Dodaj do ulubionych

ja Was podziwiam

28.04.06, 14:27
za to, że potraficie rozpoznać, że macie skurcze przepowiadające i wszytskie
takie objawy tego przedporodu, ja wogóle nie jestem w stanie rozpoznać, ze to
co przed chwilą czułam to skurcz, nawet nie umiem określić czy brzuch mi się
opuścił.Nie wiem co może oznaczać tępy ból gdzieś w dole(chyba w kościach)
który mi się pojawia raz na dzień może... Jestem totalnym laikiem i zupełnie
sią na tym nie znam, hehehe.
Obserwuj wątek
    • vanilia25 Re: ja Was podziwiam 28.04.06, 14:44
      Kochana, a kto powiedzial (napisal) ze my wszystkie to czaimy?!. Ja podobnie
      jak ty mam tyle pytan i watpliwosci ze szok. Dlatego tak wczytuje sie w te
      posty, majac nadzieje ze dowiem sie czegos wiecej. Hihi. Ale czy twardnieje
      brzuch to wiem. To jest tak jakby cos w srodku brzucha nagle ci sie mocno
      spinalo- sciskalo i czasem to troche boli, a czasem nie i brzuchol jest wtedy
      jak skała twardy.Ale nie mam zielonego pojecia nadal, jak poznac ten czop i czy
      to kazda dziewczyna ma (bo ja mam od niedawna sluzu dosc duzo, ale czy to to,
      to nie wiem).Pozdrawiam cieplutko.
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20060517/dt/6/k/3692/preg.p
      ng- Nasz Synuś
    • goniag1978 Re: ja Was podziwiam 28.04.06, 14:56
      ja dzis zaczelam 40 tydz i tez nic nie czuje, w ogole zadnych objawow i sama
      nie wiem kiedy to nastapi, podobno mozna wcale nie miec zadnych oznak i nagle
      poczuc skurcz albo wyplyniecoe wod plodowych.brzuch mam twardy ale tylko w
      gornej czesci wiec tez nie wiem czy to synek sie tak ustawia czy brzuch napina.
      Pewnie jak juz bedziemy rodzic to to poczujemy smile
      • aneczkasw Do Agi 28.04.06, 15:40
        Aga ja wszystkiego praktycznie się dowiedziałam leżąc teraz w szpitalu od
        położnych. Wcześniej to było raczej na wyczucie. To one mi mówiły, że mi się
        macica stawia ( twardnieje brzuch ), jak miałam skurcze na KTG to też położna,
        która ze mną siedziała informowała mnie o tym i dlatego teraz mogę stwierdzić
        kiedy zaczynają mi się skurcze. A czopu podbarwionego krwią nie pomylisz z
        niczym innymsmile
        Pozdrawiam
        Ania
        • 1urszula1 Re: Do Agi 28.04.06, 17:31
          Ha! Widzisz ja jestem teraz w trzeciej ciazy i ani w pierwszej ani w drugiej
          nie czulam zadnego stawiania sie macicy. Moze dlatego, ze macica byla
          taka "leniwa" mialam potem problemy z rodzeniem dzieci - brak postepow porodu.
          Teraz jak na zlosc, jak juz nie moge rodzic naturalnie, wiec mam gdzies co
          cwiczy sobie moja macica wink, stawia mi sie tak, ze nie moge miec zadnych
          watpliwosci smile). Robi sie taka twarda kula, ze az niewygodnie sie poruszac.
          Czasem az pobolewa dol brzucha. Takze widzisz, kazda ciaza inna.
          Pozdrawiam,
          Ula
    • ania175 Re: ja Was podziwiam 28.04.06, 17:28
      To będzie mój drugi poród, a też wydaje mi sie, ze nic nie wiem smile
      • zu2ka Re: ja Was podziwiam 28.04.06, 18:35
        A co ja mam powiedziec... brzuch mi się stawia od 20tc i to częściej niż
        powinien... przez to muszę brac te wszystkie leki... a czop podobno wcale nie
        musi byc podbarwiony krwią... i bądz tu mądra, ech szkoda gadacsmile
        • abea a propo czopu 28.04.06, 19:58
          a mi dziś lekarz powiedział że jeśłi odeszły tylk ofragmenty czopu , to on się
          odradza i dalej jest cały ...
          • aga.kotek Re: a propo czopu 29.04.06, 08:47
            a ja wam powiem że odchodzenie czopu nie każda może mieć..zbliżający się poród
            chyba jest sprawą indywidualna każdej kobiety..w większość moich koleżanek
            które urodziły każda przezywała zwiastuny porodu inaczej..jedna nie miała
            żadnych objaw aż nagle dostała skurczy że wytrzymać z bólu nie mogła..a czopu
            żadnego nie miała wcześniej..innej natomiast odeszły same wody i leciała do
            szpitala rodzić..także chyba musimy obserwowac same siebie i czekac..rozumiem
            was..ile mozna czekac..hihi winkpozdrawiam..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka