Dodaj do ulubionych

07.01.2006r. Sobota:)

07.01.06, 09:24
Witajcie drogie koleżankismile
U mnie w mieście zimno brrr, ale bez śnieżnie i dobrzesmile
Zaraz idę do kuchni wstawić włoską kapuate na gołąbki mniam, mniam z farszem
ryż + cebulka + mięsko z łopateczki i pieczareczki, do tego sosik pomidorowy
a to wszystko zapiekane w piekarniku - pychota. A na kolacyjke mam ochote
zrobić sałatke z ananas + kukurydza + pierś z kurczaka + kapusta pekińska
wymieszane z majonezem ale będzie pycha - narobiłam smaka z rańca co? hihi.
A więc uciekam, narazie...

Pozdrawiam,Ola
Obserwuj wątek
    • dawida25 Re: 07.01.2006r. Sobota:) 07.01.06, 09:28
      a mnie od wcoraj gardło boli sad dziś spać nie mogłam, tak bolało, ale
      stwierdziłam, ze musze kupić nawilżacz powietrza, bo powietrze w sypialni jest
      zbyt suche. Może to pomoże. Przez to dziś mało spałam, ale za to położyłam się
      na plecach i dotykałam brzuszka. Wiercidupka dawał popalić hihihi
      • pszczolka2 Dawido:) 07.01.06, 09:33
        Oby ta noc była dla Was lepszasmile
        Ja już drugą noc przesypian bardzo fajnie a to za sprawą poduszeczki serduszko
        którą na boczku wkładam sobie pod brzuszek i jest na wysokości ciała, nic nie
        boli nie uwiera itd... Śmieszne jest to, że jak się przekręcam na drugi bok to
        podświadomie przekładam serduszkosmile))

Pozdrawiam,Ola
        • dawida25 Re: Dawido:) 07.01.06, 10:27
          no ja też chyba zacznę używać poduszki, jest mi już stanowczo za niewygodniesmile
          Co ja się przewrócę na bok to maluszek też, jak na plecy, to pierwsze maluch
          jest wzdłuż kregosłupa, ale później przełazi i kopie. Chyba zły jest że nie
          mogę się usadowićsmile
      • vanilia25 Re: 07.01.2006r. Sobota:) 07.01.06, 09:41
        Witam poranne ptaszki! Dawida mialam podobny problem z "sucha sypialnia".
        Lekarz powiedzial zebym kupila nawilzacz- poszlam i patrze ceny ok 200zl, wiec
        postanowilam narazie kupic cos tanszego i mamy taki wieszany na kaloryfer, wode
        do niego sie wlewa i naprawde jest roznica. Na lepsze.Polecam chociaz tyle.A te
        nawilzacze za stówki ponoc sa super, bo samemu ustawia sie wilgotnosc powietrza
        i wogole i przy dzidzi to ponoc ulatwia wiele spraw, wiec pewno kiedys o
        zakupie takiego pomyslimysmileAle sie ciesze ze jest sobotasmile Po przeczytaniu
        wczoraj postu nt. ruchow niuni, postanowilam sie wsluchac w brzuniuś dzis (bo
        sie zmartwilam ze ja tak nie mam jak Wy piszecie) i co? Super!! Moja Perełka
        tez daje czadu z ranca i smyra i pływa- takie tam rozne ruchy. O ranysmile)
        pozdrawiam

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p
        ng- Nazsa Perełka
    • k_maja Re: 07.01.2006r. Sobota:) 07.01.06, 10:52
      Cześć Dziewczynki!!!
      A ja dziś planuję wyprawę do Warszawy - upiekę dwie pieczenie przy jednym ogniu,
      (a nawet trzy...)
      bo odwiedzę siostrę, zabiorę sobie różne niemowlakowe akcesoria po siostrzenicy
      (gondolkę, nosidełko, przewijaczek i stos ubranek, z których część oczywiście
      nie przyda się mojemu synkowi...), a w poniedziałek będę miała usg3D - jak
      zobaczę sisiaka w trówymiarze, to w końcu dotrze do mnie, że będę mieć synka
      smile)) Już się nie mogę doczekać - ponoć wrażenia na takim usg - supeeer smile
      O, jeszcze jedną sprawę załatwię - odbiorę sobie osobiście łóżeczko z
      materacykiem, i karuzelkę tiny love świat natury (to ta, którą Ci pszczółko
      polecałam smile - które kupiłam na allegro.
      I wiecie co, dziewczyny? warto czasem porównać ceny allegrowe i sklepowe i się
      zastanowić nad pierwszą opcją (zwłaszcza jeśli jest mozliwość odbioru
      osobistego) - karuzelka 3 od pszczółki (czyli farma tiny love) w krakowskim
      entliczku kosztowała 225 zł, a na allegro można kupić już za 147 zł - jest
      różnica, nie? zwłaszcza, że takich rzeczy do kupienia to my mamy mnóstwo!!!
      A teraz idę sobie gotować mniamuśny obiadek (i zdrowy dla dzidzi - mam wyrzuty
      sumienia, że się objadam słodyczami a nie warzywkami więc w weekend nadrabiam) -
      będzie makaron ze szpinakiem, boczkiem i mozarellą - pycha i szybko się robi.
      Sprzątać nie muszę, bo mąż wczoraj wypucował mieszkanko na błysk smile Czyli mam
      weekend!!!!
      Całuję Was Wszystkie, życzę miłego weekendu i trzymajcie kciuki za moje
      poniedziałkowe usg!!!!
      Wracam we wtorek smile
      pozdrowionka, kasia
      • monikajacka Re: 07.01.2006r. Sobota:) 07.01.06, 11:13
        Witam i ja.Po małych zakupach posprzątałam łazienkę i kuchnię,zjadłam 2
        śniadanka i czekam na odwiedzinki mamy-pewnie przywiezie sweterek dla naszej
        małej królewny.J niestety wyjechał i będzie jutro,już tęsknię za nim.
        Pszczólko pyszny obiad robiszsmile a jak wczorajszy zapytam nieśmiało?Wiekie
        dzięki za zmiany w statystyce.
        K maju masz rację z zakupami,ja kupiłam już kocyk i też zakup sie opłacał,a co
        do ubranek dla maluszków wolę kupować osobiście i dotknąć.życzę ,żebyś
        zobaczyła na usg chłopaczka.
        Monika i Kwiatuszek
        • pszczolka2 Moniko, kotleciki z jajeczek będą w poniedziałek. 07.01.06, 12:06
          Wczoraj był halibutsmile)) Był również bardzo pyszny - to moja ulubiona ryba, choć
          kurewsko droga.

Pozdrawiam,Ola
      • anja.t Re: 07.01.2006r. Sobota:) 07.01.06, 11:15
        Cześć dziewczyny. A mnie sobota zaczęła się nieciekawie. Moja córeczka obudziła
        się z bólem uszu. Czyli zapalenie ucha "na bank". Po południu idę z nią do
        lekarza. Muszę dzwonić po teścia, żeby przyjechałna tydzień i posiedział z
        małą. Bo ani mąż ani ja nie możemy sobie pozwolić na L4sad Tyle pracy w pracysad
        • pszczolka2 Anju, bardzo Mi przykro z powodu córeczki:( 07.01.06, 12:11
          Szkoda, że tak zaczął się dla Ciebie dzień.
          Co do zapalenia ucha wiem chyba najlepiej - chorowałam z 200 razy dosłownie,
          mam ubytek 80% na jedno uszkosad blizna na bliźnie a na bliźnie jeszcze jedna
          bliźna ale ważne, że cokolwiek słysze. Jeżeli masz w domu termofor to
          przykładaj jej, o niebo lepiej, ulga taka, że hej. Za dziecka tylko to
          pomagało, kładłam się na tym uszku do poduszku przy termofonie albo przy
          poduszce elektrycznej. Zaczęłam chorować w wieku około 2 latek do późnego wieku.
          Jeżeli nie masz termoforu to niech ktoś skoczy do apteki bo to jest koszt tylko
          15-20zł a naprawde uwierz Mi WARTO! Trzymaj się i zdróweczka dla córeczki.

Pozdrawiam,Ola
          • anja.t Re: Anju, bardzo Mi przykro z powodu córeczki:( 07.01.06, 14:26
            Dzięki pszczółka za radę. Moja mała dopieroczwarty raz ma zapalenie ucha, ale
            iwm, że tojest przewlekłe i będzie nawracaćsad No cóż, trza z tym jakoś żyć.
            A na pocieszenie otworzyłamsobie wielką bombonierę Lindt'a. Jestem już po
            pomidorówce ( mówiłam, że ją wkońcu zrobię) smile
            • pszczolka2 Bombonierka musiała być smaczna:) 07.01.06, 15:27
              smile

Pozdrawiam,Ola
    • pszczolka2 GOŁĄBKI już nastawione:))) 07.01.06, 12:44
      Teraz tylko sałatka i gotowe. Idę cosik schrupać bo syneczek zgłodniał hihi.
      Zaczyna burczeć w brzuszku, więc pewnie się domagasmile
      Uciekam, ale zaraz wracam...

Pozdrawiam,Ola
      • 1979ju Re: Wózek zamówiony :) 07.01.06, 13:48
        A my bylismy na rundce po sklepach i zamówilismy wózek, Deltim Voyager 005 z
        nosidłem - zamiast gondoli, będzie w zamówionym kolorze gdzieś za tydzień,
        półtora. Jestem zadowolona, choc mieliśmy niezłego zgryza. Bardzo mi się podobał
        D. Focus, bo ma b. zgrabna gondolę, ale spacerówka...hm.. zupełnie nie w naszym
        typie. I mimo iż Voyager jest cięższy, to go wybralismy, bo ogólna sylwetka,
        wyposażenie sa ok. Ogólnie jest w czym wybierać, ale nam zależało na jak
        najlzejszym wózku, żebym dała radę go znosić z 1 pietra - z parteru klatki
        kradną. Zatem zostanie mi opracowanie jakiegos patentu na transport wózka ze
        schodów i będzie ok. I najważniejsze, ze nosidełko w środku jest fajnie
        usztywnione, zatem obędzie się bez tradycyjnej gondoli.
        Poza tym prawie zamowilismy łóżeczko, tylko jeszcze co do koloru musimy się
        zdecydować...
        Ech...fajne są te zakupy smile
        Zjedlismy rosól i niebawem nastawiam sosik grzybowy, mniam.

Pozdr, Asia - 22 t.c.
        • pszczolka2 1979:) SUPER:))) 07.01.06, 15:26
          Że macie już zamówiony wózek, My będziemy zamawiać tak miesiąc przed
          rozwiązaniem a jak urodze to wtedy odbierzemysmile
          Bardzo się ciesze, że zakupy udane no i, że rosołek zjedzony.
          Życzę smacznego sosu grzybowego - a z czym ten sos, jeśli można wiedzieć?

Pozdrawiam,Ola
          • 1979ju Re: 1979:) SUPER:))) 07.01.06, 17:34
            Tylko pamiętajcie, ze czasem trzeba zamówić wcześniej określony kolor, i to trwa
            trochę... Ja bym nie wytrzymała do porodu smile
            A sosik z ziemniakami - mam zamrozone porcje grzybów samodzielnie zbieranych w
            sezonie, i o takiej porze jak ta, cieszymy się ich smakiem smile))

Pozdr, Asia - 22 t.c.
    • pszczolka2 No i wszystko zrobione, teraz mogę klikać:))) 07.01.06, 15:20
      Gołąbki w sosie zrobione, sałatka również, okna z zewnątrz pomyte, jeszcze
      tylko łazienka i szafa grasmile Bardzo się ciesze, że zdołałam do popołudnia
      uwinąć się ze wszystkim. A więc zaczynam bieganie po neciesmile

Pozdrawiam,Ola
    • mysza_33 Hej dziewczyny, jeszcze któraś jest? 07.01.06, 17:23
      Ja się uwinęłam z pracą, no i jestem już po obiadku - pychota!!! Był upichcony
      przeze mnie rosółek, jak to mawia mój tata. A na drugie danie mąż zrobił placki
      ziemniaczane z łososiem, sosikiem czosnkowym i pomidorowym oraz sałatką.
      Wszystko czekało na mnie, jak wróciłam z wykładów. Zakończyliśmy żarełko lampką
      winka i teraz stęskniona za gaworzeniem z wami trzymam oczy na zapałkach, by
      jeszcze z którąś pogadać. Pszczółka, Monika, Asia, Flora - jeszcze tu jesteście?!
      • 1979ju Re: Hej dziewczyny, jeszcze któraś jest? 07.01.06, 17:35
        Ja jestem chwilowo smile))

Pozdr, Asia - 22 t.c.
        • mysza_33 :-) 07.01.06, 17:44
          O, jak fajnie, ja cały czas śledzę posty na forum, bo mam 3-dniowe zaległości.
          Zazdroszczę Ci tego wybranego wózka. Ja przejechałam już www.calineczka.pl, wiem
          mniej więcej czego się po wózku spodziewać, ale chcę sama sprawdzić prowadzenie,
          noszenie itp. itd. Oczywiście z mężem - czekam z niecierpliwością na ten dzień,
          ale muszę wtedy być wypoczęta i najlepiej zacząć od rana. Nie jestem w stanie
          objeżdżać całego miasta po pracy sad
          Jak wprowadzę dziewczynę, od połowy lutego chcę zwolnić. I wtedy zabiorę się za
          zakupy smile
          Ale wczoraj, jak byliśmy po spożywkę - kupiłam okrycie kąpielowe dla maluszka.
          Mam więc czapeczkę i okrycie. Super!!!
          • 1979ju Re: :-) 07.01.06, 17:50
            A ja buszuje po allegro, patrze na ciuszki i powoli kupuje to i owo. Ja też się
            cieszę, ze mam juz to z głowy. Nawet nie wiedziałam, ze do wózka mozna wmontować
            takie nosidło i gondola z głowy. Fakt, trzeba wszystko obejrzeć, pomacać,
            wózkiem zrobic jazde próbną żeby cos wybrać.
            My też mamy tylko soboty na takie zakupy wyjazdowe. Bo w tygodniu to raczej
            "monsz" sie nie nadaje po pracy.
            Ale teraz są bajery dla maluszków, kurka ja swój wielki niemowlecy ręcznik
            kapielowy mam do dziś!!! smile

Pozdr, Asia - 22 t.c.
            • mysza_33 Re: maluszkowe gadżety :-) 07.01.06, 18:17
              Nooo..., nie można się oderwać, choć ja jeszcze nie wpadłam w taki szał
              kupowania. Myślę, że na całego dopadnie mnie, gdy zrobię w końcu taką listę
              wyprawkową dla siebie i malucha. Oj, to mnie się chyba ze sklepu nie
              wyciągnie... Oby tylko kasy starczyło wink.
              Aha, zapomniałam się pochwalić, że 2 dni temu przyjechali do mnie rodzice i
              pojechałyśmy z mamą kupić takie fajne materiały frotte - kupiłam 4 kolory. Mama
              jest krawcową, wybrałyśmy na wzór parę ciuszków - będzie szyć cuda i cudeńka!!!
              smile)))
              Z tego też się bardzo cieszę...
    • pszczolka2 Witaj Myszeczko:) 07.01.06, 19:01
      Ale fajniusi obiadek, Ja w przyszłym tygodniu planuje zrobić placki
      ziemniaczane po węgiersku są pysznesmile mam nadzieje, że Mi się uda.
      Często planuje coś zrobić a w praniu wychodzi inaczej hihi.
      Fajnie, że coraz to więcej dziewczyn zaczyna robić poważne zakupy, My już wiemy
      dokładnie co kupimy dlatego jesteśmy spokojni i na dzień dzisiajeszy zaczniemy
      zajmować się pokoikiem. Wózek, nosidełko do auta, łóżeczko, krzesełko do
      jedzenia mamy już wybranesmile w najbliższym czasie tz: po 15 stycznia do 15
      lutego jedziemy po szafe i komode oraz stolik z małymi krzesełkami do małego
      pokoju, a wnet zaczniemy jeździć po panele i tepetysmile już nie mogę się doczekać.

Przyszłam po 17 do męża gdy spał do sypialni, położyłam się i właśnie przed
      napisaniem tego postu obudziłam sięsmile tak więc uciekam coś schrupać bo burczy w
      brzusiusmile))

Pozdrawiam,Ola
      • mysza_33 Re: No to smacznego Pszczółeczko... 07.01.06, 19:08
        ...oj, jak miło znów z Tobą gaworzyć. Myślałam, że już się nie doczekam smile.
        Jakoś jeszcz siedzę, wcinając śliweczki suszone, ale pewnie pójdę się kimnąć.
        Choć mam ochotę jeszcze poczytać troszkę o dzieciuchu - co i jak po porodzie,
        znaczy czynności pielęgnacyjne. Lubię wiedzieć wcześniej...
        Smacznego więc, papa

i do jutra smile
        • pszczolka2 Re: No to smacznego Pszczółeczko... 07.01.06, 19:13
          Skoro uciekasz to i Ja się zbieram. Ma przyjść do Nas kuzyka z mężem koło 21,
          więc muszę się przygotować choć troszke...Jakaś kąpiel i takie tam babskie
          pierdoki. Jestem już po jedzonku, brzusio pełny to i maleństwo spokojniejszesmile
          W takim razie do jutra, będe napewno ale nie wiem o której.
          Miłego wieczorku życzę i spokojnej nocysmile))

Pozdrawiam,Ola
        • monikajacka Re: :). 07.01.06, 19:17
          Miły ten dzień,całe dopołudnia spędziłyśmy z mamą na oglądaniu ubranek dla
          Hani,mama wciąż sie myli i mówi mały,hi hi. Myszko mój pępuszek niestety też
          sie troszkę uwypukla i nie bardzo przez to mi się podoba sad szybko pędz
          wypoczywać bo jeszcze zaśniesz nam tu a w łożeczku najwygodniej.
          1979 ale cudowne zakupy miałaś ja też marzę o łożeczku i wózku oj bardzo-mam
          małą prośbę czy rękawiczki kupiłas w Leclercu jakoś ich tam nie
          widziałam.Pozdr.i pędzę zaraz do gości
    • 1979ju Re: :) 07.01.06, 19:30
      My własnie podjadamy kolacyjkę: kajzerki z Bieluchem z ziołami, wędliną,
      pomidorem i szczypiorem, mniammm... Jakiś mam dzis wyjątkowy apetyt, chociaż..
      jak tu się oprzeć świeżej, pachnącej bułce? smile

Monikajacka, rękawiczki w Leclercu wisiały na wieszaczku obok połki z butelkami,
      wieszakami ze śpiochami itp. było ich dużo i rózne rodzaje. Rozumiem, że cos
      kupiłaś na tej wyprzedazy, pochwal się proszę smile

Pozdr, Asia - 22 t.c.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka