kokardka_80 28.05.06, 11:36 Dziewczyny, mój mały ma często czkawkę. Niezaleznie, czy jadł z piersi, czy butli. Podobno to wina łykania przez niego powietrza. Znacie jakąś technikę karmienia bez tego "łykania"?? ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fili77 Re: Częsta czkawka 28.05.06, 11:43 Ja polecam do karmienia butelką - butelki z firmy AVENT. Są naprawdę świetne, dziecko nie ma przy nich kolki. Sprawdziłam to przy moim pierwszym dziecku i teraz też się sprawdza. Czkawki tez nie ma. Pozdrawiam serdecznie Agnieszka oraz www.bobasy.pl/?u=marlenka&s=0c25e7031c6ff0366bd007e7b751aa4a www.bobasy.pl/?u=filipus&s=d75cfbae7fe5e0b2251459e0ad31ce2c Odpowiedz Link Zgłoś
kokardka_80 Re: Częsta czkawka 28.05.06, 12:14 Wiesz, ja mam właśnie te butelki. Nie wiem, może źle Go układam do karmienia, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
agancarz Re: Częsta czkawka 28.05.06, 12:57 Ja mam ten sam problem z moja Gabrysia. Ona tez ma czesto czkawke i to niezaleznie od tego czy jest pojedzona czy nie. Poprostu np spi i nagle zaczyna czkac. Nie wiem jaki jest powod. Nawet, gdy bylam w ciazy to mala miala czesto czkawki. Moze to niedojrzalosc ukladu pokarmowego? Dzis przychodzi do nas polozna, to zapytam o ta czkawke. Pozdrawiam Aneta Gabrysia img139.imageshack.us/my.php?image=dsc011038gw.jpg Dawidek Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: Częsta czkawka 28.05.06, 13:05 Bartusiowi tez bardzo czesto sie czka.W ciazy bylo podobnie. Polozna mi powiedziala, ze to nic zlego, ze dziecku to nie przeszkadza. Poradzila zeby dac wtedy na troszke cycusia, lub czyms okryc bo moze to byc z zimna. Szkoda mi go jak tak bidul caly az drga. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
figatka Re: Częsta czkawka 28.05.06, 14:56 Mamy to samo zmartwienie Tomek juz w brzuszku miał często czkawkę. Teraz jest podobnie. Jego starsza siostra w brzuszku nie miała ich tak dużo i potem tez nie...Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
jaga241 Re: Częsta czkawka 28.05.06, 16:38 Dzewczyny, Spokojnie. Moja Ola też to ma. Pediatra powiedziała, że to kwestia układu pokarmowego, który nie jest do końca wykształcony. Na to tylko kilka łyków mleka może pomóc albo przytrzymanie dziecka trochę w pionie, ewentualnie nie reagować, w końcu przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anwaryl Re: Częsta czkawka 28.05.06, 19:35 Moja Oliwka tez ciągle ma czkawke, czasami nawet jak jest ciepło ubrana i miedzy posilkami. Zastanawialam sie co moze byc przyczyną, ale piediatra nie był w stanie mi odpowiedziec. A co robiecie zeby malenstwom przeszla ta okropna czkawka?? Anka Odpowiedz Link Zgłoś