Dodaj do ulubionych

MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM????

29.01.06, 14:34
Pisałam dwa dni temu i nie ma żadnego odzewu,czyżby nie było żadnych
Kacperków na Forum?????????????????
Obserwuj wątek
    • akanter Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 31.01.06, 14:30
      Hej ja jestem mamą 8 miesięcznego Kacperka. mieszkamy w Darłowie. POZDRAWIAM
      • inez.b Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 31.01.06, 15:45
        Witam serdecznie,Darłowo to piękne miasteczko,my w sierpniu tego roku
        zwiedzaliśmy je lecz większość czasu spędziliśmy w Darłówku.Zazdroszczę wam,że
        macie morze na wyciągnięcie ręki,ten szum fal,spacery po plaży....
        Ale się rozmarzyłam.A jaki jest twój Kacperek? Mój ma już 4 latka i niezły z
        niego urwis już od małego tak się zapowiadał,tylko mu oczka błyszczału-co by tu
        nabroić.
    • dz12 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 31.01.06, 23:16
      czesc moj Kacperek ma juz prawie piec miesiecy,ale ten czas leci...jak na razie
      grzeczny z niego chlopczyk,jak twierdza niektorzy podobny do dziewczynki-zapewne
      z powodu slicznej czuprynki,mam jeszcze trzyletniego Filipa-ten to dopiero
      lobuz,mam nadzieje ze Kacper grzeczniejszy bedzie choc juz bacznie obserwuje co
      ten starszy wymyslil znow szalonego i oczywiscie zadowolony jest bardzo ze ma
      jakas rozrywke...sam nie moze to chociaz popatrzysmile)pozdrawiam.mama kacperka i
      filipka.
    • akanter Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 01.02.06, 08:38
      Napisałam na adres gazety pozdrawiam
    • anetkacperek1 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 02.02.06, 20:34
      hej,jestem mamą prawie 5 miesiecznego Kacperka. Mój synek jest bardzo grzeczny i
      prawie nie placze,w ogole nie mam z nim zadnych problemow i wczesniej tez nie
      bylo. Nie bylo żadnych kolek,nawet teraz przy wychodzeniu ząbków jest
      spokojniutki troszeczkę sie slini,pozdrawiamy
    • marta7332 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 04.02.06, 10:21
      Witam. Ja tez jestem mama Kacperka ktory obecnie ma 5 miesiecy i jest
      kochaniutki.WsyzscY mowia ze ma piekne oczki takie z dlugimi rzeskami-to po
      tatusiu.Ale oczywiscie jest tez moje lustrzane odbicie siedmioletni lobuz o
      imieniu Eryk.POZDRAWIAM WSZYSTKICH MALYCH KACPERKOW I ICH MAMUSIE smile))
      • inez.b Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 04.02.06, 11:00
        WITAM,WITAM!!!!!!!!!Mam nadzieję,że nasze grono będzie się powoli
        powiększało,przecież to takie popularne ostatnio imię.Każdy Kacperek jest z
        pewnością inny,ale warto by się podzielić swoimi spostrzezeniami.Zapraszam smile
      • martusiak13 Re: mamy Kacperków- 06.07.06, 13:51
        czesc, ja tez jestem Marta i mam 1,5 rocznego Kacperka - tez ma piękne oczy po
        tatusiu smile a rozrabia !!! Pozdrawiam
    • dz12 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 04.02.06, 23:38
      ktorego dokladnie urodzily sie wasze dzieciaczki?moj Kacper 5 wrzesnia 2005 w
      Olkuszu o 21.10
      • inez.b Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 05.02.06, 12:01
        Mój Kacperek jest już dużym chłopczykiem 21.01.2002 a mieszkamy niedaleko was,
        bo w Chrzanowie.
        • anetkacperek Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 05.02.06, 12:38
          Mój Kacperek urodzil się 13.09.2005r. o 19.30 w Olsztynie
    • iwa2004 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 05.02.06, 18:32
      Witam serdecznie!
      Jestem szczęśliwą mamą Kacperka. Bardzo się cieszę, że założyłaś taki miły
      wątek. Moje maleństwo już niedługo, tj. 15 lutego kończy 2 latka. Jest cudownym
      i kochanym dzieckiem od samego początku: żadnych kolek, spokojne ząbkowanie,
      spokojne noce. Teraz czeka nas odzwyczajanie od pieluszki, ale mam nadzieję, że
      będzie dobrze. Jedyny problem to, że jest strasznym leniuchem jeśli chodzi o
      mówienie. Słowo, które obecnie powtarza to "NIE". Czekam z niecierpliwością
      kiedy zacznie mówić normalnie i wszyscy go będą rozumieć. Narazie to ja jestem
      tłumaczem mojego synka.
      Pozdrawiam wszystkie emamy.
      • inez.b Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 06.02.06, 14:15
        Nic się nie martw , bo wszystkie Kacperki to bardzo mądre chłopaki i ani się
        obejżysz a zacznie cię zamęczać swoją nieustanną gadaniną aż będziesz miała
        dość.Na wszystko przyjdzie pora,dzieci nie roboty,nie rozwijają się według
        jakiegoś planu,tylko maja swoje tempo.Na nocniczek też przyjdzie pora,nie ma co
        zmuszać na siłe bo efekt będzie odwrotny.Mój Kacperek długo nie mógł się
        odzwyczaić od piersi ( karmiłam go 26 miesięcy ) więc widzisz,że rozwój dziecka
        jest indywidualnością.
        • iwa2004 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 07.02.06, 08:45
          Witaj!
          Na razie to z nocniczkiem się nie śpieszę, czekam aż zacznie wołać. Tak jak Ty
          uważam, że nie ma co zmuszać, bo efekt może być odwrotny. Zresztą mój Kacperek
          chyba od razu zacznie korzystać z ubikacji, bo mama i tata tam chodzą to
          dlaczego on ma korzystać z nocnika. Jak do tej pory to wszystkie przymiarki do
          ewentualnego korzystania z toalety odbywaja się w WC a nie na nocniczku.
          Wracając do jego mówienia to pociesza mnie fakt, że doskonale reaguje na
          wszystkie polecenia czy prośby, np. przynieś czerwony klocek, czy króliczka,
          itp. Tak, więc czekam cierpliwie co będzie dalej. Już niedługo kończy 2 latka,
          więc może to będzie jakiś przełom w jego rozwoju mowy.
          Pozdrawiam
        • iwa2004 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 07.02.06, 09:02
          Jeśli chodzi o pożegnanie z cycusiem to ominął nas stres z tym związany.
          Karmiłam mojego Kacperka do 10 miesiąca. Chciałam dłużej, ale tak to się u nas
          ułożyło. Zaczełam powoli tracić pokarm a mojemu dziecku coraz bardziej
          smakowało inne jedzonko niż mleczko mamy. Tak, więc drogą naturalną rozstaliśmy
          się z karmieniem piersią. Wiem, że czasami bywa to bardzo trudne dla mamy i
          dziecka. U nas odbyło się to bez bólu może dlatego, że mam synka o imieniu
          Kacperek.
          Kacperki to przecież mądre chłopaki.
        • martusiak13 Re: mamy Kacperków jesteście na forum????? 06.07.06, 13:54
          Witam, a myślałam, że ja swojego długo karmię - ponad 18 miesięcy. Nie mam
          pojęcia, jak go mam odzwyczaic. Jak Tobie się udało?
    • monika9990 Są, są 09.02.06, 17:24
      Wita mama Kacperka 13 maj 2003 rok.

Nikt mi nie powie teraz ,że 13 to pechowa liczba. Kacperek urodził się zdrowym i
      sporym bobasem. Jest uśmiechnietym, kochanym maminsynkiem. Mieliśmy kolki, ale
      krótko, z ząbkowaniem było różnie, z nocnikiem szybko się zaprzyjaźnił, tylko z
      mówieniem trochę u nas gorzej, ale są postępy.

Ogólnie to bystry, wesoły chłopiec z iskierkami w oku.
      Pozdrawiam wszystkie mamy Kacperków.
      Monika
      • beata3351 Re: Są, są 10.02.06, 09:40
        witam.Mam na imię Beata i mam też Kacperka.Mały urodził się 13 stycznia
        2005r.Też szczęśliwa trzynastka,mam córkę Klaudię ur.13.03.91r.Kacperek to mały
        rozrabiaka,dzisiaj już trzy rolki papieru wyjmowałam z ubikacjii,to jego
        ulubione miejsce.Pozdrawiam
        • monika9990 Pomysły mają 10.02.06, 13:56
          W ubikacji to teraz u nas Bartuś uwielbia się bawić. Bierzę szczotkę i grzebie.
          Niestety przy tym wywala zawartości i sam nieciekawie wygląda. To chyba ten wiek.

Kacperek za to wymyślił zabawę ś zjada kaki. Trzeba mu robić z ciastoliny węża i
          dużo kurczaków. Zanim skończę z wyrobem kurczaków są szybko pakowane na węża.
          Powstaje taka niekształta bryła w miejscu głowy. Ś zjadł kaki.smile
          Pozdrawiam.
          • inez.b Re: Pomysły mają 11.02.06, 15:45
            Widzę,że Twój Kacper podobnie jak mój -to pomysłowy chłopak,obejżałam zdjęcia-
            są super!
            • monika9990 Re: Pomysły mają 11.02.06, 22:27
              Dziękuję i pozdrawiam. Będę tu zaglądała.
    • dz12 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 14.02.06, 23:09
      no coz my jestesmy dopiero na etapie kaszek i deserkow...maly nauczyl sie je
      wreszcie jesc i palaszuje ze smakiem,niestety jesli o zupki chodzi to jakos
      dziwnie mu sie robi nie dobrze gdy poczuje na jezyku..zarowno te robione w domu
      jak i ze sloika.Dodawalam maselko albo troche mleka z piersi ale nic nie pomoglo.
    • dz12 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 14.02.06, 23:18
      no coz my jestesmy dopiero na etapie kaszek i deserkow ,ktore maly wreszcie
      polubil i zajada ze smakiem.niestety nie chce jesc zup,zarowno tych ze sloiczkow
      jak i domowych chociaz dodawalam maselko albo mleko z piersi,jakos dziwnie mu
      niedobrze na ich widok...Kacperek ciekawy swiata ,usmiecha sie slodko i obgryza
      co popadnie,glownie swoje piastki i moja broda,oj czuje zabkismile
    • dz12 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 14.02.06, 23:22
      napisalam dwa razy to samo bo cos mi nie chcialo wyslac,okazalo sie ze jednak
      wyslalo...
      • monika9990 Re: MAMY KACPERKÓW-JESTEŚCIE NA FORUM???? 16.02.06, 13:58
        To teraz kochana napisz do moderatora, aby to usunął.

Jeśli chodzi o jedzonko, to moje kaszki a fuj, a zupka mniam, ale tylko gerber.
        Na początku dawałam jabłko z marchewką, albo jabłko z dynią i jakoś poszło.
        Musze przyznać, że ten czas eksperymentowania co mogą, co lubią był dla mnie
        męczący. Teraz wcinają obiadki ze swoimi rodzicami, a najchętniej kebaba. Moje
        dzieci jak spróbowały normalnej zupy z gara to wszystkie słoiki musiałam oddać.

Mój Kacperek to już poważny gość. Sam wybiera bajki i włącza odtwarzacz. Sam
        wchodzi do wanny, woła ładnie siusiu i tylko do toalety robi. Z mówieniem u nas
        tylko średnio, ale robi postępy.
        Mama ostatnio odkryła co to są "toki".

Kacper krzyczy do mamy z drugiego pokoju: mama toki!
        mama: e?
        Kacper: toki!
        Przychodzi do mamy a w gatkach mu coś brzęczy. Zaglądam, a tam pełno klocków.
        Kacper: toki no.

Pozdrawiam wszystkie Kacperki i ich mamy, Monika.
    • mariolka81 Re: mamy Kacperków???? 11.07.06, 12:58
      A mój Kacperek w niedziele tj. 16.07 skończy roczek. Sam biega już dzielnie od
      1,5 miesiąca. Ładnie zjada wszystko z talerzyka (tylko ostatnio przez te upały
      jakoś mniej ładnie mu to wychodzi). Na nocnik z kupą siada i muszę się
      pochwalić, że sam go przynosi gdy czuje potrzebę. Za to siku nigdy n nocniku
      niezauważyłamsmile Pozatym ma juz 12,5 kg i wygląga jak mały misiaczek taaaaki
      okrąglutki jest.
    • kacpersky4 Re: Mamy Kacperków -jesteście na forum??? 26.07.06, 16:52
      Witaj jestem mamą Kacperka urodzonego 15 kwietnia 2006r, pozdrawiam
      • siwaa1 Re: Mamy Kacperków -jesteście na forum??? 27.09.06, 12:53
        cześć!
        jestem mamą Kacperka ur.15.10.2004r. - za dwa tygodnie kończymy więc 2 lata.
        Nie wiem jak wasi chłopcy, ale mój jest okropnym urwisem. momentami nie mam do
        niego siły....
        Ściskamy wszystkich Kacperków i ich mamy
    • mama_mima Re: Mamy Kacperków-jesteście na Forum???? 16.08.06, 12:16
      Witam wszytkie mamy Kecperków.
      Mam na imię Monika, a mój Kacperek 30 sierpnia będzie obchodził swoje trzecie urodzinki. Kochany synek, ale niezły z niego rozrabiaka. Od pierwszego września idzie do przedszkola, więc jesteśmy na etapie przyzwyczajania się do samodzielnego rozbierania, ubierania i jedzenia (do tej pory się troszkę "lenił").
      Pozdrawiam wszystkie mamy.
      Napiszcie czy wasi Kacprowie są równie żywiołowi, towarzyscy i odważni jak mój.
      • ggmadzik Re: Mamy Kacperków-jesteście na Forum???? 18.08.06, 15:08
        Witam!
        Jestem mamą Kacperkasmile (i nie tylko)
        Urodził się 18 marca 2005r.
        Godz 7:15 w ICZMP w Łodzi
        Ważył 3500 kg., mierzył 54 cm.

Magda i trójka:
        Ania(22-06-1998), Jula(19-04-2002), Kacperek(18-03-2005)

• jolcia590 mama Kacperka 27.08.06, 12:11
      Witam serdecznie wszystkie mamusiesmile)
      jestem mama 4,5 miesiecznego Kacperka;
      jak sie urodzil nasz synus (6.04.2006) wazyl 2850 i mierzyl 54 cm,a teraz wazy
      ponad 8 kg i ma 64 cm.Takze "chlop jak dab",pozdrawiam
    • agatkaros mama Kacperka 29.08.06, 10:48
      Witam.
      Mój synek Kacperek za tydzień skończy 14 miesięcy. Urodził się 6 lipca 2005
      roku w Warszawie.
      Ma 5 ząbków, pięknie chodzi, tańczy i dla nas jest najpiękniejszy smile))
      Pozdrawiamy wszystkich Kacperków i ich mamy.
    • agastrusia Re: Mama Kacperka 18.09.06, 00:06
      Jesteśmy, jesteśmy winkKacperek ma już 13 miesiecy i 17 dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka