aciki 16.05.06, 13:27 Najwyższy czas zmienić fotelik na większy. Podoba mi sie Maxi Cosi Priori, ale drogi i zastanawiam się, czy warto miec te wszystkie bajery... Jakie foteliki WY kupiłyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aciki Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 13:28 Chodzi, oczywiście o foteliki samochodowe Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 13:32 nasz wybór to maxi cosi priori. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 13:38 my tez mamy Priori. Akurat nie wiem, o jakie bajery chodzi, czy o to, ze ma kilka stopni regulacji oparcia? To jest fajne. Ale przede wszystkim bezpieczenstwo, czyli jak fotelik wypada w testach zderzeniowych. Moim zdaniem warto kupowac taki fotelik, ktory w nich wypada dobrze i jest wiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
tin_t Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 14:05 maxi cosi. super wygodny. bezpieczny i mlodemu się spodobał. Odpowiedz Link Zgłoś
inga75 Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 13:47 a my mamy kiddy life plus.wysoko notowany w testachbezpieczensta ale nieco kontrowersyjny z uwagi na sposob zapinania dziecka. nam on pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
sani14 Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 15:50 my mamy Ramatti Venus: www.allegro.pl/item104448071_fotelik_venus_ramatti_kol_2006_wysylka_gratis.html nie jest to maxi cosi ale ma chyba wszystko co potrzeba dla bezpieczeństwa maluszka i cenę znacznie niższą... jedyną jego wadą jest to że trochę mozolne jest zakładanie pasów żeby przymocować fotelik do siedzenia ale poza tym jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 15:52 Ja wybrałam Maxi-Cosi Tobi, świetna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 18:26 my jak poprzedniczka maxi cosi tobi - nowość tej firmy podobno lepszy od priori taormina jaki masz kolor ? i czy już w nim jeździcie ? my jeszcze nie i ciekawa jestem jak malutka zareaguje Odpowiedz Link Zgłoś
mamapaula Re: Jakie kupiłyście foteliki? 16.05.06, 19:51 no to my sie wyłamiemy - mamy Deltim mały podróznik 0-36. super sprawa, fotelik na lata, a teraz juz maly zachwycony jezdzi w wersji dla maluchow.polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
magmulka Re: Jakie kupiłyście foteliki? 17.05.06, 12:31 My kupiliśmy Chicco Key 1. Dokładnie to ten kolor calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=36_49_290&products_id=3692&osCsid=fc097271b4810faa252d7ad00ad00735 Jest bardzo wygodny, bezpieczny i co najważniejsze Zuzka lubi w nim podróżować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thmwag1 Re: Jakie kupiłyście foteliki? 17.05.06, 12:59 my też mamy maxi cosi i jesteśmy zachwyceni (szczegolnie młody bo w końcu widzi świat i ma suuuuuuuper wygodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek mamapaula... 17.05.06, 17:43 Tez myślimy o Deltim ( mama taki wózek ) Czy pamiętasz może cenę? Cieżki jest, czy może nie? Jak się go mocuje w sachochodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinka84 Re: mamapaula... 17.05.06, 19:39 A my mamy.... bezfirmowe badziewie Dostalismy od tesciow. Jestem załamana, bo fotelik nie jest mocowany do siedzenia samochodu, tylko przypina się go pasem wraz z dzieckiem, nie ma regulowanego oparcia, nie ma nic! Sprawia wrazenie prowizorki a nie fotelika: ((((((( O bezpieczenstwie nie wspomnę Chciałabym kupić nowy, ale nie wiem jak wytłumaczyć się teściowej żeby jej przykrości nie sprawić Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: mamapaula... 18.05.06, 21:51 My mamy Maxi Cosi Priori - bo jest najbezpieczniejszy, super wykonany i wygodny. Łatwo się go montuje, można zmieniać pozycje (od siedzącej do półleżacej jak dziecko zaśnie w samochodzie). Chcieliśmy kupić Ramatti Venus, ale trafił nam się używany MC w cenie nowego Ramatti i się skusiliśmy. Jesteśmy zachwyceni! (wszyscy troje) Odpowiedz Link Zgłoś
mamapaula Re: mamapaula... 19.05.06, 20:37 Na allegro za nowy zapłacilismy niecałe 400 zł. Mocuje sie go pasami, w wersji dla najmlodszych (czyli na teraz) za stelarz, potem bezposrednio za fotelik. Montaz łatwy, fotelik super, porzadnie zrobiony. Bliska rodzinka ma juz taki 6 lat i nic sie nie dzieje z nim, tapicerka wysokiej jakosci. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamapaula Re: mamapaula... 19.05.06, 20:39 aha...jest raczej cieżki, bo stelaz duzo wazy, ale czy to ma znaczenie?juz nie spelnia funkcji nosidelka. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_zi Re: Jakie kupiłyście foteliki? 18.05.06, 23:04 ramatti venus comfort, po maxi cosi city. Zabrakło kasy tu przekonały mnie te testy i przystępna cena, opinie sprzedawców i info w necie. Jednak jakbym miała te 700 to na bank maxi cosi ten następny będzie maxi cosi,są na szczęscie nieco tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
monismonis Re: ramatti venus 19.05.06, 08:26 i jestesmy bardzo zadowoleni. Patryk uwielbia w nim jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: Jakie kupiłyście foteliki? 19.05.06, 23:57 Renolux obrotowy 0-18 kg. Sprawdzony przez dwojke naszych znajomych, a i w naszym przypadku jak na razie swietnie sie sprawdza. Nico jak na razie jezdzi w nim jeszcze tylem do kierunku jazdy i pewnie jeszcze troche tak pojezdzi, bo uwazam ze tak jest bezpieczniej. A to , ze mozna go obracac jest super sprawa dla nas, bo mamy wysokie terenowe auto i ciezko mi byli Nico wsadzac do pierwszego fotelika. A tak obracam fotelik w kierunku drzwi i luz. Ma 5 pozycji odchylenia oparcia, napinacz pasow i jest naprawde stabilny. I moze byc montowany zarowno przodem jak i tylem do kierunku jazdy. I zaplcilismy za niego 350 zl bezposrednio u producenta (razem z kosztami przesylki, a dostawa trwala tylko 2 dni od zamowienia). Ja osobiscie go bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuelka Re: Jakie kupiłyście foteliki? 05.06.06, 20:58 Doso, jaki to jest model renoluxa? Maciek dopiero zaczyna wyrastac z nosidelka, i zaczynam sie rozgladac za wiekszym fotelikiem, i zaciekawila mnie funkcja obrotowa. Prosze, napisz jaki to model... Pozdrawiam Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
sasza71 zuelko... 05.06.06, 21:11 ja nie doso,ale byc moze to ta linia obrotowych fotelikow renoluxa,spójrz proszę akvatoris.pl/twistopis.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuelka Re: zuelko... 06.06.06, 17:31 Dziekuje bardzo! Ten fotelik jest super, jesli jeszcze ma odchylane siedzenie to chyba sie skusze... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: zuelko... 06.06.06, 23:13 Też jeszcze nie mamy, też sie zastanawiamy. Może ktoś jeszcze coś dorzuci? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Maxi Cosi Priori XP 06.06.06, 23:47 Zamowilam Maxi Cosi Priori XP, czekam na dostawe. Jeszcze bardziej podobal mi sie Maxi Cosi Tobi, ale nie jestem pewna czy to co tam dodali to nie sa tylko kosztowne bajery. Odpowiedz Link Zgłoś