niczym cygaro smile Juz bym mogła Go zacałować!!!
                  • agus-ka Re: otulek, 15.11.05, 11:11
                    Tata Malucha jest zawodowym płetwonurkiem, więc się śmiejemy, że będzie mógł/a
                    nurkowac bez płetw. Swoją droga tatuś też ma duże stopysmile)
                    Ola, gdzie można zobaczyć zdjęcie Twojej Kruszynki?
                    • olutek_m Re: otulek, 15.11.05, 11:26
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=30594576
                      Mój mąż jest z wyksztłcenia prawikiem. W zawodzie nie pracuje, ale może Małe
                      bedzie kontynuować prace tatusiasmile Tak po cichu licze na to. Może wtedy i mój
                      mąż się nawrócismile
                      • agus-ka Re: otulek, 15.11.05, 11:29
                        Mój facet tez nie pracuje w zawodzie, ale mam nadzieję, że chęci do nauki i
                        umysł matematyczny to po mnie dziecko odziedziczysmile)
          • ania_2040 Re: Od kiedy USG przez brzuch? 24.11.05, 19:49
            Witam,
            wydaje mi się, że to głównie zależy od tłuszczyku, tak mi przynajmniej
            powiedział lekarz. Byłam w 13 tygodniu i najpierw było przez brzuch, a że ja
            jestem trochę pry kości i maluch się strasznie wiercił, to stwierdził, że
            musimy zrobić dopochwowo.
            Pozdrawiam
            Ania
            • mysza_33 Re: Od kiedy USG przez brzuch? 26.11.05, 22:00
              W moim przypadku koło 12-13 tygodnia ciąży lekarz chciał podejrzeć malucha już
              tylko przez brzuch, ale łożysko tak się ułożyło, że go całkiem zasłoniło. Trzeba
              więc było robić dopochwowo. Potem już w 17 tygodniu podglądaliśmy z mężem przez
              brzuszek i było ok, choć musiał się trochę nagnieść tego brzucha, by tak
              podjechać pod to łożysko, aby nie zasłaniało. Tak więc nie tylko tusza - ja
              jestem chudziutka jak szczypiorek.
      • joannnar Re: Od kiedy USG przez brzuch? 26.11.05, 17:25
        z tego ca wiem to zależy od ginekologa ale tak ok 16tyg ponoć już spokojnie
        można robić przez brzuch i wszystko widac
    • remelka Re: Od kiedy USG przez brzuch? 15.11.05, 10:03
      zebra51 napisała:

> jw.

ja pierwsze USG miałam w 6-tym tyg. i od razu przez brzuch,maleństwo miało 15
      mm długości. Teraz idę w piątek i lekarz też straszy że może trzeba bedzie
      dopochwowo...ale wolę nie..
      • anja.t Re: Od kiedy USG przez brzuch? 15.11.05, 10:46
        Ja pierwsze miałam przez brzuch. Drugie dopochwowo. Trzecie mam mieć ok 20
        tygodnia, czyli przed świętami i nie wiem w jaki sposób sie to odbedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka