Dodaj do ulubionych

jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;-(

05.04.06, 15:57
Cześć Dziwczyny,
napiszcie proszę jaką pościel wybrałyście/kupiłyście dla Waszych maluszków.
Ja kupiłam pościel z Drewexu z misiem (podobno hit sezonu). Dzisiaj
postanowiłam ją wyprać. Włożyłam do pralki na 40 stopni (mimo, że na metce
jest dozwolone 60 stopni) i strasznie się zdziwiłam jak ją wyjęłam spowrotem.
Po prostu szmata ...... na szwach materiał się wysiepał i są teraz dziury.
Zapłaciam tyle kasy za tę pościel i nie nadaje sie teraz do użytku. Jestem
załamana. Jutro pojadę i zareklamuję. Tylko zastanawiam się czy to coś da. W
sumie nie mam żadnych dowodów na to, ze prałam zgodnie z zaleceniami. Chociaż
z drugiej strony oni też mi nie udowodnią, że było inaczej. Ech ....to się
wyzaliłam .... Chce mi się płakac;-(
Pozdrowionka!
Obserwuj wątek
    • kropka1005 Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 05.04.06, 16:00
      ja kupiłam z allegro , od mamo tato, jestem z niej zadowolona, wyprałam i
      wyprasowałam inic się nie stało. Koleżanka mówi ze jej ochraniacz nie przylega
      dobrze ale ja swojego nie sprawdzałam. Jestem z pościeli bardzo zadowolona bo
      naprawde jest śliczna.
      • o_tuska Re:też drewex 05.04.06, 16:04
        też z misiem taka beżowo brązowa
        jeszcze jej nie prałam - kurcze strach się bać!!!
        daj znać czy Ci wymienili -
        drugą kupiłam z AMY - wyprałam wyprasowałam i wszystko ok
        • malusia4 Re:też drewex 05.04.06, 16:07
          kupiłaś dokładnie tę samą pościel co ja...z tym, że ja akurat zdecydowałam sie
          na tą niebieską ...
          Drugą kupiłam firmy Klupś ...aż się boję włożyć ja do pralki;-(
          • mfka Re:też drewex 05.04.06, 16:44
            Ja też mam tą pościel Drewexu z "misiem na chmurce", mam cały komplet z tej
            serii (rożek, przybornik, kocyk, śpiworek, baldachim). Wszystko wyprałam i
            wyprasowałam (oprócz ochraniacza) nic nie zmieniło kształtu ani się nie
            skurczyło. Także jestem zaskoczona.
            • malusia4 Re:też drewex 05.04.06, 17:44
              To może ja mam jakiegoś pecha i trafił mi się jakiś felerny egzemplarz;-(
              A prałaś w pralce? W jakiej temperaturze?
              Ja ochraniacza też nie uprałam, bo się bałam ....ciekawe co się stanie z nim po
              praniu.. Rożek też taki kupiłam, ale go jeszcze nie prałam. Czy rozek normalnie
              wyprałaś i nic mu sie nie stało?
              • mfka Re:też drewex 05.04.06, 18:01
                Prałam wszystko w pralce w temp. 50 stopni. Ochraniacza też bałam się wyprać,
                ale pewnie kiedyś to trzeba będzie zrobić... Rożek też wrzuciłam do pralki. I
                nic się nie stało, z pewnością się nie skurczył, bo bez problemu weszło później
                to usztywnienie, które oczywiście wyciągłam do prania. Jedyne co, to trzeba
                uważać na tą osobną podusię, co była z rożkiem i dobrze ją uformować po praniu,
                bo jak się tego nie zrobi to ten wkład w srodku się "zbiera do kupy".
                Wszystko było zmięte, ale po wyprasowaniu znów wyglądało jak nowiutkie ze
                sklepu. Więc nie wiem czemu akurat masz takie problemy z tą pościelą.
    • 1979ju Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 05.04.06, 16:56
      A ja nabyłam zwykłą dziecięcą, z bawełny, firmy nie pamiętam - w Realu, a drugą
      w Jysku z kory, obie nie straciły kolorów, i są b. dobre jakosciowo, każda w
      cenie ok. 25 zł/komplet.

Pozdr, Asia - 35 t.c.
    • karolcia86 Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 05.04.06, 18:01
      Ja mam tez pościel Drewexu. Używam ją prawie 3 lata i mimo że ma intensywny
      żółty kolor nadal wygląda jak nowa.
      Teraz drugi synuś ją przejmie po starszym. Więc też jestem zdziwiona, bo piorę
      bez jakiejś większej troski.
    • agat78 Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 05.04.06, 18:22
      A może ta pościel była jakas stara, zleżała sad

Ja kupiłam 3 komplety ale nie znam firm. Jedną z termofroty, drugą bawełnianą i
      trzecią flanelową (z allegro). Żadnej jeszcze nie prałam, więc nie wiem jak się
      zachowa po praniu.
      • malusia4 Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 05.04.06, 18:51
        Też już o tym własnie myślałam. Skoro dziewczyny prały i nic im się nie stało,
        to ta na pewno musiała byc z jakimś defektem. Innej mozliwości nie widzę. Jutro
        idę ją reklamować. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
        • agat78 Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 05.04.06, 19:14
          A masz metkę od tej pościeli. Może będzie data produkcji.
          • malusia4 Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 05.04.06, 19:20
            Mam oryginalne pudełko od pościeli ...przejrzałam wszytsko, ale niestety nei ma
            podanej daty produkcji.
    • a_gi Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 05.04.06, 19:57
      Hej
      Ja podobnie jak Kropka kupiłam posciel na allegro z mamo-tato, zreszta kupiłam
      do tego ochraniacz na łóżeczko, posciel do wózka i rozek. Wszystko ostatnio
      wyprałam i na szczęście nic sie nie stało- ani z rozkiem, ani z ochraniaczem.
      Zobaczymy jak sie bedzie sprawowac w uzytkowaniusmile

Pozdrawiam
      Agi
    • malusia4 Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 06.04.06, 17:56
      Byłam w sklepie i zareklamowałam pościel. Przyjęli bez problemu, mają to oddać
      do producenta ...zobaczymy co postanowi.Pan ze sklepu był zaskoczony, bo
      generalnie nie mają reklamacji na tą pościel. Powiedział mi, że jedyne, co jest
      reklamowane to poduszeczka od rożka, ale ona podobno jest od producenta jako
      gratis więc generalnie nie podlega reklamacji, aczkolwiek producent mimo
      wszystko sie poczuwa i wymienia na nową.
      Mam nadzieję, ze wymienią mi tę pościel na nowy egemplarz, z którym nic się już
      nie stanie.
      Pozdrowionka!
      • dollores1 Re: jaką pościel kupiłyście?? ja się załamałam ;- 06.04.06, 18:06
        Ja mam od 2,5 roku pościel z Drewexu (zielona z kotkami).
        Piorę ją często w 60 stopniach i jak na razie wszystko ok, kolor ciągle
        intensywny, nic się nie rozlazło.
        Ochraniacz i rożek też prałam kilka razy i nic się nie stało (ta flanelka w
        środku rożka troszkę się zmechaciła ale to chyba normalne).
        Jesli chodzi o poduszeczkę którą producent dodaje gratis to faktycznie zbija sę
        wypełnienie, ale moje dziecko i tak jej nigdy ne używało.

Teraz kupiłam druga pościel (niebeska w kwiatuszki) i też wszytsko ok po praniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka