Dodaj do ulubionych

do sdomitrz

09.05.06, 22:49
Tak siedzę i myślę co kupić dla małego myślę nad tym kremem Biodermy Atoderm
jest trochę tańszy od Adermy exomega ale co jest lepsze? Nie wiem gdzie jest
najsensowniejsza cena 400 ml widziałam za nawet 87,93 zł.
co mogłabyś mi polecić? A do mycia mojej koleżance zalecili Dermedic chyba
acne czy to jakieś sensowne jest?
Muszę się na coś zdecydować.
Obserwuj wątek
    • maggie2229 Re: do sdomitrz 10.05.06, 14:20
      justynko,ja z uwagi na uczulenie na gluten a wiec i owies odrzucilam
      exomege,tzn.nawet jej nie probowalam, kupilam atoderm biodermy w tej aptece
      vena-vita, za 500 ml zaplacilam 65 zl
      niestety jeszcze nie moge ocenic jego dzisalania, w kazdym razie nam ze swiadem
      nie pomogl,nawilza fajnie, ale w sumie dobrze tez nam sluzy lipikar la roche posey

a jak ta exomega-boryskowi pomogla?b
      • justin301 Re: do sdomitrz 10.05.06, 14:40
        Nie używałam exomega tylko kupiłam mu krem Aderma dermalibour i mu służy - nic
        się nie robi czerwone na buzi. W aptece vitanea jest ten atoderm po 57,17 zl
        ale tak nie wiem co mam robić bo jak wtopię? To trochę sporo a mam już parę
        rzeczy, które Boryskowi nie służą. A co zrobiłaś z tym Exomega, które kupiłaś
        na Allegro - moze bym kupiła od Ciebie? Exomega kosztuje w jednej aptece aż 70
        zł i to na dodaek nie jest dużosad
        Mam patent tylko nie wiem czy warto na robioną lekobazę z 1 procentem kwasu
        bornego za 5 zł na recpetę ( mozę uda mi sie dogadać, zeby nie dokładały mi
        tego kwasu) ale z drugiej strony to nawet z tym kwsem jest niezłe mimo że jest
        dyskusyjny ale co w przypadku tak małych dzieci nie jest dyskusyjne?
        • maggie2229 Re: do justin 10.05.06, 16:00
          ja exomegi nie kupilam,bo juz wiedzialam o owsie smile
    • sdomitrz Re: do sdomitrz 10.05.06, 19:33
      Witaj!
      Wg mnie Bioderma jest lepsza i mojemu synkowi pomogła bardzo.
      Ale to naprawdę zależy od konkretnego dziecka. U nas np Lipikar nie zadziałał.
      Naprawdę nie wiem od czego to zależy.
      Córeczce plamy dobrze znikały po A dermie, a dla Igora to było jak zwykły krem -
      nic a nic nie pomógł. Zato kąpiele w krochmalu pomagają.
      Niestety muszisz sama wszystko wypróbować i się przekonać. Na pewno nie są te
      kremy złe, więc i tak i tak wykorzystasz je przy okazji natłuszczania ciałka po
      kąpieli.
      Jeśli Boryskowi bardzo dobrze służył dermalibour, to A derma raczej będzie
      dobra.
      Wydaje mi się, że najtaniej te kosmetyki były w Vena-vicie (oprócz tego co
      znalazłam na Allegro)
      • asmi7 Re: do sdomitrz 11.05.06, 00:22
        U nas sprawdizła sie aderma exomega i dermalibour. Próbowałam też lipikar ale u
        nas lepsza jest aderma.
        Justynko, jak chcesz, to mogę Ci wysłąć "na spróbowanie" malutką tubkę
        lipikaru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka