aniak-i 24.01.06, 09:32 cos mnie pobolewła przez dzień ale w nocy jak sie przewracałam na 2 bok taki skurcz mnie złapał ze az krzyknełam-nogi nawet nie puchna, ale w nocy to konkretnie bolało! Macie cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolka2 Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 09:36 Tak Ostatnio mam to praktycznie codziennie, ale zaczęłam przyjmować leki jedną kuracje i mam nadzieje, że Mi to choć troszeczke przejdzie. Lek jest na żylaki odbytu + na skurcze itd... (na recepte). ps: oby szybko Tobie przeszło, bo wiem jakie to nieprzyjemne jest bleee... Pozdrawiam,Ola Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 09:48 Ja zażywam magnez, tera jestlepiej, ale też budziłam siez bólem. Mam na to swój sposób, jak mnie juz dopadnie w nocy, to wstaję na tę nogę właśnie, nacisk powoduje że ból mija,. Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 09:54 Hej, to chyba typowe dla ciazy. Mialam to w pierwszej i teraz tez. Chyba wlasnie magnez pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 10:23 Oj typowe niestey, ja też miałam w pierwszej Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 10:17 Oj, mmnie już kilka razy w nocy zdarzyły się skurcze i zawsze lewej łydki. Są bardzo bolesne i tę "skurczoną" łydkę czuć przez cały dzień. Nie wiem, jak temu zapobiec. Biorę feminatal, w składzie którego jest magnez. Więc nie wiem, czy brać coś dodatkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
mia80 Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 11:27 Oj tak, bywają, na przykład dziś nad ranem. To niestety jedna z gorszych stron bycia w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 16:45 buuuuuu..... wiedziałam ze zawsze cos musi pobolewac Odpowiedz Link Zgłoś
ab76 Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 18:52 MOżesz spokojnie brać magnez, ale może to też być niedobór potasu- więc polecam sok pomidorowy. Ja sobie tą łydkę rozmasowuję i pomaga też jak złapiesz za duży palec u tej nogi która boli i przyciągniesz mocno do siebie. To pomaga zwłaszcza jak "zanosi się" na skurcz- szybko wyczujesz kiedy to . Pozdrawiam. Ag Odpowiedz Link Zgłoś
dawida25 Re: skurcz łydki:) 24.01.06, 19:08 widocznie masz niedobór magnezu. Mi lekarz przepisał magnefar B6. Możesz brać jedną dziennie, bo ja miałam nie tylko skurcze ale też kołatania serca Odpowiedz Link Zgłoś
basik75 Re: skurcz łydki:) 25.01.06, 12:35 Przeczytałam w książce, ze jak łapie skurcz w nocy to podnieść nogę do góry, szybciej mija. Sprawdziłam na sobie - pomaga No i poza tym lekarz przypisal mi magnez Odpowiedz Link Zgłoś
martinka74 Re: skurcz łydki:) 10.02.06, 07:45 Witam! dziewczyny ja biore magnez caly czac 3razy dziennie, bo mam skurcze macicy. A od pewnego czasu (jakies 2 tyg) mam dodatkowo skurcze w nogach w nocy, wczesniej sie zdarzaly, ale teraz to juz norma, czesto np. 3 razy w ciagu nocy, potem nogi bola caly dzien. Czy to brak jakis skladnikow, czy moze miec zwiazek ze skurczami macicy i oznaczac, ze jest gorzej? Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i Re: skurcz łydki:) 10.02.06, 08:31 ja tez biore magnezik.Bo skurcze tzn takie twardnienie dołem brzucha tez mam. Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: mam sposób 10.02.06, 09:37 Mnie też te bóle nie ominęły ale znalazłam sposób. Wieczorem, jeszcze przed telewizorem a potem w łózku przed zasnięciem ćwiczę stopy. Już wyjaśniam. Napinam łydkę przywodząc palce w kierunku głowy (w pozycji leżącej lub siedzącej z wyciągniętymi nogami) tak jakbyście chciały na coś piętą wskazać. Powtarzam kilka razy jedną i grugą nogą. Jak mi się chce to robię też kółka stopami. Spróbować nie zaszkodzi a mnie skurcze w nocy nie łapią. Odpowiedz Link Zgłoś
xixx Re: mam sposób 10.02.06, 10:29 Mialam to samo kilka razy - w nocy przy przeciagnaniu się, kilka razy skurcz lewej łydki i raz prawej, tą lewą czułam później cały dzień. Na szczęście kilka ostatnich nocy jest ok, jak wrócą - zastosuję wasze metody lagodzenia bólu. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: mam sposób 10.02.06, 10:53 proponuję ciczenia zacząć już diś to skurcvze nie powinny się pojawić. to tylko 5 minutek. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_czarna Re: mam sposób 10.02.06, 12:43 Jak mnie złapał skurcz nad ranem, to do wieczora łydka mnie bolała..Uroki ciążyPozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martinka74 Re: skurcz łydki:) 10.02.06, 16:41 Dzieki za porade. Bede probowac.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moli75 Re: skurcz łydki:) 12.02.06, 10:34 Chyba odkryłam coś na pozbycie się tych wstrętnych, bolesnych skurczów łydek. Na noc do łóżka kładę dużą poduszke, na której trzymam nogi. Spróbowała jedną noc i było OK, w drugą też skurczu łydki nie było. Śpie tak już od pięciu dni i jak na razie bez skurczów, a normalnie zdarzały się praktycznie co drugą noc. Polecam, choć może nie jest to wygodne, zwłaszcza, kiedy śpi się na boku, a nogi trzeba trzymać wyżej na podusszce. Ale chyba warto. Odpowiedz Link Zgłoś