pola333 06.06.06, 10:18 mam pytanie z natury techniczno-higienicznej. Czy butelki malauchow - plastikowe (ja mam Nan) mozna myc w zmywarce. (oczywiscie bez smoczka)??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninjo Re: higieniczne 06.06.06, 10:24 mhmmm ja myje plastikowe butelki Aventu w zmywarce i smoczki tez... Mam tam specjalny program do sterylizowania wlasnie butelek, to mysle, ze chyba mozna Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz do Ninjo 06.06.06, 13:07 Ninjo! Możesz napisać, jaką masz zmywarkę ? Z tego co czytam, ma bardzo ciekawe programy... Niedługo chyba zmienimy zmywarkę i chciałabym wybrać coś lepszego, niż mamy obecnie (Bosch Aquasensor). Moja nie zmywa dokładnie i ma już prawie 7 lat.. więc zaczynam się rozglądać za inną.... Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: do Ninjo 06.06.06, 13:51 jasne. Mamy Electroluxa, nie powiem dokladnie jaki model, bo on jest trudny do zapamietania, malo romantyczny: literowo-cyfrowy. Mielismy wtedy okazje kupic troche taniej, bo ona niestety dosyc droga byla, wiec pewnie gdybysmy nie mieli takiej okazji, to raczej bysmy sie zdecydowali na cos tanszego. Ma sporo programow, korzystam glownie z najkrotszego, ekonomicznego i bardzo dobrze domywa, z opcja na tabletki 3 (lub wiecej) w 1. Dodatkowo wlasnie jest opcja sterylizacji do kazdego programu. Wtedy kazdy program trwa z 15 minut dluzej. Moja ciocia z kolei ma Siemensa i jest bardzo zadowolona, a ona ma wieeeelkie wymagania co do domywania. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: do Ninjo 06.06.06, 14:09 Dzięki - sprawdzę, co oferuje Electrolux... bo właśnie ten program sterylizacji mnie interesuje - przyda się na najbliższe 2 lata oraz krótki program - moja niestety myje przez 1,5 godziny (!!!) niezależnie od temperatury... tzn. ma taki programik zmywania w 35 stopniach przez chyba półgodziny, ale zmywa wtedy bardzo niedokładnie... więc i tak korzystam z programów na 65 i 70 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
ninjo Re: do Ninjo 06.06.06, 15:02 no ja wlasnie korzystam najczesciej z takiego 36 minutowego. On jest teoretycznie raczej na niepelna znmywarke i na bardzo swieze naczynia, a ja pakuje czesto cala i czasami naczynia sa z poprzedniego dnia, ale jest ok. I mniej wiecej raz w tygodniu puszczam opcje sterylizacji, wtedy trwa 50 minut. Kilka razy mi sie zdarzylo, ze nie domyla sztucca, jak byl mocno zaschniety, ale b. rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: higieniczne 06.06.06, 13:00 musisz doczytac w ulotce Avent pisze ze mozna w zmywarce i butelki i smoczki wiec ja je "piore" ale nie wiem co na to producenci Nuka _______________________ Licznik synka wrzesniowa mama 2005 Odpowiedz Link Zgłoś