martunia78 10.04.06, 21:02 podoba mi się dla małego imię Milan, naopiszcie co o nim sądzicie bo ja chciałabym, ale jakoś tak...nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anja.t Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:04 Jak ci się podoba to daj tak na imię małemu. Dla mnie tez troszkę dziwnie brzmi, ale to przeciez nie moja sprawa. JA jestem za bardziej tradycyjnymi imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:07 Martunia po pierwsze dziękuję za kartkę urodzinową wirtualaną a po drugie to: mnie się skojarzyło z drużyną piłkarską...hm...wiesz to zależy tylko od ciebie...moj arodzina tez uznała,że imię mojej córki jest dziwne a teraz im się podoba nie wiem tylko czy USC zaakceptuje takie imię i pozwoli zarejestrować dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
marta.28 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:25 Ja znam kilka więc ci Lenę zarejestrują. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a hehe ale ja nie mówiłam o Lebnie tylko o...Milanie 10.04.06, 21:30 widocznie źel napisałam proszę o wybaczenie...pisze na biegu bo mąż mnie goni sprzed kompa.. Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 09:05 Aga nie masz się co przejmować, Lenę zarejestrują Ci na pewno, to normalne imię, tylko rzadko nadawane. Ja mam koleżankę Lenę. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
daga210 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:29 Hej, Lena mi sie bardzo podoba) Milan, wybacz, ale w ogóle, z tym, że to Twój wybór. Mnie również kojarzy sie z drużyną piłkarska) Pozdr. Daga Odpowiedz Link Zgłoś
martunia78 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:58 Właśnie mi tez sie kojarzy z AC Milanem, ale wątpliwości mam tylko dlatego że mieszkamy w Polsce-wiadomo, gdybym tylko mieszkała w innym kraju napewno bym go tak nazwała, a tak to nie wiem... Aga nie ma za co! Jeszcze raz 100lat! Odpowiedz Link Zgłoś
september_77 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 22:51 Tak szczerze? Przecież to po polsku znaczy Mediolan... Ja bym w życiu tak dziecka nie nazwała, no ale ile osób tyle gustów)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 00:00 Milan - ciekawe imię, ale nie wiem... Niby takie "męskie" imię w związku ze skojarzeniem z piłką nożną, ale nie wiem... Imię jak imię, można przekształcać na Miluch, Miłek, Miluś. Ale jak idę dalej w tych przekształceniach to imię wydaje mi się bardziej odpowiednie dla kota albo jakiegoś psiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
femian Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 00:01 Już pewnie lepsze dla człowieka-mężczyzny byłoby Miłosz... Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 06:38 A mi się od razu skojarzyło z Milanem Kunderą i pomyślałam że to czeskie imię Hmm, osobiście wydaje mi się, że jest wiele ładnych polskich imion, ale rzecz jasne jeśli Tobie się podoba i myślisz że zaakceptuje je także Twoje dziecko i rodzina (znam przypadki gdzie dziadkom się nie podobało imię i uparcie nazywali wnuka po swojemu) to się nie zastanawiaj i zdecyduj Lila Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 09:07 Lepiej wymyśl coś innego jak nie jestes pewna słuszności swojego wyboru, po co Ci potem wyrzuty sumienia. Może nie jest brzydkie ale nie polskie i dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 11:27 szczerze? nie dałabym tak na imię Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_czarna Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 11:57 Mi się podoba!! Sama chciałam synkowi dac na imię Maximilian, Maurycy albo Marceli..tylko,ze to ma być Majka Odpowiedz Link Zgłoś
mischka49 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 14:45 Wiesz co, proponuje Ci dowiedz sie przed porodem czy to mozliwe; my chcielismy zeby nasza corcia miala na imie OLA po prostu Ola,a nie ALeksandra (tym bardziej, ze urodzona we Francji i wszyscy + tesciowie byli przekonani, ze to bedzie typowe francuskie imie, albo przynajmniej pisane po ichniemu!). My postawilismy veto, ale niestety na drodze stanalo nam lodzkie USC i stwierdzilo, ze imie Ola jest tylko zdrobnieniem i nie moze wystepowac w skrocnej formie. No trudno. Wiec przelknelismy to, ale staramy sie aby wszyscy (+ zabojady zwlaszcza!!) nazywali ja Ola... Postaraj sie znalezc dla synka jakies "alternatywne" imie; niegdy nie wiadomo! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 15:44 Mischko,wiesz co,to nawet z jednej strony,dobrze,ze nie nazwaliscie Malej Ola.Juz Ci mowie dlaczego-w Hiszpanii i Portugalii "ola" to po prostu "czesc" albo "uwaga" albo "aha"(mam meza Portgalczyka i sama bylam tam przez 2 lata to sie nasluchalam tego "ola"). Pamietam rowniez historie dziewczyny,ktora miala tak na imie.Z koniecznosci obracala sie w kregach portugalsko-hiszpanskich.Po miesiacu poprosila,ze zwracac sie do niej "Aleksandro",z wlasnie w/w powodow. Oczywiscie to jest wylacznie Wasza decyzja ale moze i dobrze,zebyscie zwrocili uwage na ten aspekt imienia. Tym bardziej,ze Twoj maz jest Francuzem i kto jak kto ale chyba Wy mozecie sie spodziewac,ze Wasza Pociecha bedzie nastawiona na podroze i kto wie moze nawet osiedli sie w innej czesci Europy Mam nadzieje,ze nie gniewasz sie na mnie za te uwage Pozdrawiam, Paula Ps.Wybierasz sie na spotkanie do Palmiarni? Odpowiedz Link Zgłoś
mischka49 do Polaquinha:) 12.04.06, 10:56 Czesc, Absolutnie nie; nawet mi to nie przyszlo do glowy! Spotkanie w Palmiarnii jest po Swietach? No pewno, ze bede. Chyba, ze wykluje... Mieszkasz w Lodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
bgwd14 Re: do Polaquinha:) 12.04.06, 11:06 Milan? w/g mnie okropne, co innego Maksymilian, Maurycy czy Marcel. A tak, apropo rzadkich imion: moja córka będąc na wakacyjnym obozie, poznała chłopaka o staropolskim imieniu Gniewko. Opowiadała, że był szalenie inteligentny i posiadał ogromny zasób wiedzy na różne tematy, co razem z jego oryginalnym imieniem czyniło go naprawdę kimś wyjątkowym. Przyznam, że mi również się to imię spodobało, niestety, nie mogę już z niego skozrystać. A Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
polaquinha Re: do Polaquinha:) 12.04.06, 19:44 Uff-to dobrze ) Jasne,ze jestem z Lodzi i powiem Ci szczerze,ze zalowalam,ze nie moglas byc na naszym poprzednim spotkaniu,ze wzg na Mala Bardzo jestem ciekawa Twoich doswiadczen z malzenstwa z obcokrajowcem. Jak np.rozwiazujecie problem jezykowy dziecka,wychowanie dwukulturowe i takie rozne tam Kiedys napisalas,ze Francuzi maja troche inne podejscie do wychowania. Wiesz,niedlugo przyjezdza do nas tesciowa z Portugalii i musze powiedziec,ze troche boje sie konfrontacji z tym ichnim modelem wychowania...A znajac moja kochana tesciowa-nie bedzie lekko.Tym bardziej,ze maz nie widzial sie z mamusia prawie 2 lata.Rozumiesz? Co do spotkania,to w okolicach 20.IV? Musimy sie wszystkie zgadac,bo to juz za tydzien Pozdrawiam, Paula Odpowiedz Link Zgłoś
mischka49 Re: do Polaquinha:) 12.04.06, 22:05 Czesc Paula, jesli masz moment, to przeslij mi prosze e-mail perso na mischka49@wp.pl Moze pogadamy o naszych "zagranicznych" polowkach; ciekawa jestem na ty odbierasz zycie z cudzoziemcem. Trzymaj sie papatki Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 16:40 Maximilian, Maurycy albo Marceli ale nie Milan, nie widzę związku między tymi imionami a Milanem. Te, które wymieniłaś też mi się podobają ale Milan nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a No własnie... 11.04.06, 16:42 Na Maxymiliana można wołac Milan na upartego...a swoją drogą nei wiem czy USc przez x zaakceptuje...mój mąz chciał ALexa przez"x"właśnei i wiem,że nie mógł chcieć...ma być polska pisownia...no ale moze co urząd to inny zwyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
bgwd14 Re: No własnie... 12.04.06, 11:09 Milan? w/g mnie okropne, co innego Maksymilian, Maurycy czy Marcel. A tak, apropo rzadkich imion: moja córka będąc na wakacyjnym obozie, poznała chłopaka o staropolskim imieniu Gniewko. Opowiadała, że był szalenie inteligentny i posiadał ogromny zasób wiedzy na różne tematy, co razem z jego oryginalnym imieniem czyniło go naprawdę kimś wyjątkowym. Przyznam, że mi również się to imię spodobało, niestety, nie mogę już z niego skozrystać. A Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
libretka Re:a mi się podoba 12.04.06, 16:27 bardzo fajne imię o słowiańskim rodowodzie i ładnym znaczeniu, z niczym mi się nie kojarzy, dobrze się zdrabnia np. Miłek jak Ci się podoba - nie wachaj się Odpowiedz Link Zgłoś