kika_kika 13.01.06, 10:52 Dziewczyny, jak długo to jeszcze potrwa?? Bo mamy już tego dość Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tufda Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 13.01.06, 11:10 niestety różnie u kazdego z dzieci. Moja pierwsza pociecha śliniła się od 4 miesiaca życia a pierwszy ząb zpbaczylismy jak skończyła 8 miesięcy . Moja dróga córcia ślini sie juz od miesiąca, ręce ma "obgryzione" po łokcie a tu dziądła jeszcze twarde i różowiutkie. Pewnie zejdzie się jej tak do pół roku. U Ciebie wszystko zależy od stadium jaki juz osiągneliście, jeśli dziąsła są spuchnięte i czerwone to zapewne już kwestia paru, parunastu dni. Czego Ci i maluszkowiu serdecznie życzę. Ja tez juz mam dość tych potoków śliny, rąk w buźce i ciągłego marudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 13.01.06, 11:29 no dobra, tyle trwa "do pierwszego ząbka" a dalej?? co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
asia9617 Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 13.01.06, 11:51 Luzik,tylo do ok. roku ) Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 13.01.06, 13:51 pare parenaście dni? o matko od 6 dni już nie śpię, od dwóch dopiero dziąsła zaczerwienione i spuchnięte - dziwne tylko że teraz mniej łapy pcha do buzi. No i jeszcze kilkanaście dni bezsenności?, jezu ja już chodzę jak bomba zegarowa, tylko troche ospała Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 13.01.06, 14:10 u nas juz trwa to od 3 tyg i jeszcze sie nie przebil,choc juz go widac Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaa256 Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 13.01.06, 14:15 ja póki co nie odczuwam ząbkowania, chociaż juz ząbek widać i czuć. Może to dla tego, że Ola jest chora i jej marudzenie zwaliłam na chorobę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila-dec Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 23.01.06, 16:01 Nasze dziecko ma 4 miesiące. Od dwóch tygodni śpimy z mężem na zmianę, ponieważ przy Bartusiu trzeba przez całą noc dyżurować. Nie daje się uspać, cały czas płacze, a jak już zaśnie, to budzi się po 10-15 minutach. Przez dwa tygodnie wcześniej natomiast również budził się w nocy, ale dawał się szybko uspać i mogłam wracać do łóżka. Najpierw na dolnym dziąśle zrobiły się dwie wypustki, a tydzień później zauważyliśmy dwa górne siekacze. Wszystkie zęby są już widoczne wyraźnie (ale ciągle wyglądają tak samo), ale niestety nadal nic to nie zmieniło w naszych nockach, chyba, że na gorsze. Obawiam się więc, że w skrajnych przypadkach te "kilkanaście" dni to może być miesiąc lub dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
abc.2 Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 17.01.06, 11:50 u nas zaczęło się tydzień temu, marudzenie, slinienie, płacz w nocy, gorączka. Dziś przebił się pierwszy ząbek, dolna jedynka. mały ma 4 mies. i dwa tyg.. Dziwne było to, ze dziąsła nie były czerwone, spuchnięte a ząbek wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: jak długo trwa... ząbkowanie? 21.01.06, 00:26 Martyna jest histeryczka. Myślę, ze też na ząbki. Zrobiła mi parę dni temu o północy taką histerię przez 20 minut, ze teraz mi wstyd przed sąsiadami. Darła się tak, ze miala odruchy wymiotne i problemy z oddychaniem. I wkładała ręce do buzi - im bardziej wkładała tym bardziej płakała. Brat mi załatwił z pracy Baby Orajel. Niedostępny w Polsce. Rewelacja, sama posmarowałam język to zdrętwiał na maxa. Następnego dnia zanim zrobiła histerię posmarowałam i płakać przestała od razu. Ona nie ma spuchnietych dziąseł, ani nawet czerwonych. Jednak codziennie tak sobie grzebie w buzi i slini sie niemilosiernie, jest niespokojna. Odkad stosuje zel nie placze w nocy. Jak to dobrze ze sa takie wynalazaki (z ceną na pudełku 18$...) Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Orajel !!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 09:18 No wlasnie jesli ktos moze załatwic go,bardzo prosze ,ja chetnie go kupie.Był rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: Orajel !!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 10:38 Niestety nie mogę pomoc - brat mi powiedzial, ze ostatnia tubke w pracy wygrzebal - jego firma chce to wprowadzic na rynek Polski, maja juz niemal wszystkie badania, ale czegos tam brakuje jeszcze Ale moze te dziewczyny co mieszkaja za granica??? Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Orajel !!!!!!!!!!!!!! 21.01.06, 12:10 No pytaly sie kolezanki w Niemczech,Angli i Stanach i niestety nie kupiły Odpowiedz Link Zgłoś