Dodaj do ulubionych

jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonowy?

04.05.06, 10:18
Obserwuj wątek
    • kapuhy_a Re: jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonow 04.05.06, 10:50
      ja kupiłam silikonowy nuka bo jest profilowany...ale się nie znam więc mam tylko
      jednego smoka i jakby co to dokupię albo kupię inny...nie wiem co lubią małę
      pyszczki...smoczki w butelkach też mam silikonowe ale aventu choć zastanawiałam
      sie czy nie wymienić na nuka
      • kokardka_80 Re: jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonow 04.05.06, 11:26
        Podobno najlepsze są silikonowe symetryczne, czyli jakby takie same z każdej
        ztrony. Z aventu są takie, ale pakowane po 2 sad
        • zebra51 Re: jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonow 04.05.06, 11:51
          Żaden sad
          Przyzwyczailismy Tymka do smoczka w szpitalu, w czasie fototerapii i teraz jest
          kiepsko. Tylko ssac, ssac i ssac smoka.

Zawsze pierwsze.
          • kapuhy_a kokardka 04.05.06, 13:13
            smoczki aventu można kupić na sztuki w dzieckowych sklepach..u mnie kosztują
            6,50zł od smoka big_grin każdy ma z nich taką osłonkę osobną czego np nie ma w nuku i
            jestem z tego powodu zła,bo teraz szukam pojemniczka smokowego...
      • k_maja Re: jaki smoczek lepszy kauczukowy czy silikonow 04.05.06, 15:05
        smoczki nuk są bardzo wyprofilowane - mam na myśli część zewnętrzną (taka
        wygięta) - mój synek, choć malutki wcześniaczek, już po dwóch tygodniach miał
        cały profil smoczka odciśnięty na policzkach. Moja siostrzenica miała to samo.
        Kupiłam więc silikonowy baby ono - i nie tzw. "Bąbelkowy", bo ponoć ten
        spłaszczony lepszy na zgryz. Ale najlepiej - choć moim zdanie nierealnie - bez smoka
        kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka