kapuhy_a Re: jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonow 04.05.06, 10:50 ja kupiłam silikonowy nuka bo jest profilowany...ale się nie znam więc mam tylko jednego smoka i jakby co to dokupię albo kupię inny...nie wiem co lubią małę pyszczki...smoczki w butelkach też mam silikonowe ale aventu choć zastanawiałam sie czy nie wymienić na nuka Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Re: jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonow 04.05.06, 11:26 Podobno najlepsze są silikonowe symetryczne, czyli jakby takie same z każdej ztrony. Z aventu są takie, ale pakowane po 2 Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonow 04.05.06, 11:51 Żaden Przyzwyczailismy Tymka do smoczka w szpitalu, w czasie fototerapii i teraz jest kiepsko. Tylko ssac, ssac i ssac smoka. Zawsze pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kapuhy_a kokardka 04.05.06, 13:13 smoczki aventu można kupić na sztuki w dzieckowych sklepach..u mnie kosztują 6,50zł od smoka każdy ma z nich taką osłonkę osobną czego np nie ma w nuku i jestem z tego powodu zła,bo teraz szukam pojemniczka smokowego... Odpowiedz Link Zgłoś
k_maja Re: jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonow 04.05.06, 15:05 smoczki nuk są bardzo wyprofilowane - mam na myśli część zewnętrzną (taka wygięta) - mój synek, choć malutki wcześniaczek, już po dwóch tygodniach miał cały profil smoczka odciśnięty na policzkach. Moja siostrzenica miała to samo. Kupiłam więc silikonowy baby ono - i nie tzw. "Bąbelkowy", bo ponoć ten spłaszczony lepszy na zgryz. Ale najlepiej - choć moim zdanie nierealnie - bez smoka kasia Odpowiedz Link Zgłoś