larakrofft 20.04.06, 21:29 czy któraś z mam ma wzór takiego podania które należy złożyc w pracy o przyznaie urlopu? pilnie potrzebuje na jutro a nie do końca wiem jak ono ma wyglądac i jakie informacje zawierac. bede wdzieczna za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amber2005 Re: wniosek o macierzyński 20.04.06, 23:13 Jak rok temu urodziłam mąż poszedł do mojego miejsca pracy z zaświadczeniem ze szpitala,że tego i tego dnia urodziłam i dyrekcja sama przyznała mi urlop macierzyński. Odpowiedz Link Zgłoś
nikasob Re: wniosek o macierzyński 21.04.06, 07:43 A mój mąż zadzwonił do mojej pracy i już. To chyba dostaje się automatycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
umaleks Re: wniosek o macierzyński 21.04.06, 08:14 Jestem kadrową i dokładnie jest tak jak mówią dziewczyny. Zawiadamiasz zakład pracy, że urodziłas (akt urodzenia póxniej dostarczysz) i automatycznie biegnie Ci urlop mac. Z wnioskiem-podaniem wystepujesz tylko w przypadku wczesniejszego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: wniosek o macierzyński 21.04.06, 08:43 ja mam umowę do czasu porodu, czy nalezy mi się zasiłek macierzyński? W zusie powiedzieli ze to dobra wola pracodawcy, generalnie moge złozyć dokumenty do zusu i oni powinni mi naliczyć zaiłek, ciekawe ile on wynosi i czy nie lepiej zarejestrowac się jako osoba bezrobotna z prawem do zasiłku, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: wniosek o macierzyński 21.04.06, 09:04 Ja mam tak samo i z tego co się dowiadywałam, zasiłek się należy, ale nie wiem jak to sięzałatwia, jak będziesz coś wiedzieć to napisz. A i mam jeszcze jedno pytanie, jeśli będę chciała iść na macierzyński, przed porodem ( 182 dni zwolnienia, mam na 2 dni przed terminem i wtedy chciałabym tę opcję wykorzystać, jeśli zajdzie taka konieczność), to jak ma wyglądać podanie? Odpowiedz Link Zgłoś
mia80 Re: wniosek o macierzyński 21.04.06, 09:22 Piszesz wniosek do pracodawcy o następującej treści: "Proszę o udzielenie mi urlopu macierzyńskiego od. dn.... przez okres 16 (lub 18) tygodni" i dołączasz zaświadczenie od lekarza o przewidywanym terminie porodu. To wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: wniosek o macierzyński 25.04.06, 11:32 dowiedziałam sie na arzie tylko tyle że w zusie trzeba wypełnic specjalny formularz, zasiłek jest przyznawany na 3 miesiące i jest w wysokości wynagrodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś