Dodaj do ulubionych

Czy to naprawdę takie straszne imię?

10.04.06, 21:02
podoba mi się dla małego imię Milan, naopiszcie co o nim sądzicie bo ja
chciałabym, ale jakoś tak...nie wiem.
Obserwuj wątek
    • anja.t Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:04
      Jak ci się podoba to daj tak na imię małemu. Dla mnie tez troszkę dziwnie
      brzmi, ale to przeciez nie moja sprawa. JA jestem za bardziej tradycyjnymi
      imionami.
      • kapuhy_a Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:07
        Martunia po pierwsze dziękuję za kartkę urodzinową wirtualaną a po drugie to:
        mnie się skojarzyło z drużyną piłkarską...hm...wiesz to zależy tylko od
        ciebie...moj arodzina tez uznała,że imię mojej córki jest dziwne a teraz im się
        podoba big_grin nie wiem tylko czy USC zaakceptuje takie imię i pozwoli zarejestrować
        dziecko
        • marta.28 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:25
          Ja znam kilka więc ci Lenę zarejestrują.
          • kapuhy_a hehe ale ja nie mówiłam o Lebnie tylko o...Milanie 10.04.06, 21:30
            widocznie źel napisałam proszę o wybaczenie...big_grinpisze na biegu bo mąż mnie goni
            sprzed kompa..big_grin
        • maga202 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 09:05
          Aga nie masz się co przejmować, Lenę zarejestrują Ci na pewno, to normalne imię, tylko rzadko nadawane. Ja mam koleżankę Lenę.
          Pozdrawiam Magda
    • daga210 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:29
      Hej,
      Lena mi sie bardzo podobasmile) Milan, wybacz, ale w ogóle, z tym, że to Twój
      wybór. Mnie również kojarzy sie z drużyną piłkarskawink)
      Pozdr.
      Daga
      • martunia78 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 21:58
        Właśnie mi tez sie kojarzy z AC Milanem, ale wątpliwości mam tylko dlatego że
        mieszkamy w Polsce-wiadomo, gdybym tylko mieszkała w innym kraju napewno bym go
        tak nazwała, a tak to nie wiem...
        Aga nie ma za co! Jeszcze raz 100lat!
    • september_77 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 10.04.06, 22:51
      Tak szczerze? Przecież to po polsku znaczy Mediolan... Ja bym w życiu tak
      dziecka nie nazwała, no ale ile osób tyle gustówsmile)) Pozdrawiam.
    • femian Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 00:00
      Milan - ciekawe imię, ale nie wiem... Niby takie "męskie" imię w związku ze
      skojarzeniem z piłką nożną, ale nie wiem... Imię jak imię, można przekształcać
      na Miluch, Miłek, Miluś. Ale jak idę dalej w tych przekształceniach to imię
      wydaje mi się bardziej odpowiednie dla kota albo jakiegoś psiaka.
      • femian Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 00:01
        Już pewnie lepsze dla człowieka-mężczyzny byłoby Miłosz...
    • lila_m Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 06:38
      A mi się od razu skojarzyło z Milanem Kunderą i pomyślałam że to czeskie imię smile
      Hmm, osobiście wydaje mi się, że jest wiele ładnych polskich imion, ale rzecz
      jasne jeśli Tobie się podoba i myślisz że zaakceptuje je także Twoje dziecko i
      rodzina (znam przypadki gdzie dziadkom się nie podobało imię i uparcie nazywali
      wnuka po swojemu) to się nie zastanawiaj i zdecyduj smile

Lila
    • maga202 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 09:07
      Lepiej wymyśl coś innego jak nie jestes pewna słuszności swojego wyboru, po co Ci potem wyrzuty sumienia. Może nie jest brzydkie ale nie polskie i dziwne.
      • zebra51 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 11:27
        szczerze? nie dałabym tak na imię sad Nie podoba mi się.
        • ania_czarna Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 11:57
          Mi się podoba!!
          Sama chciałam synkowi dac na imię Maximilian, Maurycy albo Marceli..tylko,ze to
          ma być Majkasmilesmilesmile
          • mischka49 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 14:45
            Wiesz co, proponuje Ci dowiedz sie przed porodem czy to mozliwe; my chcielismy
            zeby nasza corcia miala na imie OLA po prostu Ola,a nie ALeksandra (tym
            bardziej, ze urodzona we Francji i wszyscy + tesciowie byli przekonani, ze to
            bedzie typowe francuskie imie, albo przynajmniej pisane po ichniemu!). My
            postawilismy veto, ale niestety na drodze stanalo nam lodzkie USC i
            stwierdzilo, ze imie Ola jest tylko zdrobnieniem i nie moze wystepowac w
            skrocnej formie. No trudno. Wiec przelknelismy to, ale staramy sie aby wszyscy
            (+ zabojady zwlaszcza!!) nazywali ja Ola...
            Postaraj sie znalezc dla synka jakies "alternatywne" imie; niegdy nie wiadomo!
            Pozdrawiamsmile
            • polaquinha Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 15:44
              Mischko,wiesz co,to nawet z jednej strony,dobrze,ze nie nazwaliscie Malej Ola.Juz Ci mowie dlaczego-w Hiszpanii i Portugalii "ola" to po prostu "czesc" albo "uwaga" albo "aha"(mam meza Portgalczyka i sama bylam tam przez 2 lata to sie nasluchalam tego "ola").
              Pamietam rowniez historie dziewczyny,ktora miala tak na imie.Z koniecznosci obracala sie w kregach portugalsko-hiszpanskich.Po miesiacu poprosila,ze zwracac sie do niej "Aleksandro",z wlasnie w/w powodow.
              Oczywiscie to jest wylacznie Wasza decyzja ale moze i dobrze,zebyscie zwrocili uwage na ten aspekt imienia.
              Tym bardziej,ze Twoj maz jest Francuzem i kto jak kto ale chyba Wy mozecie sie spodziewac,ze Wasza Pociecha bedzie nastawiona na podroze i kto wie moze nawet osiedli sie w innej czesci Europy smile
              Mam nadzieje,ze nie gniewasz sie na mnie za te uwage smile
              Pozdrawiam,
              Paula
              Ps.Wybierasz sie na spotkanie do Palmiarni? smile
              • mischka49 do Polaquinha:) 12.04.06, 10:56
                Czesc, Absolutnie nie; nawet mi to nie przyszlo do glowy!
                Spotkanie w Palmiarnii jest po Swietach? No pewno, ze bede. Chyba, ze wykluje...
                Mieszkasz w Lodzi?
                • bgwd14 Re: do Polaquinha:) 12.04.06, 11:06
                  Milan? w/g mnie okropne, co innego Maksymilian, Maurycy czy Marcel.
                  A tak, apropo rzadkich imion: moja córka będąc na wakacyjnym obozie, poznała
                  chłopaka o staropolskim imieniu Gniewko. Opowiadała, że był szalenie
                  inteligentny i posiadał ogromny zasób wiedzy na różne tematy, co razem z jego
                  oryginalnym imieniem czyniło go naprawdę kimś wyjątkowym. Przyznam, że mi
                  również się to imię spodobało, niestety, nie mogę już z niego skozrystać.
                  A Wam się podoba?
                • polaquinha Re: do Polaquinha:) 12.04.06, 19:44
                  Uff-to dobrze smile)
                  Jasne,ze jestem z Lodzi i powiem Ci szczerze,ze zalowalam,ze nie moglas byc na naszym poprzednim spotkaniu,ze wzg na Mala smile Bardzo jestem ciekawa Twoich doswiadczen z malzenstwa z obcokrajowcem. Jak np.rozwiazujecie problem jezykowy dziecka,wychowanie dwukulturowe i takie rozne tam smile
                  Kiedys napisalas,ze Francuzi maja troche inne podejscie do wychowania.
                  Wiesz,niedlugo przyjezdza do nas tesciowa z Portugalii i musze powiedziec,ze troche boje sie konfrontacji z tym ichnim modelem wychowania...A znajac moja kochana tesciowa-nie bedzie lekko.Tym bardziej,ze maz nie widzial sie z mamusia prawie 2 lata.Rozumiesz? smile
                  Co do spotkania,to w okolicach 20.IV? Musimy sie wszystkie zgadac,bo to juz za tydzien smile
                  Pozdrawiam,
                  Paula
                  • mischka49 Re: do Polaquinha:) 12.04.06, 22:05
                    Czesc Paula, jesli masz moment, to przeslij mi prosze e-mail perso na
                    mischka49@wp.pl
                    Moze pogadamy o naszych "zagranicznych" polowkach; ciekawa jestem na ty
                    odbierasz zycie z cudzoziemcem.
                    Trzymaj sie
                    papatkibig_grin
          • maga202 Re: Czy to naprawdę takie straszne imię? 11.04.06, 16:40
            Maximilian, Maurycy albo Marceli ale nie Milan, nie widzę związku między tymi imionami a Milanem. Te, które wymieniłaś też mi się podobają ale Milan nie.
            • kapuhy_a No własnie... 11.04.06, 16:42
              Na Maxymiliana można wołac Milan na upartego...a swoją drogą nei wiem czy USc
              przez x zaakceptuje...mój mąz chciał ALexa przez"x"właśnei i wiem,że nie mógł
              chcieć...ma być polska pisownia...no ale moze co urząd to inny zwyczajbig_grin
              • bgwd14 Re: No własnie... 12.04.06, 11:09
                Milan? w/g mnie okropne, co innego Maksymilian, Maurycy czy Marcel.
                A tak, apropo rzadkich imion: moja córka będąc na wakacyjnym obozie, poznała
                chłopaka o staropolskim imieniu Gniewko. Opowiadała, że był szalenie
                inteligentny i posiadał ogromny zasób wiedzy na różne tematy, co razem z jego
                oryginalnym imieniem czyniło go naprawdę kimś wyjątkowym. Przyznam, że mi
                również się to imię spodobało, niestety, nie mogę już z niego skozrystać.
                A Wam się podoba?
                • libretka Re:a mi się podoba 12.04.06, 16:27
                  bardzo fajne imię o słowiańskim rodowodzie i ładnym znaczeniu, z niczym mi się
                  nie kojarzy, dobrze się zdrabnia np. Miłek
                  jak Ci się podoba - nie wachaj się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka