kicia781 28.12.05, 12:21 cześć dziewczynki, czy któraś z was już myślała o szkole rodzenia czy jeszcze na to jest czas. Bo ja nie wiem czy może już nie zacząć sie za jakąś rozglądać aby potem nie było za późno. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysza_33 Re: zacznij już się rozglądać... 28.12.05, 12:29 ... jeśli chcesz z tego skorzystać. Do szkoły zaczynasz chodzić po 26 (czasem wcześniej, czasem później) tygodniu ciąży. Powoli powinnyśmy rozglądać się za szkołą rodzenia - tym bardziej, gdy chcesz mieć możliwość wyboru dnia i godziny zajęć. Grupy zazwyczaj są małe, więc szybko, w tych renomowanych, polecanych szkołach się zapełniają. Ja już się zapisałam. Zacznę chodzić z mężem dopiero po 20 lutym, ale dzięki temu mogłam wybrać sobie dowolny dzień i godzinę, tak jak nam pasuje. A naprawde nie łatwo znaleźć takie 2 dni, gdy on pracuje do południa, a ja po południu i raczej wymieniamy się tym czasem wolnym... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: zacznij już się rozglądać... 28.12.05, 12:39 Wzięłam dzis ulotkę z Brochowa, zadzwonię po w styczniu i wszystkiego się dowiem. Z ulotki wiem, że trwa 7 tygodni, zajęcia w pn i czw. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Ja wybrałam Bocianka... 28.12.05, 12:49 Zależało mi na tym, bo tam (na klinikach) będę rodzić. Tak zamierzam. Tam nie ma za bardzo jakiś dogodnych godzin czy dni albo np. zajęć w weekendy, więc musiałam wybrać z tych proponowanych. Zajęcia też trwają 7 tygodni, 2 dni w tygodniu. Nam został jedynie wtorek i piątek 16.00-18.00. Ledwie znaleźliśmy wspólne godziny dla mnie i męża, dlatego polecam wcześniejsze rozejrzenie się - bo gdybym to zrobiła później, mogłabym się nie załapać na te jedyne dni. A maluch nie będzie czekał na rozpoczęcie następnego kursu Odpowiedz Link Zgłoś
larakrofft Re: Ja wybrałam Bocianka... 28.12.05, 13:37 ile płacicie za szkołę rodzenia? i jak znależc dobrą w swoim miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Ja wybrałam Bocianka... 28.12.05, 13:40 w ubiegłym roku kosztowała ok 250 zł, jak jest teraz jeszcze nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
gosiek289 Re: Ja wybrałam Bocianka... 31.12.05, 09:08 Też mam zamiar rodzić na Brochowie. Do szkoły rodzenia będę dzwonić w styczniu. Jak znajdę termin ciekawy to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 w wybranej przeze mnie szkole... 28.12.05, 15:48 ... płaci się 200 zł, bez względu czy idziesz sama czy z mężem/partnerem. Nie drogo. Są szkoły, które żądają nawet ponad 400 zł. Odnośnie szkół rodzenia, dużo dowiesz się z tego forum. Wpisz tylko hasło. Może wcześniejsze oczekujące mamusie miały coś do powiedzenia o szkołach w Twoim mieście. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
szprotka6 Re: Ja wybrałam Bocianka... 28.12.05, 17:53 Ja mam do wyboru w moim mieście 3 szkoły.Jedna jest prowadzona systemem indywidualnym, tzn ja, mąż plus położna.Kosztuje 400 zł.Tzn sami deklarujemy się ile zajeć potrzebujemy-jedne zajęcia=40 zł.Druga szkoła kosztuje 30 zł za godzinę zajęć(ale minimum 4 trzeba opłacić).Trzecia szkoła-chyba na nią sie decydowac będziemy trwa 10 spotkań, każde spotkanie od 45 min do 2 godzin, 25 zł za kazde zajecia niezalężnie od czasu.W sumie 10 spotkan można zaliczyć(5 wspólnych z mężem, 5 samych ćwiczeń dla kangurzyc).Ale gdy pytalam kiedy nalezy sie zapisac powiedziano mi ze wystarczy pod koniec stycznia.Więc na razie się jeszcze luzujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Wrocław Brochów 29.12.05, 13:01 republika.pl/centrum_rodzinne/o_kursie.html Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: Ja wybrałam Bocianka... 30.12.05, 13:18 Myszko a kiedy zaczynasz??? Bo ja też się zapisałam i zaczynamy w lutym w tych samych dniach i godzinach może będziemy razem na kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewi.w Re: 30.12.05, 16:55 Witam Kobietki a czy sa tu dziewczyny ktore nie zdecydowaly sie na szkole rodzenia? Ja nieskorzystam ze wzgledu na obecne finanse niestety, i mam nadzieje ze dam rade jakos moja dzidziusie urodzic )) Odpowiedz Link Zgłoś
renowa Re: 30.12.05, 17:32 Ja się zdecydowałam. Popytaj, może jest gdzieś w pobliżu szkoła za darmo. W Krakowie jedna-jedyna przy szpitalu Żeromskiego. Ale przypuszczam że już jest za późno żeby się do niej zapisywać bo są straszne terminy. Ja się zapisałam w połowie listopada i już wtedy mi pani powiedziała że "na ostatni dzwonek" , a mam termin na 23 maja. Pozdrawiam. Renia Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Do Ewi.w - nie martw się, pomożemy :-) 30.12.05, 20:18 Jak Ci się nie uda kochana zapisać - pytaj, ile wlezie! Te co będą chodzić "wyspowiadają się" i czegoś się tam od nas nauczysz To i spokojnie urodzisz. Ponoć oddychanie jest naprawdę b. ważne, pod warunkiem, że się go nauczysz. Dzięki temu łatwiej, mniej boli, a przede wszystkim nie ma problemu z dotlenieniem maluszka. Postaram się napisać z tego elaborat, bo ja na jodze uczę ludzi głęboko oddychać. Ciekawa jestem, jak uczą w szkole rodzenia. Sprawdzę na sobie . Uściski Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_33 Re: Do Tuski - w związku z Bociankiem 30.12.05, 20:20 Naprawdę?! Eeee... to super! Ja też zaczynam kurs od 20 lutego. Fajowo, jak się tam spotkamy. Jeszcze pogadamy o tym, jak zbliży się termin. Co za wiadomość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 al. slowackiego 30.12.05, 21:40 Ja dzis dzwonilam i zaczynam chodzic koncem lutego. Szkola podlega pod szpital im. Siemiradzkiego w Krakowie. koszt 250zl, 4 tygodnie trwa kurs, 3x w tyg. gimnastyka a po niej wyklady i 1x w tygodniu basen.Niezly maraton? pozdrawiam juz prawie Noworocznie)) tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p ng- NASZA PEREŁKA Odpowiedz Link Zgłoś
kat251 Re: szkoła rodzenia 26.01.06, 11:33 cześć dziewczyny Mam termin na 30.04/01.05. Wybrałam szkołę położnej Joannyy Syrek - Rawiak na Długosza, zaczynam 15 lutego. czy któras z Was zdecydowała się może na tę szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś