dawida25 10.04.06, 09:29 Bo ja Johnson&Johnson chyba dobre, nie? Poza tym, mama mi przysłała ze Stanów tej samej firmy, chusteczki Huggies, więc dawkę dla małego mam podwójną dobre te kosmetyki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demarta Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 09:36 ja etż kupiłam J&J chociaż słyszałam, że baaaardzo często uczula dzieciaki.... Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkasw Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 09:39 Hej, ja kupiłam kosmetyki Nivea, a chusteczki mam nivea i pampersa. Niedawno było podobne pytanie do Twoje na forum i z tego co pamiętam to część dziewczyn chwaliła kosmetyki Johnson&Johnson, a część nie. Jak znajdę ten link to Tobie prześlę. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
finka11 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 09:44 Ja za radą siostry kupiłam kosmetyki Oliatum (emulsja do kąpieli i szampon), a chusteczki Pampers. Jeśli chodzi o krem do tyłeczka to Sudokrem. Jak się nie sprawdzą zawsze można zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
aneczkasw znalazłam link 10.04.06, 09:43 oto link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33394&w=38194703&a=38194703 Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Re: 10.04.06, 10:02 Popieram, ze oilatum bardzo dobre. Ale sudocrem to wiem, ze zdania podzielone, bo podobno mocno wysusza, ponieważ zawiera cynk. Jest dobry, ale gdy "coś" już sie dzieje, a tak po kapielce to lepiej alantan. I podobno zasypki też nie są fajne. A z tym "dżonsonem" to tak jest, ze jedne chwala, inne nie, pewnie nam samym po prostu trzeba sie pzrekonać! Odpowiedz Link Zgłoś
lili2006 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 10:48 ja dostałam wszystko Penaten, więc jeżeli znajdę tez takie chusteczki to kupię,a jak nie to chyba Pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Uwaga na Johnson&Johnson 10.04.06, 11:10 Z tego cosłyszałam należą do najbardziej uczulających kosmetyków. Moja córka jak leżała na patologii noworodka to ją pielęgniarki posmarowały oliwką J&J i wyglądała jak poparzona. Na sali co drugie dziecko miało do łózeczka przypiętą kartkę: "Nie używać J&J". Ale pewnie to nie wszystkich dotyczy. Z tego co słyszałam najmniej uczulające są Bambino i Nivea. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjabl79 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 11:13 Ja kupilam J&J, gdyby cos nie tak to sie wymieni a J&J ja sama czesto stosuje wiec na 100% sie przyda co do kremow kupilam sudocrem i bepanthen mama natomiast ma kolezanke ktora pracuje w aptece i zrobila specjalny kremik dla dzidzi, podobno rewelacyjny zobaczymy w praktyce Odpowiedz Link Zgłoś
zukov Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 11:24 Ja tez kupiłam J&J, ale połozna powiedziała ze najbardziej uczulaja ze wszystkich i poleca Panaten. Co do pieluszek i chusteczek do pupy ponoć na poczatek najlepszy Pampers. Odpowiedz Link Zgłoś
ania175 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 11.04.06, 08:16 Mojego synka J&J bardzo uczulił już po jednym smarowaniu, więc trzeba z nim uważać - tzn. z oliwką bo np. płyn do kąpieli był OK, ale na wszelki wypadek też odstawiłam. Za radą lekarza używałam Balneum Herbal (nie pamiętam dokładnie czy to sie tak piszę i czy przypadkiem nie przekręciłam nazwy) - drogie ale bardzo dobre. Natomiast polecam Wam też zwykłą oliwę z oliwek a zamiast zasypki mąkę ziemniaczaną, którą posypuję synka do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 11.04.06, 11:29 A my kupiliśmy najzwyklejsze Bambino. Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 11.04.06, 12:09 Tez Bambino Tylko puder Nivea i chusteczki sensitive Huggies (ale to tylko dlatego,ze mieli promocje-pudelko+pudeleczko podrozne).Potem bede uzywac chusteczek Dzidziusia(teraz mam platki dla niemowlat i paleczki) lub Nivea. Jeszcze Bepanthen-dla Dzidzi i dla mamy Odpowiedz Link Zgłoś
justyna0509 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 11.04.06, 14:44 Ja mam kosmetyki firmy bübchen moja kolezanka z niemiec bardzo chwalila a u nas w tesco bez problemu do kupienia ale na poczatek kupilma tylko oliwke mydlo i plyn do kapieli no i sudacerm do pupci to chyba nie za malo a no i pieluszki i chusteczki z pampersa a z reszta zakupow czekam na rozwoj sytuacji a jak wy podobnie?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś