mijaczek 06.12.05, 20:33 czy moge przemywac ropiejace oczko emmy rumiankiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilonaak Re: ropiejace oczko 06.12.05, 20:45 Podobno niektore dzieci rumianek uczula, ale ja przemywalam i nie bylo skutkow ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: ropiejace oczko 06.12.05, 21:18 jak najbardziej rumianek. byle swieza herbatka. rumianek wogole jest super Odpowiedz Link Zgłoś
maggie2229 Re: ropiejace oczko 07.12.05, 13:40 ja tez z obawa na uczulenie (ponoć coraz wiecej dzieci jest wlasnie na rumianek uczulonych) ale przemywałam, bo nie wiedziałam co innego robić...i pomogło, po 2-3 dniach ropka ustała, i lewe oczko juz funkcjonowało bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
zitke Re: ropiejace oczko 07.12.05, 17:15 Mojej malej tez ropieje juz od dawna.Bylismy u okulisty przepisala jakies krople ale nic nie pomogly.sol fiziologiczna , rumianek tez sie nie nadaly . W piatek idziemy na plukanie kanaliku . Sprawdz czy to nie to samo. Pozdrawiam www.zitke.bobasy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Re: ropiejace oczko 07.12.05, 18:27 Wzielam Emke do pediatry wczoraj, zatkany kanalik lzowy... Kazala robic cieple oklady a potem masowac... chyba pomaga A co do rumianku, to Emka pije herbatke rumiankowa i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
renar78 Re: ropiejace oczko 10.12.05, 21:10 Mój synek też ma zatkane kanaliki. jedna lekarka kazała mi przyjsc od razu na płukanie kanalików, natomiast druga zaleciła mi tylko masować i ze to wystarczy. Jak wyglada taki zabieg? Czy od razu widac poprawe? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: ropiejace oczko 10.12.05, 23:54 moja też była zaropiała... ale u nas to zapalenie spojówek. Mam sulfacetamid, a dodatkowo kupiłam sól fizjologiczna do przemywania. Jednak najlepiej wyciągam jej tą ropkę... palcem własnym, najmniej się krzywi. Pewnie to nie za dobra i godna polecenia metoda, ale coz... Odpowiedz Link Zgłoś