Dodaj do ulubionych

Plany wakacyjne

14.06.06, 23:09
Witajcie,
Wakcje tuż tuż smile
Planujecie coś? Ja za tydzień wyjeżdżam na tydzień na Mazury. Razem ze
znajomymi wynajęliśmy domek. Byliśmy tam rok temu więc wiem czego się
spodziewać. Mam nadzieję, że pogoda dopisze.
Z jednej strony się cieszę z tego wyjazdu ale jak pomyślę o pakowaniu to
radość gdzieś znika. Wózek zajmuje cały bagażnik a tu jeszcze tyle ciuchów i
innych klamotów do zabrania. Z tych nerwów już dzisiaj zaczęłam robić listę
zakupów i listę rzeczy do zabrania. Coś czuję, że najpierw się będę przez
tydzień denerwować tym wyjazdem a potem tydzień na nim odpoczywać wink
Iwona
Obserwuj wątek
    • vanilia25 Re: Plany wakacyjne 14.06.06, 23:12
      My tez palnujemy wypad na tydzien, ale w gory i w sierpniu, zeby Bartus byl juz
      troszke starszy i bardziej "przewidywalny". I tez mamy te same zmartwienia-
      czyli- gdzie my wszystko spakujemy??? Czlonek rodziny doszedl, a autko nadal
      bez zmian stare i malutkiesmile. Pozdrawiam
      • dido_dido Re: Plany wakacyjne 14.06.06, 23:39
        No, nasze autko jeszcze przed urodzeniem Antka osiągnęło stan maksymalnego
        napełnienia osobowo-bagażowego. Teraz aby jechać na wakacje musimy "sprzedać"
        jedno dziecko znajomym do samochodu. Ja jestem chomik i zawsze na każdy wyjazd
        najchętniej wzięłabym cały dom bo a nuż się przyda. Oczywiście doprowadza to do
        szału mojego męża co skutkuje awanturą i nienajlepszą atmosferą wyjazdową.
        Iwona
    • topola4 Re: Plany wakacyjne 15.06.06, 07:34
      Fajnie macie, ja wybiorę się z małą tylko do rodziców. Trochę boimy się jechać
      z takim maluszkiem te 200 km, bo fotelik jakiś chyba niewygodny kupiliśmy i nie
      mamy klimatyzacji w samochodzie, ale ja w domu chyba długo nie wyrobię. Na
      innego rodzaju wyjazdy nie możemy sobie teraz pozwolić. Kasy brak, no i mąż
      pacuje. Z ciekawości, ile będzie Was kosztować wyjazd? Może to wcale nie takie
      znowu koszty?
    • aneczkasw Re: Plany wakacyjne 15.06.06, 08:01
      Witajcie,
      ja w tym roku nie mam planów, głównie dlatego, że swój urlop wykorzystam po
      macierzyńskim, jak mi się skończy urlop to mąż weźmie 2 tygodnie urlopu, a
      później mama. Niestety nie mam z kim zostawić maleństwa jak wrócę do pracy, a
      nie mogę sobie pozwolić na urlop wychowawczy. Poprostu z jednej pensji będzie
      ciężko.
      Po drugie ja mam skomplikowaną dietę. Jeszcze, że bezmleczną, bo Hubert ma
      skazę białkową to do tego męczę się z kamicą nerkową, która ujawniła mi się w
      ciąży i muszę też mieć dietę. W sumie to nie chce mi się jechać na urlop i
      biegać po sklepach za produktami, które mogę jeść... a wszystkiego nie da się
      zabrać ze sobą.
      Pozdrawiam
      ANia
      • vanilia25 Re: Plany wakacyjne 16.06.06, 11:59
        Ja tez wracam do pracy we wrzesniu- powod identyczny jak u Ani- a tak bym z
        malym posiedziala jeszcze troszke w domu.
        My na male wczasy jedziemy podczas mojego maciezynskiego, wiec nie musze brac
        urlopu wypoczynkowego.
        A co do kosztow, to doba nas bedzie kosztowac 20zl od osoby, czyli 40 razem, bo
        Tusiu ma gratis z racji swojego mlodziutkiego wiekusmile. No i wiadomo jedzonko we
        wlasnym zakresie. Poradzimy sobie, troszke jedzenia na miescie, cosik we
        wlasnym zakresie. Wiec tak drogo nie wyjdzie ten wyjazd, a przynajmniej
        wyrwiemy sie z Krakowa. Bo ja juz szok end szol przezywam, prawie cala ciaze
        musialam lezec, teraz musze sie wyrwac i "odpoczac". Wiem te wczasy nie beda
        juz takie jak kiedys, ale wiem ze bedzie super. Tylko niech Maly zdrowo sie
        trzyma!!!. Pozdrawiam. I wszystkim Mamusiom zycze chocby malego urlopikusmile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka