roska11 16.03.06, 18:50 czy to mozliwe,ze przy zabkowaniu teperatura moze byc 39,3.Bo Oliwia caly dzien taka marudna byla,az zmierzylam jej goraczke a tutaj 39,3.Ani kaszelku nie ma, ani katarku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylabar Re: zabkowanie a goraczka??? 16.03.06, 19:05 podobno tak, ale podaj jej coś na obniżenie np.panadol dla dzieci itp. a jak będzie sie utrzymywać to do lekarza nie zaszkodzi, nigdy nie wiadomo czy to od zabków czy z innego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
qbolina Re: zabkowanie a goraczka??? 16.03.06, 19:17 my własnie wrócilismy od lekarza, bo od poniedziałku temperatura podwyższona - i toi własnie przez ząbki. Dostalismy pyralgine w czopkach na noc jeśli nadal będzie tak wyglądać jak do tej pory. Ale u nas temperatura nie przekracza 37,3 A ty mierzysz w odbycie? Ja pod paszka ale wiem że z odbytu trzeba odjąć 5 kresek. Jak dla mnie ponad 39 stopni to dużo. A na pewno trzeba czyms obnizyć. Paracetamol w czopkach - albo syropku. No i raczej wybierz się do lekarza jeśli to się nie zmieni. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
roska11 Re: zabkowanie a goraczka??? 16.03.06, 19:23 temperature mierzylam w odbycie termometrem rteciowym,bo uwazam ze jest on najdokladniejszy.I wskazuje 39,3 i dla mnie to jest bardzo duzo.Szkoda mi Oliwii bardzo bo caly czas marudzi i nijak nie moge jej pomoc.Oczywiscie podalam jej czopek na zbicie temperatury.Nic czekam do rana i jak tempertura bedzie sie utrzymywac to jade do lekarza.W sumie zadnych oznak zabkowania takich jak slinotok,czy wkladanie raczek do buzi,czerwonych policzkow itd nie zaobserwowalam.Ale jezeli nie jest przeziebiona to dlatego postawilam na zabkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: zabkowanie a goraczka??? 26.03.06, 17:47 u nas podobnie nie wiem od czego temperatura nie kicha nie ma katarku podejrzewam tez ze od zabkowania mimo iz nie zauwazylam aby miala spuchniete dziaselka ma prawie 7 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
mysunieczka Re: zabkowanie a goraczka??? 26.03.06, 18:26 U nas tez tak bylo. Szedl drugi zabek, wiec zlozylismy to na karb jego wlasnie. Ale na wszelki wypadek - poszlam z mala do ekarza, bo kilka dni wczesniej bylam chora, wolalam, zeby ja obejrzal, czy nie ma czerwonego gardla itd. Kataru nie bylo, kaszlu tez nie. Lekarka mnie zbyla i odnioslam wrazenie, ze najchtniej by mnie wygonila, bo co panike sieje (.....). I wyszlo szydlo z worka nastepnego dnia - kichanie, pokaslywanie, maruderstwo. od 2 dni objawy sie nasilaja. Dzis byl u nas fajny lekarz, i co sie okazalo - dziecko ma infekcje wirusowa. Meczy sie strasznie. Dostalismy syropki i mam nadzieje, ze pomoze. Mala na antybiotyki sie nie kwalifikuje. Infekcja skad - za duzo witaminy d3, a skad? Otoz ww pani doktor kazala podawac 2-3-4 krople wit d3 (bo za duze ciemiaczko). A 2 krople wit d3 podaje sie przy krzywicy. wiedzialam o tym, ale zaufalam specjaliscie... oto skutki Odpowiedz Link Zgłoś
mysunieczka Re: zabkowanie a goraczka??? 26.03.06, 18:27 aha - goraczka moze wystapic przy zabkowaniu, ale 39 to za duzo. U nas bylo wlasnie ponad 39. Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: zabkowanie a goraczka??? 26.03.06, 20:33 u nas temperatura ok 38 pewnie dopiero sie cos rozwija < jakis wirus> a juz myslalam ze to zabeczek! no nic tak czy inaczej jutro do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
liniosek Re: zabkowanie a goraczka??? 27.03.06, 11:17 bylismy u lekarza naszczescie temperatura spowodowana jest wlasnie zabkowaniem wykluwaja sie az dwa naraz (dwie dolne jedyneczki)jak nie bylo zadnego tak teraz az dwa naraz! Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: zabkowanie a goraczka??? 27.03.06, 13:41 Jak nie ma innych objawow to moze tez byc "trzydniowka" poczytaj o tym na forum, byla o tym mowa. Na wszelki wypadek do lekarza,chociaz na trzydniowke i tak Ci nic nie pomoze.Trzeba zbijac goraczke. Polecam tez Viburcol N, czopki na uspokojenie.Moj Michal jak mial goraczke i marudzil to wlasnie po tym zasypial. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: do mysunieczka - pytanie 27.03.06, 14:52 o co chodzi z ta vitamina D3 bo nie zrozumialam ja daje 2 krople vigantolu codziennie - to za duzo? Odpowiedz Link Zgłoś