Dodaj do ulubionych

Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu??

02.06.06, 12:07
A moze jakas inna??
Musze sie w koncu zdecydowac a szczerze mowiac nie mam pojecia, ktora chuste najlepiej wybrac.
Wydatek niby nie olbrzymi ale jednak wolalabym miec pewnosc,ze najlepiej posluzy synkowi (i mojemu kregoslupowi wink
Dziewczyny bardzo Was prosze o rady i opinie.Cokolwiek.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • xixx Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 02.06.06, 12:31
      Ja mam PREMAXX i jestem bardzo zadowolona, Julek tez ja uwielbia, momentalnie
      zasypia jak go wkładam i cały czas śpi w niej jak aniołek. Nie używałam tej
      bebelulu ale myślę, że też jest dobra.
      • kropka1005 Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 02.06.06, 14:55
        ja zamowiłam premaxx ma przyjsc na dniachsmile
    • fodrossi Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 02.06.06, 15:49
      Ja równiez wybrałam Premaxx.Za nami juz nawet godzinny spacer na
      mieście.Wzbudzamy sensację i ciekawość.
      • vanilia25 dziewczyny... 02.06.06, 17:30
        a do czego tak naprawde te chusty sluza? sorki moze glupie pytanie, ale tak
        czytam i sie zastanawiam czy i nam by sie nie przydala taka rzecz. czy na
        spacery w nie pakujecie dzieciaczki? czy po domu? bo tak mysle, czy przy
        czestym uzywaniu takiej chusty malec pozniej zasnie sam w lozeczku i czy wogole
        bedzie chcial lezec sam bez czucia bliskosci mamy? i czy wygodna jest pozycja
        dla niego w takiej chuscie?
        • xixx Re: dziewczyny... 02.06.06, 17:50
          Ja po domu jej nei uzywam, na spacer wole wozek, żeby mozna bylo gdzies
          posiedziec w parku itp. Chusty uzywam gduy jadę coś zalatwić w miescie, nie
          lubię się tluc z wozkiem. Ostatnio Julek nawet towarzyszyl mi na zakupach, jest
          to wygodne gdyz masz obie rece wolne.
          My tez wzbudzamy sensację na ulicach, w Polsce jeszcze chusty nie są ąz tak
          popularne, w Londynie widać je wszędzie.
    • polaquinha Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 02.06.06, 18:58
      Dzieki smile
      Ja tez bardziej sklaniam sie ku Premaxxowi.
      Choc w Bebelulu kusza mnie takie otwory na pasy-mozna wpiac cala z dzidzia w fotelik samochodowy.
      Chcialabym uzywac chusty na spacery z psem.Mam strasznie zywotne zwierze i spacer z ogromnym wozkiem kompletnie odpada.
      Troche obawiam sie,ze jak maly sie przyzwyczai do chusty to bedzie chcial byc caly czas w niej noszony(to moze byc problem jak juz wroce do pracy) z drugiej strony korzysci plynace z bliskosci chyba sa istotniejsze smile
      A jeszcze jedno-dziewczyny-jak sie maja kolory do rzeczywistosci?Ladne sa te z Premaxxa?
      Papa

• xixx Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 02.06.06, 21:02
        Moja - w paseczki - jewst identycxna jak na zdjęciu. Powiem Ci jeszcze tylko co
        mi powiedział ortopseda - nie powinno się dziecka przyzwyczajać do chusty
        ponieważ zbyt długie w niej przebywanie nie jest dobre dla nozek, jest ok gdy
        dziecko jest w niej max 2-3 godziny i nie codziennie, nózki częściej powinny być
        "rozkraczone:" a nie scisniete.
        • marli3 Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 05.06.06, 12:47
          W moim przypadku rewelacyjne sprawdziła się Hamalu. Przede wszystkim ma więcej
          możliwości układania dziecka, bo np. można maluchowi wyciągnąć swobodnie nogi
          jak już nie mieści się w całości w chuście. Poza tym wykonana jest z abrdzo
          przewiewnego materiału, a ja myślę o tym, żeby ją zabrać na ciepłe plaże.smile
          • polaquinha Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 05.06.06, 22:30
            A Hamalulu nadaje sie dla takich zupelnie malutkich bobaskow? Nosilas w niej niemowlaczka?
            Kurcze,jest cos takiego w tych chustach Bebelulu,ze mnie "kreci".Tylko,ze sa mniej popularne niz Premaxxy.I Premaxxy wydaja sie bardzo solidne.
            Jeszce nie podjelam decyzji sad
            Zaraz sie okaze,ze mi sie kasa przeznaczona na ten cel rozejdzie-hihi.
            Pozdrowionka
            • marli3 Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 07.06.06, 12:52
              Nosiłam prawie od urodzenia i Hamalu doskonale się nadaje dla niemowlaka.
              Przede wszystkim można ułożyć dziecko przy krawędzi, a nie tylko w środku, więc
              dziecko ma czym oddychać. Moja koleżanka kupiła Premaxxa i porównałyśmy obie.
              Jej mała jest długa i chuda i miała straszny problem z Premaxxem, nie mogła w
              niej małej ułożyć, nie bardzo mieściła się w chuście bez wyciągniętych nóżek.
              Kupiła Hamalu i teraz małą tylko karmi w chuście. Jest niezłym zjawiskiem jak
              idzie przez park i karmi.
            • ajanus Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 08.06.06, 00:57
              a moze warto sprawdzic i strone premaxx i bebelulu i zobaczyc w ich
              instrukcjach, ktora z chust ma najwiecej mozliwosci ukladania dziecka
    • kasia2705 Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 05.06.06, 15:14
      zamowilam premaxx, przyjedzie do mnie 15.czerwca smile
      • kropka1005 Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 05.06.06, 19:21
        kurcze mam ju7z ta chuste w domu i za diabła nie wiem jak wlozyc do niej mała,
        jakos tak mi krzywo wyglada w niej...moze ktoras z Was moze mi pomóc?
        • ajanus Re: Pomozcie: chusta Premaxx czy Bebelulu?? 08.06.06, 01:02
          jezeli zalaczona instrukcja nie wystarcza to moze mail do sprzewacy? niech on
          cos podpowie
    • karolcia86 jak ułożyć? 06.06.06, 17:54
      No właśnie. Mi też maluch wydaje się jakiś skrzywiony i mam wrażenie że mu nie
      wygodnie. Jak wasze leżą, bokiem czy na wznak?
      • kropka1005 UDAŁO SIE 06.06.06, 18:23
        ułożyłam małą troszkę na wznak, ytroszkę bokiem, chustę miałam napiętą i
        posżłyśmy na spacer.Malutka spała jak aniołek.Było super, a ludzie to się
        gapilismile
        • bebelulu Re: UDAŁO SIE 07.06.06, 12:47

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30423&w=42979186&a=43197335

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka