nikusia221 30.05.06, 12:08 przeczytałam gdzieś że na niskozmineralizowanej niegazowanej,a wy na jakiej robicie? Na zwykłej niegazowanej też? I jaka najlepsza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
topola4 Re: na jakiej wodzie sztuczne mleko? 30.05.06, 14:23 Ja używam wody źródlanej niegazowanej Żywiec Zdrój albo Primavera. Obie są polecane przez odpowiednie instytucje np. Instytut Matki i Dziecka. Dodatkowo na etykiecie Primavery jest napisane, że jest zalecana do przygotowywania posiłków dla dzieci i niemowląt. Wodę przed zrobieniem mleka gotuję przez 5 min. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
larakrofft Re: topola4 30.05.06, 14:30 dlaczego 5 min trzeba gotowac? ja uztwam zywca Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie lara 30.05.06, 14:52 takie sa 'przepisy/zasady' nie wiem jak to nazwac. tak samo jak powinno sie nowe smoczki i butelki wygotowywac od 3 do 5 min. ja butelki tylko wyparzam, a wode gotuje w czajniku elektrycznym, wiec raczej nie 5 min. i wszystko jest w porzadku robie juz tak z drugim synkiem, ale wiadomo, ze kazde dziecko inaczej reaguje. mojemu w kazdym razie nic nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
larakrofft Re: lara 30.05.06, 15:40 ja gotuje ale nie 5 minut moze z minute a smoczki wypażam dłużej bo same w sobie maja chemichny posmak a z ta woda mojemu niby tez nic nie jest ale tak na szybko pomyslałam ze moze dlatego boli go brzuszek bo woda nie dogotowana ale to chyba nie możliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
kkatie Re: na jakiej wodzie sztuczne mleko? 30.05.06, 14:23 ja uzywam tylko Zywiec zdroj. jest juz sprawdzona i dla mnie najlepsza. juz drugiemu synkowi na niej mleczko robie i zadnych problemow nie ma Odpowiedz Link Zgłoś