Dodaj do ulubionych

jakie kosmetyki kupiłyście?

10.04.06, 09:29
Bo ja Johnson&Johnson chyba dobre, nie? Poza tym, mama mi przysłała ze Stanów
tej samej firmy, chusteczki Huggies, więc dawkę dla małego mam podwójnąsmile
dobre te kosmetyki?
Obserwuj wątek
    • demarta Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 09:36
      ja etż kupiłam J&J chociaż słyszałam, że baaaardzo często uczula dzieciaki....
    • aneczkasw Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 09:39
      Hej,
      ja kupiłam kosmetyki Nivea, a chusteczki mam nivea i pampersa. Niedawno było
      podobne pytanie do Twoje na forum i z tego co pamiętam to część dziewczyn
      chwaliła kosmetyki Johnson&Johnson, a część nie. Jak znajdę ten link to Tobie
      prześlę.
      Pozdrawiam
      Ania
      • finka11 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 09:44
        Ja za radą siostry kupiłam kosmetyki Oliatum (emulsja do kąpieli i szampon), a
        chusteczki Pampers. Jeśli chodzi o krem do tyłeczka to Sudokrem. Jak się nie
        sprawdzą zawsze można zmienićsmile
    • aneczkasw znalazłam link 10.04.06, 09:43
      oto link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33394&w=38194703&a=38194703
      • dawida25 dzięki :)) 10.04.06, 09:45

• kokardka_80 Re: 10.04.06, 10:02
          Popieram, ze oilatum bardzo dobre. Ale sudocrem to wiem, ze zdania podzielone,
          bo podobno mocno wysusza, ponieważ zawiera cynk. Jest dobry, ale gdy "coś" już
          sie dzieje, a tak po kapielce to lepiej alantan. I podobno zasypki też nie są
          fajne. A z tym "dżonsonem" to tak jest, ze jedne chwala, inne nie, pewnie nam
          samym po prostu trzeba sie pzrekonać! smile
    • lili2006 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 10:48
      ja dostałam wszystko Penaten, więc jeżeli znajdę tez takie chusteczki to
      kupię,a jak nie to chyba Pampers.
    • anja.t Uwaga na Johnson&Johnson 10.04.06, 11:10
      Z tego cosłyszałam należą do najbardziej uczulających kosmetyków. Moja córka
      jak leżała na patologii noworodka to ją pielęgniarki posmarowały oliwką J&J i
      wyglądała jak poparzona. Na sali co drugie dziecko miało do łózeczka przypiętą
      kartkę: "Nie używać J&J".
      Ale pewnie to nie wszystkich dotyczy.
      Z tego co słyszałam najmniej uczulające są Bambino i Nivea.
    • patrycjabl79 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 11:13
      Ja kupilam J&J, gdyby cos nie tak to sie wymieni a J&J ja sama czesto stosuje
      wiec na 100% sie przydasmile
      co do kremow kupilam sudocrem i bepanthen
      mama natomiast ma kolezanke ktora pracuje w aptece i zrobila specjalny kremik
      dla dzidzi, podobno rewelacyjny
      zobaczymy w praktyce
    • zukov Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 10.04.06, 11:24
      Ja tez kupiłam J&J, ale połozna powiedziała ze najbardziej uczulaja ze
      wszystkich i poleca Panaten. Co do pieluszek i chusteczek do pupy ponoć na
      poczatek najlepszy Pampers.
      • ania175 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 11.04.06, 08:16
        Mojego synka J&J bardzo uczulił już po jednym smarowaniu, więc trzeba z nim
        uważać - tzn. z oliwką bo np. płyn do kąpieli był OK, ale na wszelki wypadek
        też odstawiłam. Za radą lekarza używałam Balneum Herbal (nie pamiętam dokładnie
        czy to sie tak piszę i czy przypadkiem nie przekręciłam nazwy) - drogie ale
        bardzo dobre. Natomiast polecam Wam też zwykłą oliwę z oliwek a zamiast zasypki
        mąkę ziemniaczaną, którą posypuję synka do tej pory.
        • zebra51 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 11.04.06, 11:29
          A my kupiliśmy najzwyklejsze Bambino.
          • polaquinha Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 11.04.06, 12:09
            Tez Bambino smile
            Tylko puder Nivea i chusteczki sensitive Huggies (ale to tylko dlatego,ze mieli promocje-pudelko+pudeleczko podrozne).Potem bede uzywac chusteczek Dzidziusia(teraz mam platki dla niemowlat i paleczki) lub Nivea. Jeszcze Bepanthen-dla Dzidzi i dla mamy smile
    • justyna0509 Re: jakie kosmetyki kupiłyście? 11.04.06, 14:44
      Ja mam kosmetyki firmy bübchen moja kolezanka z niemiec bardzo chwalila a u nas
      w tesco bez problemu do kupienia ale na poczatek kupilma tylko oliwke mydlo i
      plyn do kapieli no i sudacerm do pupci to chyba nie za malo a no i pieluszki i
      chusteczki z pampersa a z reszta zakupow czekam na rozwoj sytuacji a jak wy
      podobnie?pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka